Том ям класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Том ям з креветками та грибами в домашніх умовах

Любителі екзотичної кухні обов’язково повинні спробувати суп том ям з креветками та грибами. Суп має неймовірний насичений смак і аромат. На свій розсуд ви можете робити його більш або менш гострим.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Кубики бульйонні для тайського супу – 2 шт.
  • Вода – 2 л
  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Кінза – 1/3 пучка.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Печериці – 8 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Креветки – 35 шт.
  • Цибуля зелена – 4-5 пера.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Креветки очистити і надріжте їх по спинці до хвостика. У киплячу воду додайте бульйонні кубики, нарізаний імбир і часточки помідорів.

2. Кип’ятіть бульйон протягом 5 хвилин. Потім додайте крупно нарізані гриби і продовжуйте варити ще 5 хвилин. Після цього додайте креветки, подрібнені зубчики часнику і вершки. Варіть суп ще 2 хвилини.

3. Зелену цибулю і кінзу дрібно наріжте.

4. Додайте в суп зелень і заправте його лимонним соком, перемішайте і знімайте з вогню.

5. Том ям з креветками та грибами виходить наваристим і ситним. Подавайте його на стіл разом з вареним рисом.

Приємного апетиту!