Шоколадний торт «Черепаха» в домашніх умовах
Якщо ви – великий любитель шоколадної випічки, тоді цей нескладний рецепт торта «Черепаха» в домашніх умовах з додаванням какао придуманий саме для вас. А щоб торт вийшов особливо смачним, потрібно не шкодувати для нього крему і дати випічці гарненько просочитися в холодильнику.
Склад:
- Яйця – 6 шт.
- Какао – 3-4 ст. л.
- Борошно – 150 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
Для крему:
- Цукор або пудра – 100 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Згущене молоко – 150 гр.
- Какао – 2 ст. л.
Для глазурі:
- Масло – 50 гр.
- Шоколад – 150 гр.
Процес приготування:
1. Для тіста збийте до пишноти цукор з яйцями.
2. Потім в окремій ємності з’єднайте з розпушувачем і какао борошном.
3. У збиті яйця додайте суху суміш, розмішайте акуратно лопаткою або віночком.
4. Деко вистелити папером для випічки і трохи промаслите її рослинним маслом.
5. Ложкою викладіть тісто на папір, щоб вийшли окремі коржі.
6. Спечіть їх в духовій шафі за 5-7 хвилин. Духовка повинна бути заздалегідь нагрітої до 180 градусів.
7. Готові коржики зніміть гарячі з паперу, інакше вони прилипнуть.
8. Поки коржі остигають, зробіть крем, змішавши з цукровою пудрою або з цукром сметану і згущене молоко. Щоб крем був пишніше, його можна збити міксером.
9. Шоколадні коржі викладайте на плоске блюдо, трохи змащений кремом. Зробіть високий панцир черепахи, занурюючи коржі в крем.
10. З окремих невеликих коржиків зробіть голову, хвостик і лапки, їх змащувати кремом не потрібно.
11. Шоколадом, розтопленим на водяній бані і змішаним з вершковим маслом, прикрасьте торт зверху, почекавши, поки крем трохи застигне, інакше шоколад розтечеться.
12. Просочуйте кремом коржі торта в холодильнику не менше 5-6 годин.
Приємного апетиту!