Простий і смачний рецепт приготування торту «Казка» зі згущеним молоком
Дуже простий і швидкий у приготуванні листковий торт, який можна приготувати як альтернативу класичному бисквитному торту «Казка». Він вийде не менш смачним, але більш легким і не такою ситною.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Листкове тісто – 500 гр.
- Варена згущене молоко – 370 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- какао Порошок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Тісто для цього торта краще брати листкове дріжджове, а вершкове масло має бути не солоним.
2. Поставте духовку розігріватися до 180 С. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього пласти тіста в тому вигляді, в якому вони були в упаковці, розкочувати їх додатково не потрібно. Поставте їх випікатися на 20-25 хвилин.
3. Тим часом вершкове масло кімнатної температури збийте до однорідності разом з порошком какао і згущеним молоком.
4. Крем повинен бути досить щільним. Кількість какао можете регулювати в залежності від того, наскільки насичений шоколадний смак ви хочете отримати.
5. Готові коржі дістаньте з духовки і перекладіть їх на решітку до повного охолодження.
6. Розділіть пласти тіста на необхідну вам кількість шарів, в залежності від того, якої товщини ви хочете їх залишити. Один з одержаних тонких коржів можна покришити, щоб обсипати готовий торт. Всі шари ретельно промажте кремом і складіть один на одного.
7. Прикрасьте готовий торт на свій розсуд. Можна додатково приготувати масляний крем, забарвити його і зробити об’ємний декор з квітів. Також не забудьте дати торту постояти в холодильнику кілька годин, щоб крем встиг просочити коржі.
Приємного апетиту!