Ніжний Мурашник з заварним кремом
Торт Мурашник, просочений заварним кремом, виходить не таким хрустким, але більш ніжним, володіє приємним вершковим смаком.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Порцій: 7.
Склад:
Для тіста:
- Цукор ‑ 0,5 склянки;
- Сметана жирна ‑ 0,5 склянки;
- масло від 72,5 % ‑ 240 г;
- Сода, гашене оцтом, ‑ 0,5 ч. л.;
- Борошно пшеничне ‑ 4 склянки;
- Ванільний цукор – 10 р.
Для крему:
- Молоко жирне ‑ 1 л;
- Цукровий пісок ‑ 2 склянки;
- Ванільний цукор ‑ 1 пакетик;
- Яйця курячі ‑ 4 шт.;
- Борошно пшеничне ‑ 6 ст. л.;
- масло – 280 р.
Процес приготування:
1. Деко застелити килимком або пергаментом для випікання. Духовку розігріти до 190 градусів.
2. Змішати вершкове масло, розтоплене в мікрохвильовці, звичайний і ванільний цукор, сметану і соду, погашену оцтом. Перемішати до об’єднання.
3. Борошно просіяти і додати в рідку суміш порціями. Замісити пластичне тісто і розділити його на декілька частин.
4. Сформувати з тіста пару кульок, викласти їх на блюдо і відправити у морозильну камеру на 20 хв.
5. Натерти тісто на крупній тертці і розподілити рівномірним шаром по листу.
6. Випікати при зазначеній температурі близько 15 хв. до рум’яного кольору і золотавості, дістати, остудити. Розламати руками тісто на дрібні шматочки.
7. Для крему змішати молоко, 1,5 склянки цукру і ванільний цукор. Вилити в каструлю з товстим дном і стінками і поставити на повільний вогонь.
8. Окремо збити яйця, 0,5 склянки цукру. Всипати в масу борошно і знову збити.
9. Коли молоко почне закипати, тонкою цівкою ввести в нього яєчну масу, постійно помішуючи. Варити, розмішуючи, поки крем не стане густим. Якщо з’явилися грудочки, їх можна пробити блендером.
10. Крем охолодити до теплого стану і ввести в нього вершкове масло, перемішати.
11. Вилити крем в пісочну крихту. Добре розмішати.
12. Викласти солодку масу гіркою на блюді або обробній дошці і прибрати в холодильник застигнути на 4 години.
Приємного апетиту!