Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Шоколадний торт «Черепаха» в домашніх умовах

Якщо ви – великий любитель шоколадної випічки, тоді цей нескладний рецепт торта «Черепаха» в домашніх умовах з додаванням какао придуманий саме для вас. А щоб торт вийшов особливо смачним, потрібно не шкодувати для нього крему і дати випічці гарненько просочитися в холодильнику.

Склад:

  • Яйця – 6 шт.
  • Какао – 3-4 ст. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.

Для крему:

  • Цукор або пудра – 100 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Згущене молоко – 150 гр.
  • Какао – 2 ст. л.

Для глазурі:

  • Масло – 50 гр.
  • Шоколад – 150 гр.

Процес приготування:

1. Для тіста збийте до пишноти цукор з яйцями.

2. Потім в окремій ємності з’єднайте з розпушувачем і какао борошном.

3. У збиті яйця додайте суху суміш, розмішайте акуратно лопаткою або віночком.

4. Деко вистелити папером для випічки і трохи промаслите її рослинним маслом.

5. Ложкою викладіть тісто на папір, щоб вийшли окремі коржі.

6. Спечіть їх в духовій шафі за 5-7 хвилин. Духовка повинна бути заздалегідь нагрітої до 180 градусів.

7. Готові коржики зніміть гарячі з паперу, інакше вони прилипнуть.

8. Поки коржі остигають, зробіть крем, змішавши з цукровою пудрою або з цукром сметану і згущене молоко. Щоб крем був пишніше, його можна збити міксером.

9. Шоколадні коржі викладайте на плоске блюдо, трохи змащений кремом. Зробіть високий панцир черепахи, занурюючи коржі в крем.

10. З окремих невеликих коржиків зробіть голову, хвостик і лапки, їх змащувати кремом не потрібно.

11. Шоколадом, розтопленим на водяній бані і змішаним з вершковим маслом, прикрасьте торт зверху, почекавши, поки крем трохи застигне, інакше шоколад розтечеться.

12. Просочуйте кремом коржі торта в холодильнику не менше 5-6 годин.

Приємного апетиту!