Як приготувати тришаровий торт «Казка» зі сметанним кремом?
Простий, дуже смачний, ніжний і смачний торт, який готується з простих інгредієнтів і не потребує особливих кулінарних навичок.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Для коржів:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 3 ч. л.
- Мак – 100 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
Для крему:
- Сметана – 100 гр.
- Молоко – 80 мл
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Цукор ванільний – 5 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування коржів з’єднайте в глибокій мисці яйце, цукор і сметану.
2. Просіваючи через дрібне сито, по частинах введіть в отриману суміш борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте всі віночком, щоб розбити грудочки. Розділіть тісто на три рівні частини, для трьох коржів.
3. У миску з однією третиною тесту додайте мак.
4. Добре перемішайте тісто, щоб насіння рівномірно розподілилися в ньому.
5. Промийте волоські горіхи і обдайте їх окропом, щоб шкірка перестала сильно гірчити. Дрібно покришіть їх і вмішайте в тісто у другій мисці.
6. У третю миску додайте попередньо промитий ізюм.
7. Розігрійте духовку до 180 С. Тісто розлийте по формах, змазаним невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла і поставте випікатися приблизно на 30 хвилин. Багато що залежить від товщини ваших коржів, їх готовність ви завжди можете перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою.
8. Спечені коржі вийміть з духовки і залиште остигати. Бажано викласти їх на решітку, щоб у нижній боку коржа не утворювався конденсат.
9. Для приготування крему візьміть з холодильника молоко і сметану, з’єднайте їх в глибокій тарі і почніть збивати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли маса почне стає пишною, всипте цукор і продовжуйте збивати ще декілька хвилин, щоб розійшовся цукор в кремі.
10. Викладіть перший корж на тарілку і змастіть приготованим кремом. Коржі повинні бути теплими, інакше крем від них нагріється і буде розтікатися.
11. Продовжуйте чергувати коржі і крем. За бажанням торт можна також додатково прошарувати, наприклад, сухофруктами або горіхами.
12. Зібраному торту необхідно настоятися в холодильнику 4-6 годин, щоб сметанний крем просочив коржі. Можете приготувати його з вечора, щоб вранці покуштувати з чашкою гарячого чаю.
Приємного апетиту!