Торт «Черепаха» – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування торта «Черепаха» з заварним кремом

Заварний крем – це чудова, проста в приготуванні просочення для бісквітних коржиків торта «Черепаха». З приготуванням цього торта впорається кожен юний кулінар!

Склад:

Для тіста:

  • Яйце – 5-6 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 350 гр.
  • Какао – 2-3 ст. л.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.

Для крему:

  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа.

Процес приготування:

1. Для коржів зробіть бісквітне тісто міксером збивши яйця з цукром до міцної піни.

2. Далі додайте в цю піну гашену соду, какао і борошно, акуратно перемішати лопаткою, щоб тісто не опало. Якщо вам не потрібна шоколадна «Черепаха», тоді не додайте в тісто какао.

3. На деко для випічки, застелене пергаментом, потрібно викласти тісто ложкою, залишивши відстань між коржиками.

4. Духовку нагрійте до 180 градусів і печіть коржики приблизно 5 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою – вона повинна бути сухою, якщо нею проткнути готовий коржик.

5. Приготуйте заварний крем. Для цього відокремте жовтки від білків. Білки не потрібні, а от добре розітріть жовтки з цукром, додавши ванілін.

6. Потім додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудок.

7. Додайте молоко і на повільному вогні заважайте крем весь час, щоб він не пригорів. Як тільки крем почне густіти і пузиритися, знімайте його з вогню.

8. У готовий крем додайте олію і ще раз добре його вимісити.

9. У гарячий крем вмочайте коржики і формуйте на блюді черепашку, а потім викладіть збоку її голову, ніжки і хвостик (для хвостика потрібно буде спекти маленький коржик).

10. Готовий торт поставте в холод на годину, щоб крем добре схопився зверху з коржами. Після цього торт можна полити розтопленої на водяній бані шоколадкою або ж посипати нарізаними цукатами, горіхами або прикрасити якось інакше.

11. Торт настоюйте до повного просочування не менше 4-6 годин, а потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!