Торт «Казка» — це чудовий десерт, щоб порадувати дітей, а заодно і побалувати свого внутрішнього дитини, який напевно з ностальгією згадує смак цього торта. До того ж, він складається з найпростіших інгредієнтів і простий у приготуванні.
Класичний рецепт торту «Казка» по ГОСТу СРСР
Торт робиться з невеликого набору інгредієнтів, причому найбільш простих, але виходить дуже смачним і ситним. Також для його приготування не потрібно мати великого кулінарного досвіду.
Інгредієнти на
8 порц.
- Для бісквіта:
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Для сиропу:
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода-120 мл
- Коньяк 1 ст. л.
- Для крему:
- Яйце куряче 2 шт.
- Вода 40 мл
- Згущене молоко 240 гр.
- Какао 50 гр.
- Масло вершкове 400 гр.
- Екстракт ванілі 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний торт «Казка» по ГОСТу СРСР в домашніх умовах? Акуратно відокремте білки від жовтків. Почніть збивати білки на невеликій швидкості, поступово засипаючи туди половину цукру і збільшуючи потужність міксера. Збивайте до появи м’яких піків.
- В окремому посуді збийте жовтки з половиною цукру, поки маса не побіліє. Потім акуратно з’єднайте збиті білки і жовтки.
- За частинами просійте борошно в миску зі збитим яйцем. Дуже акуратно вмешивайте борошно, щоб маса залишилася як можна більш повітряної.
- Застеліть деко пергаментом або силіконовим килимком так, щоб він закривав і бортики. Викладіть на нього тісто і розрівняти по поверхні. Помістіть деко в розігріту до 180 С духовку і випікайте протягом 30 хвилин.
- Коли бісквіт готовий, дістаньте його з духовки і перекладіть на новий аркуш пергаменту. Старий пергамент зніміть, намагаючись не пошкодити корж, а потім поверніть пласт в рулет разом з другим листом пекарської папери і залиште остигати.
- Поки бісквіт остигає, приготуйте крем. У маленькій каструлі або сотейнику змішати жовтки і воду. До них додайте згущене молоко і ванільну есенцію і поставте посуд на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доведіть суміш до загустіння: опустіть ложку на половину в рідину і якщо слід від неї зберігається тривалий час, то консистенція підходяща.
- Перелийте крем в миску, накрийте плівкою в контакт і дайте повністю охолонути.
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було м’яким. Збийте його міксером до стану крему і столовими ложками почніть вводити остиглу заварную основу, даючи їй добре перемішатися.
- Половину крему відокремте і залишилася масу вмішайте какао. Від нефарбованої частини відокремте ще дві столові ложки: одну офарбіть в зелений, іншу – в рожевий. Але так як кольоровий крем піде на прикраса торта, робіть це за бажанням.
- Для сиропу в сотейник влийте воду і всипте цукор. Поставте на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи, до його повного розчинення. Зніміть з вогню, додайте коньяк і залиште остигати. Коньяк зробить просочення більш ароматною, але додавати не обов’язково.
- Акуратно розгорніть остиглий бісквіт. Він буде в деяких місцях надламываться, це нормально, головне – щоб він не розвалився. Подрежьте ножем торці, обрізки відкладіть. Просочити бісквіт цукровим сиропом і дайте полежати 10 хвилин. Потім викладіть незабарвлений крем і розподіліть по коржу рівномірним шаром.
- Акуратно знову згорніть бісквіт. Розділіть шоколадний крем навпіл і однією половиною обмажте рулет з трьох сторін. Обрізки від коржа подрібніть руками в крихту і посипте десерт.
- Другу половину шоколадного крему покладіть в кондитерський мішок з фігурною насадкою і викладіть на рулеті бортик по периметру верхівки. Задекоріруйте квітами з пофарбованого крему. Після приготування торт повинен постояти в холодильнику 6-8 годин.
Приємного апетиту!
Як приготувати тришаровий торт «Казка» зі сметанним кремом?
Простий, дуже смачний, ніжний і смачний торт, який готується з простих інгредієнтів і не потребує особливих кулінарних навичок.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для коржів:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 3 ч. л.
- Мак – 100 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
Для крему:
- Сметана – 100 гр.
- Молоко – 80 мл
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Цукор ванільний – 5 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування коржів з’єднайте в глибокій мисці яйце, цукор і сметану.
2. Просіваючи через дрібне сито, по частинах введіть в отриману суміш борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте всі віночком, щоб розбити грудочки. Розділіть тісто на три рівні частини, для трьох коржів.
