Покроковий рецепт червоного оксамиту від Енді шефа
Цей рецепт популярного і смачного торта досить простий, але від цього не менш гарний. Торт виходить красивим, ніжним, апетитним і яскраво прикрашає будь чаювання або святковий стіл. Якщо ви ретельно хоронити мете технологію приготування цього торта, то результат здивує ваших гостей і принесе море задоволення!
Склад:
- Пшеничне борошно – 340 гр.
- цукор – пісок- 300 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Сіль (дрібна) – ¼ ч. л.
- Розпушувач для тіста – 5 гр.
- Сода харчова – 3 гр.
- Куряче яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 300 гр.
- Кефір або пахта – 280 гр.
- Барвник червоний гелевий – 2 ст. л.
Для крему:
- масло – 100 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Екстракт ванілі – щіпка
- Сир сирний – 300 гр.
Процес приготування:
1. Для початку змішайте в окремій ємності всі сипучі інгредієнти. Цукор, сіль, какао, розпушувач, соду і просіяне борошно ретельно перемішайте, щоб інгредієнти добре перемішалися.
2. Вбийте в миску з сухими інгредієнтами три курячих яйця, а також влийте рослинне масло без запаху і смаку. Все це ретельно перемішайте.
3. В останню чергу додайте в тісто кефір або маслянку, які можна легко замінити сумішшю вершків і сметани. Також не забудьте про червоний харчовий барвник на гелевою основі. Всі ці інгредієнти розмішайте і збийте міксером.
4. Готовому тісту дайте відпочити близько десяти хвилин, щоб сода встигла зреагувати з кефіром або інший кисломолочної добавкою. В цей час підготуйте форми для бісквіта.
5. Форму для випічки, а точніше, форми, акуратно змастіть вершковим маслом і рівномірно розподіліть по ним тісто. Можете взяти дві форми по 18 сантиметрів або три по 16 або ще які-небудь, як вам подобається.
6. Випікайте коржі протягом 30-40 хвилин, перевіряючи готовність по шпазі. Коли вона суха, відразу ж діставайте бісквіт і охолоджуйте. В кінцевому підсумку зберіть їх все під плівку, в холодильник години на два, не менше.
7. Краю коржів можете обрізати круглою формою або ножем, роблячи їх абсолютно рівними і однаковими. Після цього приступайте до складання торта.
8. Поки охолоджувались ваші коржі в холодильнику, потрібно приготувати крем для торта. Вершковий крем як не можна до речі підійде для цього прекрасного вироби. Для приготування крему потрібно буде взяти холодне вершкове масло і порубати ножем.
9. Потім додайте до масла цукрову пудру і збивайте інгредієнти до утворення пишної однорідної маси.
10. У суміш додайте ванільний екстракт, а потім почніть вмішувати в крем сирний сир. Крем повинен вийти пишний і білий.
11. Для того щоб зібрати торт покладіть на блюдо перший бісквіт і нанесіть на нього шар крему. Потім покладіть другий і знову нанесіть крем. Так повторюйте до тих пір, поки крем не закінчиться. Верхній шар розрівняйте і прикрасьте візерунками або ягодами.