Том ям з креветками та грибами в домашніх умовах
Любителі екзотичної кухні обов’язково повинні спробувати суп том ям з креветками та грибами. Суп має неймовірний насичений смак і аромат. На свій розсуд ви можете робити його більш або менш гострим.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Кубики бульйонні для тайського супу – 2 шт.
- Вода – 2 л
- Корінь імбиру – 50 гр.
- Кінза – 1/3 пучка.
- Помідори – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Вершки – 150 мл
- Печериці – 8 шт.
- Часник 8 зуб.
- Креветки – 35 шт.
- Цибуля зелена – 4-5 пера.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Креветки очистити і надріжте їх по спинці до хвостика. У киплячу воду додайте бульйонні кубики, нарізаний імбир і часточки помідорів.
2. Кип’ятіть бульйон протягом 5 хвилин. Потім додайте крупно нарізані гриби і продовжуйте варити ще 5 хвилин. Після цього додайте креветки, подрібнені зубчики часнику і вершки. Варіть суп ще 2 хвилини.
3. Зелену цибулю і кінзу дрібно наріжте.
4. Додайте в суп зелень і заправте його лимонним соком, перемішайте і знімайте з вогню.
5. Том ям з креветками та грибами виходить наваристим і ситним. Подавайте його на стіл разом з вареним рисом.
Приємного апетиту!