3. У миску з однією третиною тесту додайте мак.
4. Добре перемішайте тісто, щоб насіння рівномірно розподілилися в ньому.
5. Промийте волоські горіхи і обдайте їх окропом, щоб шкірка перестала сильно гірчити. Дрібно покришіть їх і вмішайте в тісто у другій мисці.
6. У третю миску додайте попередньо промитий ізюм.
7. Розігрійте духовку до 180 С. Тісто розлийте по формах, змазаним невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла і поставте випікатися приблизно на 30 хвилин. Багато що залежить від товщини ваших коржів, їх готовність ви завжди можете перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою.
8. Спечені коржі вийміть з духовки і залиште остигати. Бажано викласти їх на решітку, щоб у нижній боку коржа не утворювався конденсат.
9. Для приготування крему візьміть з холодильника молоко і сметану, з’єднайте їх в глибокій тарі і почніть збивати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли маса почне стає пишною, всипте цукор і продовжуйте збивати ще декілька хвилин, щоб розійшовся цукор в кремі.
10. Викладіть перший корж на тарілку і змастіть приготованим кремом. Коржі повинні бути теплими, інакше крем від них нагріється і буде розтікатися.
11. Продовжуйте чергувати коржі і крем. За бажанням торт можна також додатково прошарувати, наприклад, сухофруктами або горіхами.
12. Зібраному торту необхідно настоятися в холодильнику 4-6 годин, щоб сметанний крем просочив коржі. Можете приготувати його з вечора, щоб вранці покуштувати з чашкою гарячого чаю.
Приємного апетиту!
Торт «Казка» з родзинками, маком та горіхами в домашніх умовах
Торт робиться з невеликого набору інгредієнтів, причому найбільш простих, але виходить дуже смачним і ситним. Також для його приготування не потрібно мати великого кулінарного досвіду.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для коржів:
- Борошно пшеничне – 325 гр.
- Сметана – 315 гр.
- Цукор-пісок – 270 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Сіль – 1 щіпка;
- Сода – 1 ч. л.
- Мак – 80 гр.
- Горіхи – 80 гр.
- Ізюм – 80 гр.
Для крему:
- Цукрова пудра – 70 гр.
- Сир маскарпоне – 350 гр.
- Вершки 33% — 200 гр.
Процес приготування:
1. Олію заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно зігрілось і стало м’яким. Викладіть його в глибоку миску і збийте з цукром до пишного стану.
2. Вводите в суміш яйця по одному, кожен раз після додавання перемішуючи крем ще пару хвилин.
3. Окремо сметану з’єднайте з сіллю, потім додайте до масляній основі і добре перемішайте.
4. Сіль і борошно просійте і по частинах введіть в тісто, ретельно і акуратно перемішуючи до однорідності. Розділіть отриману масу на три частини, для трьох різних коржів відповідно.
5. В першу миску з тестом додайте мак і перемішайте, щоб він рівномірно розподілився.
6. Горіхи промийте, при необхідності очистіть від лушпиння, обдавши окропом, і покришіть. Висипте в другу миску з тестом, також перемішайте.
7. У третю миску додайте попередньо промитий ізюм. Все тісто розлийте по формах, для акуратності та зручності краще брати роз’ємні. Випікати коржі потрібно близько 25 хвилин в розігрітій до 200 С духовці.
8. Для крему вершки і сир треба брати обов’язково охолодженими, інакше вони можуть просто не взбиться. Помістіть всі інгредієнти в глибоку чашу і почніть перемішувати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її до максимуму. Якщо все зроблено правильно, то досить швидко крем з рідкого стане більш щільним, що буде помітно по слідах від віночка. В залежності від потужності міксера, на це може піти близько 5 хвилин.
9. Коли коржі спеклися, приберіть їх остигати. Краще залишити їх на решітці, щоб внизу не збирався конденсат, або підкласти пергамент або паперові рушники. Якщо у коржа утворилася при випічці невелика шапочка, акуратно зріжте її та за необхідності поділіть один корж на декілька, в залежності від його товщини.
10. Так як в даному випадку торт буде збиратися з 6 коржів, зручніше за все робити це в кільці, щоб торт не роз’їжджався в різні сторони. Якщо у вас кільце від рознімної форми, то його можна буде легко зняти з зібраного торта. Але якщо це кондитерське кільце для вирубки коржів, то рекомендується скористатися бар’єрної стрічкою.
