Торт Мурашник класичний – самий смачний і простий рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Смачний рецепт Мурашника зі сметаною

Для тих, кому набрид важкий і солодкий крем із згущеним молоком і маслом, існує рецепт Мурашника зі сметанним кремом. Його легка кислинка створює баланс солодощі тесту.

Час приготування: 1 годину.

Порцій: 8.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 200 г;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Цукор – 130 г;
  • Сметана – 130 г;
  • Розпушувач – 15 р.

Для крему:

  • Жирна сметана – 750 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Вершкове масло потримати близько 1 години при кімнатній температурі. Змішати вершкове масло, цукровий пісок і сметану, збити міксером.

2. Борошно просіяти, всипати в неї розпушувач і перемішати.

3. Підсипаючи порціями, ввести всю муку в масляну суміш. Замісити пластичне тісто, скачати його в кулю, приплюснути, загорнути його в харчову плівку і прибрати в морозилку на 20 хв.

4. Охолоджене тісто перекрутити через м’ясорубку, викласти рівним шаром на застелений пергаментом деко.

5. Випікати в заздалегідь розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин, поки тісто не придбає золотавий колір.

6. Охолодити печиво розламати його на невеликі шматочки діаметром до 0,5 см.

7. Для крему з’єднати сметану з цукром, дати суміші постояти 15 хв. до розчинення цукру.

8. Всипати порошок какао до суміші і збити все міксером.

9. У крем всипати шматочки печива, перемішати.

10. Викласти масу на тарілку гіркою і поставити в холодильник на 2-3 години.

Приємного апетиту!