Торт Графські руїни з бісквітом в домашніх умовах
Цей торт досить затребуваний і подобається не тільки дорослим, але й дітям. Його люблять за ніжний смак, легкість бісквіта і незвичайний зовнішній вигляд. Готувати торт на основі бісквіта простіше, ніж класичний з безе. Такого торту потрібно кілька годин для просочення кремом.
Час готування: 1.5 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
Для бісквіта:
- Борошно – 1.5 склянки
- Яйце – 6 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Цукор ванільний – 1 трісок.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана – 700 мл
- Цукор – 1 склянка
- Для глазурі:
- Молоко – 3 ст. л.
- Шоколад гіркий – 1 плитка.
Процес приготування:
1. У посуд для замішування бісквітного тіста розбийте яйця, витримані при кімнатній температурі. До них насипте склянку цукру і збийте міксером в густу яєчну масу. Потім додайте щіпку ванільного цукру. Борошно просійте через сито разом з розпушувачем і за три прийоми пересипте до цієї маси, акуратно замішуючи тісто кописткою, щоб воно не впало.
2. Будь-яку форму для випічки трохи змастіть маслом і присипте борошном. Потім перелийте тісто у форму. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 160°С, як ви зазвичай печете бісквіт. Корж зручно спекти в мультиварці на програмі «Випічка» протягом 60 хвилин.
3. Випечений бісквіт вийміть з форми і повністю остудіть. Потім його наріжте гострим ножем кубиками розміром до 3 см.
4. В окремому посуді збийте міксером сметану з цукром. Це буде у вас крем для торта.
5. Для формування десерту візьміть плоске блюдо. Шматочки бісквіта повністю вмочайте в крем і викладіть їх на блюдо шарами.Шматочки бісквіта для першого шару кремом можна не просочувати.
6. Сформуйте з бісквітних шматочків з кремом красиву гору – «Графські руїни».
7. Для глазурі розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані шоколадну плитку з трьома ложками молока і її добре перемішайте.
8. Торт декоруйте глазур’ю, наносячи її ложкою або шприцом. Потім торт поставте на кілька годин у холодильник, щоб бісквіт просочився кремом. Торт «Графські руїни» з бісквітом готовий. Можете подавати до столу і радувати своїх близьких цим чудовим десертом.
Вдалою і смачної випічки!