Торт «Дамські пальчики» – 8 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Красивий і дуже смачний торт «Дамські пальчики» з вишнею

Красивий і смачний торт є логічним завершенням будь-якого свята. Торт «Дамські пальчики» з вишнею має ніжну структуру, а вишня робить його соковитим і надає легку кислинку.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Сметана 15-25 % – 250 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Для начинки:
  • Вишня – 300-400 гр.
  • Для крему:
  • Сметана 15-25 % – 500 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Для прикраси:
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для тіста. Заздалегідь дістаньте вишню відтанути. Я купую вже очищені ягоди від кісточок.

Крок 2. Підготуйте продукти для тесту.

Крок 3. В товстостінну каструлю вилийте воду і молоко. Підсолити. Вивантажите маргарин.

Крок 4. Підсолодіть.

Крок 5. Розмістіть на середній конфорці. Розтопіть маргарин. Потихеньку всипте частина борошна.

Крок 6. Потім залишки борошна.

Крок 7. Постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Вийде однорідна маса. Вимкніть конфорку і злегка остудіть тісто.

Крок 8. По одному акуратно введіть курячі яйця.

Крок 9. Швидко вимішуйте після кожного яйця.

Крок 10. Вийде глянсова субстанція. Перекладіть її в кондитерський мішок.

Крок 11. Лист пергаментного паперу расчертите із зворотного боку, попередньо відмірявши, якої довжини потрібні «пальчики». Отсадите тісто на відстані. Випікайте заготовки 15-20 хвилин при 180 градусах, заздалегідь прогрів піч.

Крок 12. Готуємо крем. У каструлю розбийте яйце.

Крок 13. Насипте цукор.

Крок 14. Розмішайте.

Крок 15. Налийте частину молока.

Крок 16. Всипте борошно.

Крок 17. Потім насипте кукурудзяний крохмаль. Розмішайте, щоб не було грудок.

Крок 18. Долийте молоко, що залишилося.

Крок 19. Збовтайте віночком до однорідності. Варіть на тихому вогні до загусання. Не забувайте розмішувати, щоб уникнути небажаного ефекту.

Крок 20. Зніміть з конфорки і остудіть. Вершкове масло збийте в пишну масу.

Крок 21. Ложкою додайте остиглу заварную основу.

Крок 22. Ретельно збийте після кожного разу.

Крок 23. Маса вийде гладкою і повітряної.

Крок 24. Крем вийде легкий і досить густий.

Крок 25. Візьміть роз’ємну форму. Охолоджені вироби промажте кремом і поставте вертикально, як показано на фото.

Крок 26. Таким чином, сформуйте перший ряд.

27 Крок. Всередині промажте кремом і в кремі зміцніть вишню.

Крок 28. Знову промажте кремом.

Крок 29. Чергуючи ряди, заповніть форму.

Крок 30. Верх промажте залишками крему.

Крок 31. Прикрасити вишнею.

Крок 32. У вишневий сік налийте трохи води.

Крок 33. Насипте столову ложку цукру і чайну ложку кукурудзяного крохмалю.

Крок 34. Збовтайте до однорідності.

Крок 35. Варіть на тихому вогні до загусання. Зніміть з конфорки і трохи остудіть. Зніміть роз’ємну форму. Полийте зверху торт.

Крок 36. Дайте застигнути. Для кращої стабілізації і просочення приберіть в холод хоча б на 1 годину. Розділіть торт на порційні шматочки. Приступайте до дегустації. Приємного насолоди!