11. Покладіть перший корж і рівномірно промажте його кремом. Продовжуйте так робити, поки коржі не закінчаться. Не забудьте залишити трохи крему на фінальну обмазку торта, або зробіть крем на масляній основі, він краще підходить для вирівнювання та декорування об’ємними елементами.
12. Акуратно зніміть кільце з зібраного торта покрийте його зовні кремом. Як обсипання можна використовувати покришені бісквітні шапочки, які ви зрізали з коржів.
13. Декорувати торт можете на свій розсуд: крихтою, об’ємними квітами з крему, чи залишити мінімалістичним білим. Головне – дайте йому відстоятися в холодильнику 6 годин, щоб крем просочив коржі.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування торту «Казка» з кремом Шарлот
Смачний і ароматний торт з класичним кремом Шарлот готується настільки просто, що навіть у новачків виходить нітрохи не гірше, ніж готують в кондитерських. Він не вимагає багато часу для приготування, але завдяки своїй ситності буде довго радувати вас смачною закускою до чаю.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для коржів:
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Сарах-пісок – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
Для просочення:
- Вода – 115 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Для крему Шарлот:
- Яйце – 2 шт.
- какао Порошок – 1 ст. л.
- Молоко – 125 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 185 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Цукор ванільний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Просійте необхідну кількість борошна через дрібне сито, щоб позбутися від грудочок. Також просеянная борошно насичена повітрям, завдяки чому бісквіт вийде пишним і легким.
2. Акуратно відокремте білки від жовтків. Уважно стежте за тим, щоб посуд для збивання була абсолютно сухою. Всипте в нього 2/3 цукру, і з допомогою міксера збийте до стану щільною стійкої піни. Потім додайте цукор, що залишився і продовжуйте збивати ще протягом кількох хвилин, по одному додаючи в масу жовтки. По частинам введіть просіяне борошно, акуратно і ретельно перемішуючи, щоб не ушкодилася ніжна пишна текстура.
3. Отримане тісто вилийте в застелену пергаментом форму і поставте випікатися в духовку при 180 С протягом 30 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки і використовуваної форми, тому може відрізнятися від зазначеного. Випечений бісквіт вийміть з духовки, перекладіть на решітку і залиште остигати. Розпустіть корж на потрібну вам кількість шарів.
4. Щоб коржі були більш м’які і не такі сухі, зваріть цукровий сироп: у сотейнику змішати воду з цукром, нагрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться і рідина трохи не загусне. Зніміть з вогню, влийте столову ложку коньяку для ароматності і залиште до повного охолодження.
5. Для приготування крему потрібно зробити заварную основу. Для неї в сотейник влийте молоко, додайте жовтки і цукор. Поставте на слабкий вогонь і, безперервно помішуючи, доведіть суміш до легкого кипіння. Суміш потрібно нагрівати повільно, інакше жовтки згорнутися і підуть пластівцями. Варіть крем 5-7 хвилин, поки по консистенції і кольору він не стане нагадувати згущене молоко. Зніміть з вогню, перелийте в інший посуд, накрийте плівкою в контакт і остудіть до кімнатної температури.
6. Розм’якшене масло збийте міксером з ванільним цукром на максимальній швидкості протягом 5 хвилин. Воно повинно буде побіліти і стати більш пишним. Невеликими порціями додайте в масло заварную основу, кожен раз ретельно все перемішуючи. В кінці влийте столову ложку коньяку.
7. Поділіть вийшов крем навпіл. Від однієї половини відокремте ще кілька столових ложок крему для фарбування в рожевий і зелений. Другу половину залиште білою, а в решту вмішайте какао до отримання однорідного кольору.
8. Просочити коржі з одного боку отриманим цукровим сиропом і промажте зверху незабарвленим кремом. Зберіть торт, поставивши коржі один на одного, і промажте отриману конструкцію з трьох сторін. Можете посипати зверху тонким шаром какао, а пофарбованими частинами крему за допомогою кондитерських мішків зробити класичне прикраса у вигляді шоколадних бортиків з квітами. Готовий торт повинен настоятися в холодильнику кілька годин.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний домашній торт «Казка» з заварним кремом
Незважаючи на те, що заварний крем готується довше і складніше багатьох інших, він виходить набагато смачніше, дуже щільний і добре тримає форму, що відмінно підходить для прикраси тортів об’ємними елементами, наприклад, квітами.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для бісквіта:
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Яйце – 4 шт.
Для просочення:
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
Для Крему:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Какао – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Акуратно відокремте білки від жовтків. Білки перекладіть в чашу і почніть збивати на невеликій швидкості.
