Торт Казка – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати тришаровий торт «Казка» зі сметанним кремом?

Простий, дуже смачний, ніжний і смачний торт, який готується з простих інгредієнтів і не потребує особливих кулінарних навичок.

Час приготування: 120 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

Для коржів:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 3 ч. л.
  • Мак – 100 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.

Для крему:

  • Сметана – 100 гр.
  • Молоко – 80 мл
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування коржів з’єднайте в глибокій мисці яйце, цукор і сметану.

2. Просіваючи через дрібне сито, по частинах введіть в отриману суміш борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте всі віночком, щоб розбити грудочки. Розділіть тісто на три рівні частини, для трьох коржів.

3. У миску з однією третиною тесту додайте мак.

4. Добре перемішайте тісто, щоб насіння рівномірно розподілилися в ньому.

5. Промийте волоські горіхи і обдайте їх окропом, щоб шкірка перестала сильно гірчити. Дрібно покришіть їх і вмішайте в тісто у другій мисці.

6. У третю миску додайте попередньо промитий ізюм.

7. Розігрійте духовку до 180 С. Тісто розлийте по формах, змазаним невеликою кількістю рослинної олії або вершкового масла і поставте випікатися приблизно на 30 хвилин. Багато що залежить від товщини ваших коржів, їх готовність ви завжди можете перевірити зубочисткою або дерев’яною шпажкою.

8. Спечені коржі вийміть з духовки і залиште остигати. Бажано викласти їх на решітку, щоб у нижній боку коржа не утворювався конденсат.

9. Для приготування крему візьміть з холодильника молоко і сметану, з’єднайте їх в глибокій тарі і почніть збивати міксером на низькій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли маса почне стає пишною, всипте цукор і продовжуйте збивати ще декілька хвилин, щоб розійшовся цукор в кремі.

10. Викладіть перший корж на тарілку і змастіть приготованим кремом. Коржі повинні бути теплими, інакше крем від них нагріється і буде розтікатися.

11. Продовжуйте чергувати коржі і крем. За бажанням торт можна також додатково прошарувати, наприклад, сухофруктами або горіхами.

12. Зібраному торту необхідно настоятися в холодильнику 4-6 годин, щоб сметанний крем просочив коржі. Можете приготувати його з вечора, щоб вранці покуштувати з чашкою гарячого чаю.

Приємного апетиту!