Покроковий рецепт приготування торта «Черепаха» з заварним кремом
Заварний крем – це чудова, проста в приготуванні просочення для бісквітних коржиків торта «Черепаха». З приготуванням цього торта впорається кожен юний кулінар!
Склад:
Для тіста:
- Яйце – 5-6 шт.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 350 гр.
- Какао – 2-3 ст. л.
- Сода – 1,5 ч. л.
- Оцет для гасіння соди.
Для крему:
- Яєчні жовтки – 4 шт.
- Цукор – 250 гр.
- Борошно – 3-4 ст. л.
- Молоко – 250 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Ванілін – на кінчику ножа.
Процес приготування:
1. Для коржів зробіть бісквітне тісто міксером збивши яйця з цукром до міцної піни.
2. Далі додайте в цю піну гашену соду, какао і борошно, акуратно перемішати лопаткою, щоб тісто не опало. Якщо вам не потрібна шоколадна «Черепаха», тоді не додайте в тісто какао.
3. На деко для випічки, застелене пергаментом, потрібно викласти тісто ложкою, залишивши відстань між коржиками.
4. Духовку нагрійте до 180 градусів і печіть коржики приблизно 5 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою – вона повинна бути сухою, якщо нею проткнути готовий коржик.
5. Приготуйте заварний крем. Для цього відокремте жовтки від білків. Білки не потрібні, а от добре розітріть жовтки з цукром, додавши ванілін.
6. Потім додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудок.
7. Додайте молоко і на повільному вогні заважайте крем весь час, щоб він не пригорів. Як тільки крем почне густіти і пузиритися, знімайте його з вогню.
8. У готовий крем додайте олію і ще раз добре його вимісити.
9. У гарячий крем вмочайте коржики і формуйте на блюді черепашку, а потім викладіть збоку її голову, ніжки і хвостик (для хвостика потрібно буде спекти маленький коржик).
10. Готовий торт поставте в холод на годину, щоб крем добре схопився зверху з коржами. Після цього торт можна полити розтопленої на водяній бані шоколадкою або ж посипати нарізаними цукатами, горіхами або прикрасити якось інакше.
11. Торт настоюйте до повного просочування не менше 4-6 годин, а потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!