2. Поступово збільшуючи швидкість міксера, частинами всипайте цукор, даючи йому повністю розчинитися в масі.
3. Як тільки білкова піна стане щільною та стійкою, слідом за цукром по одному введіть жовтки. Перемішувати до тих пір, поки жовток не перемішається з білком, або поки маса не зіб’ється до стійких піків.
4. Обов’язково просіваючи через дрібне сито, частинами вводите в білкову масу борошно. Перемішуйте дуже акуратно, щоб не пошкодити пористу структуру, інакше бісквіт вийде щільним.
5. Вимішувати таке тісто найкраще лопаткою, складывающими рухами знизу вгору.
6. В прямокутну форму, застелену пергаментом, викладіть бісквітне тісто і розрівняти за допомогою лопатки. Випікайте бісквіт в розігрітій до 180 С духовці протягом 25-30 хвилин, в залежності від розмірів форми.
7. Коли час вийде, вимкніть духовку і відкрийте дверцята, щоб бісквіт повільно остигав. Через 10-15 хвилин дістаньте його з духовки, вийміть з форми і перекладіть на решітку, щоб він охолов до кімнатної температури. Видаліть пергамент.
8. У сотейнику змішати яйце, молоко і цукор. Поставте на маленький вогонь і поступово доведіть до слабкого кипіння, постійно помішуючи. Слідкуйте за тим, щоб суміш не перегрівалася, інакше яйце згорнеться. Варіть вміст сотейника після закипання ще 3-5 хвилин, щоб суміш загусла.
9. По консистенції і кольору заварний крем буде нагадувати згущене молоко. Перелийте його в миску, щоб він швидше охолонув, і накрийте плівкою в контакт.
10. Поки крем остигає, приготуйте для просочення коржів. Для цього в маленькій каструлі змішайте воду і цукор, поставте на середній вогонь і прогрівайте суміш, поки цукор повністю не розчиниться, а рідина придбає злегка золотавий відтінок і стане більш густий. Зніміть з вогню, влийте ложку коньяку, перемішайте і також залиште остигати.
11. Коли охолов заварний крем, візьміть розм’якшене вершкове масло і збийте його в глибокій тарі з ванільним цукром, поки маса не побіліє і не стане пишною.
12. Частинами введіть заварную основу в масляний крем, ретельно вимішуючи. Маса повинна вийти гладкою, пишною і блискучою. Поділіть крем на кілька частин. В одну вмішайте какао, а решта фарбуйте харчовими барвниками на ваш розсуд.
13. Розділіть бісквітну буханець на три коржі і просочіть їх цукровим сиропом. Зверху рівним шаром розкласти заварний крем.
14. Зберіть торт і намажте тонким шаром незабарвленого крему з трьох сторін.
15. Якщо ви як-небудь підганяли форму бісквітів під бажану вами, обрізки можна використовувати для обсипання боків. З шоколадного крему сформуйте бортики і прикрасьте їх масляними квітами і листям. Дайте торту просочитися протягом кількох годин у холодильнику.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування торту «Казка» зі згущеним молоком
Дуже простий і швидкий у приготуванні листковий торт, який можна приготувати як альтернативу класичному бисквитному торту «Казка». Він вийде не менш смачним, але більш легким і не такою ситною.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Листкове тісто – 500 гр.
- Варена згущене молоко – 370 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- какао Порошок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Тісто для цього торта краще брати листкове дріжджове, а вершкове масло має бути не солоним.
2. Поставте духовку розігріватися до 180 С. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього пласти тіста в тому вигляді, в якому вони були в упаковці, розкочувати їх додатково не потрібно. Поставте їх випікатися на 20-25 хвилин.
3. Тим часом вершкове масло кімнатної температури збийте до однорідності разом з порошком какао і згущеним молоком.
4. Крем повинен бути досить щільним. Кількість какао можете регулювати в залежності від того, наскільки насичений шоколадний смак ви хочете отримати.
5. Готові коржі дістаньте з духовки і перекладіть їх на решітку до повного охолодження.
6. Розділіть пласти тіста на необхідну вам кількість шарів, в залежності від того, якої товщини ви хочете їх залишити. Один з одержаних тонких коржів можна покришити, щоб обсипати готовий торт. Всі шари ретельно промажте кремом і складіть один на одного.
7. Прикрасьте готовий торт на свій розсуд. Можна додатково приготувати масляний крем, забарвити його і зробити об’ємний декор з квітів. Також не забудьте дати торту постояти в холодильнику кілька годин, щоб крем встиг просочити коржі.
Приємного апетиту!