Торт «Спартак» – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжний торт «Спартак» з заварним кремом без додавання меду

Приготувати смачний торт «Спартак» в домашніх умовах досить просто. Тонкі коржі промащуються заварним кремом, тому торт відмінно просочується і вийдуть дуже ніжним. Цей рецепт на відміну від класичного не містить мед.

Час готування: 5-6 годин.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сироп глюкозний – 84 мл
  • Масло вершкове – 84 гр.
  • Борошно – 400 гр.
  • Какао – 45 гр.
  • Кави – 3 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода харчова – 6 гр.
  • Для крему:
  • Молоко – 380 мл
  • Цукор – 130 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки 33 % – 200 мл
  • Масло вершкове – 95 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

1. У каструлі змішайте яйця, цукор, сіль, ванілін і кави, поставте масу на водяну баню і доведіть цукор до повного розчинення.

2. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури і глюкозний сироп. Продовжуйте нагрівати масу на водяній бані, поки масло і сироп не розчиняться.

3. Далі додайте харчову соду, перемішайте, маса повинна побіліти і збільшитися в об’ємі. Після цього зніміть ємність з водяної бані.

4. Введіть в миску просіяне борошно і какао, перемішайте.

5. Ваше тісто повинне вийти м’яким і пластичним, загорнути його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.

6. Охолоджене тісто розріжте на кілька рівних частин і розкачайте їх у коржі по 2-3 міліметра товщиною.

7. Випікайте коржі в духовці при 180 градусах за 5-7 хвилин.

8. У мисці змішати до однорідності яйця, крохмаль, сіль, цукор і ванілін. Тонкою цівкою введіть гаряче молоко, при цьому постійно перемішуйте масу. Далі поставте миску на водяну баню і варіть до загустіння.

9. Після цього додайте вершкове масло, перемішайте до однорідного стану і приберіть в холодильник до повного охолодження.

10. Окремо збийте охолоджені вершки до стійких піків. Далі частинами введіть вершки остиглу заварную масу і продовжуйте збивати крем до однорідної густої консистенції.

11. Коржі промажте кремом і складіть один на одного. Приберіть торт в холодильник для просочення мінімум на 4 години.

12. Потім нанесіть на боки і верх торта залишки крему, посипте зверху крихтою від обрізків коржів і подавайте гарний торт «Спартак» до чаю.

Приємного апетиту!