Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжний Мурашник з заварним кремом

Торт Мурашник, просочений заварним кремом, виходить не таким хрустким, але більш ніжним, володіє приємним вершковим смаком.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Порцій: 7.

Склад:

Для тіста:

  • Цукор ‑ 0,5 склянки;
  • Сметана жирна ‑ 0,5 склянки;
  • масло від 72,5 % ‑ 240 г;
  • Сода, гашене оцтом, ‑ 0,5 ч. л.;
  • Борошно пшеничне ‑ 4 склянки;
  • Ванільний цукор – 10 р.

Для крему:

  • Молоко жирне ‑ 1 л;
  • Цукровий пісок ‑ 2 склянки;
  • Ванільний цукор ‑ 1 пакетик;
  • Яйця курячі ‑ 4 шт.;
  • Борошно пшеничне ‑ 6 ст. л.;
  • масло – 280 р.

Процес приготування:

1. Деко застелити килимком або пергаментом для випікання. Духовку розігріти до 190 градусів.

2. Змішати вершкове масло, розтоплене в мікрохвильовці, звичайний і ванільний цукор, сметану і соду, погашену оцтом. Перемішати до об’єднання.

3. Борошно просіяти і додати в рідку суміш порціями. Замісити пластичне тісто і розділити його на декілька частин.

4. Сформувати з тіста пару кульок, викласти їх на блюдо і відправити у морозильну камеру на 20 хв.

5. Натерти тісто на крупній тертці і розподілити рівномірним шаром по листу.

6. Випікати при зазначеній температурі близько 15 хв. до рум’яного кольору і золотавості, дістати, остудити. Розламати руками тісто на дрібні шматочки.

7. Для крему змішати молоко, 1,5 склянки цукру і ванільний цукор. Вилити в каструлю з товстим дном і стінками і поставити на повільний вогонь.

8. Окремо збити яйця, 0,5 склянки цукру. Всипати в масу борошно і знову збити.

9. Коли молоко почне закипати, тонкою цівкою ввести в нього яєчну масу, постійно помішуючи. Варити, розмішуючи, поки крем не стане густим. Якщо з’явилися грудочки, їх можна пробити блендером.

10. Крем охолодити до теплого стану і ввести в нього вершкове масло, перемішати.

11. Вилити крем в пісочну крихту. Добре розмішати.

12. Викласти солодку масу гіркою на блюді або обробній дошці і прибрати в холодильник застигнути на 4 години.

Приємного апетиту!