Торт «Черепаха» — простий і смачний десерт з маленьких бісквітних коржиків, який ви можете приготувати в домашніх умовах. Колись давно бісквіти в панцирі «Черепахи» промазывали лише класичним сметанним кремом, проте в наші дні придумані і інші варіанти тортів: адже ніхто не забороняє додати в крем згущене молоко, йогурт і навіть сир, а панцир прикрасити не звичайної шоколадної глазур’ю, а, наприклад, шматочками ківі (такий рецепт у нас теж є). Загалом, дорогі кулінари, експериментуйте з задоволенням! Солодких вам шедеврів!
Класичний рецепт торта «Черепаха» зі сметаною
Краще всього торт «Черепаха» буде виглядати на дитячому святі, дивуючи малюків своєю незвичністю. Перший рецепт у нашій добірці – це класична «Черепаха» з сметаною, схвалена не одним поколінням маленьких ласунів!
Інгредієнти на
8 порц.
- Для тіста:
- Борошно 2 склянки
- Цукор-пісок 1 склянку
- Сода харчова 1 ч. л. (гашеного)
- Яйце куряче 6 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Для крему:
- Цукор-пісок 1 склянку
- Масло вершкове 150 гр.
- Сметана 500 мл
- Ванілін 1.5 гр.
- Для глазурі:
- Какао-5 ст. л. (порошку)
- Цукор-пісок ½ склянки
- Масло вершкове 100 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати торт «Черепаха» за класичним рецептом? Над мискою відокремлюємо білки від жовтків, білки виливаємо в окрему ємність і прибираємо в холод.
- До жовтків додаємо півсклянки цукру і дрібку солі, а потім всі разом збиваємо до красивої піни.
- Потім білки, які вже мають охолодитися, збийте з дрібкою солі і половиною склянки цукру до міцних піків (кількість цукру в торті регулюйте на свій розсуд).
- До жовтків додайте білки, гашену соду і все акуратно з’єднайте, перемішавши лопаткою або міксером на дуже низькій швидкості. Додавайте борошно порціями і кожен раз добре все розмішуйте, щоб не було грудочок, але так, щоб і збиті яйця не опало.
- Помістіть частину тіста або все тісто в кулінарний мішок.
- Деко застеліть папером для випічки, промаслите її трохи будь-яким маслом і видавіть з кулінарного пакету коржі на деко невеликого розміру, залишаючи відстань між ними. Якщо немає кулінарного пакету, викладайте бісквітне тісто ложкою. Печіть коржики в нагрітій духовці до 180 градусів не більше 7 хвилин (перша партія може дбати і 10 хвилин, поки духовка ще не буде дуже нагрітої).
- Готові коржики-коржики трохи пружинять при натисканні на них рукою і мають приємний колір. Залиште коржі остигати на столі.
- Приготуйте крем для торта, змішавши сметану з цукром; далі додайте в крем розтоплене вершкове масло і ванілін.
- На плоскій тарілці зберіть панцир черепашки, просочуючи кремом рясно кожен шар.
- Торт виставте на холод, на годину, щоб крем схопився. Потім зваріть глазур з цукру, розмішаного з розтопленим вершковим маслом і какао. Помішуючи, варіть її на повільному вогні, потім 1 хвилину прокип’ятіть, і дайте трохи застигнути. Покрийте глазур’ю панцир. Викладіть голівку, хвостик і лапки з чистих коржів і прикрасьте своє творіння чим завгодно: шматочками фруктів, цукатами і т. д.
- Готовий торт наполягайте в холоді не менше 8 годин для просочення коржів і подавайте до столу.

Приємного апетиту!