Смачний рецепт Мурашника зі сметаною
Для тих, кому набрид важкий і солодкий крем із згущеним молоком і маслом, існує рецепт Мурашника зі сметанним кремом. Його легка кислинка створює баланс солодощі тесту.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 8.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 200 г;
- Борошно – 3 склянки;
- Цукор – 130 г;
- Сметана – 130 г;
- Розпушувач – 15 р.
Для крему:
- Жирна сметана – 750 г;
- Цукор – 300 г;
- Какао-порошок – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Вершкове масло потримати близько 1 години при кімнатній температурі. Змішати вершкове масло, цукровий пісок і сметану, збити міксером.
2. Борошно просіяти, всипати в неї розпушувач і перемішати.
3. Підсипаючи порціями, ввести всю муку в масляну суміш. Замісити пластичне тісто, скачати його в кулю, приплюснути, загорнути його в харчову плівку і прибрати в морозилку на 20 хв.
4. Охолоджене тісто перекрутити через м’ясорубку, викласти рівним шаром на застелений пергаментом деко.
5. Випікати в заздалегідь розігрітій духовій шафі при температурі 200 градусів близько 15-20 хвилин, поки тісто не придбає золотавий колір.
6. Охолодити печиво розламати його на невеликі шматочки діаметром до 0,5 см.
7. Для крему з’єднати сметану з цукром, дати суміші постояти 15 хв. до розчинення цукру.
8. Всипати порошок какао до суміші і збити все міксером.
9. У крем всипати шматочки печива, перемішати.
10. Викласти масу на тарілку гіркою і поставити в холодильник на 2-3 години.
Приємного апетиту!