Ніяке домашнє торжество не обходиться без гарного торта. У цій статті ми зібрали 10 всіляких рецептів десертів з використанням вишні. Ви обов’язково підберете торт собі по смаку і настрою.
Шоколадний торт з вишнею в домашніх умовах
Вишня і шоколад чудово поєднуються між собою в десертах. Цей повітряний і ніжний торт прикрасить ваше свято і порадує гостей.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 10.
Інгредієнти на
10 порц.
- Для бісквіта:
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 230 гр.
- Борошно пшеничне 230 гр.
- Масло вершкове 80 гр.
- Молоко коров’яче 160 мл
- Какао 3 ст. л.
- Сода харчова ¼ ч. л.
- Ванілін 1 щіпка
- Для начинки:
- Вершки 500 мл
- Цукрова пудра 150 гр.
- Вишня 350 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати смачний торт з вишнею в домашніх умовах? У мисці збийте міксером яйця і цукор до отримання світлої і об’ємної маси.
- У каструлю влийте молоко і викладіть вершкове масло. Змішайте інгредієнти і доведіть до кипіння. Маса повинна стати повністю однорідною.
- У збиті яйця введіть борошно, соду, ванілін і остиглу молочно-масляну масу. Потім додайте какао, замісіть однорідне тісто для бісквіту. Тісто викладіть в жароміцну форму і запікайте в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин.
- Готовий бісквіт остудіть і розріжте його на кілька рівних частин.
- Збийте вершки з цукровою пудрою до отримання пишного крему.
- Коржі промажте збитими вершками і викладіть на них вишню.
- Зберіть торт, боки і верх також промажте вершковим кремом. Торт поставте в холодильник для просочення на кілька годин. Він виходить дуже ніжним і соковитим.
Приємного апетиту!
Торт «Монастирська хата» з вишнею
Торт «Монастирська хата» готується за певною технологією і отримав таку назву за трикутну форму, що нагадує хатинку. Як приготувати торт за всіма правилами, ми розповімо в цьому рецепті.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Сметана – 250 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 400-450 гр.
- Для начинки:
- Вишня – 300-400 гр.
- Для крему:
- Сметана – 500 мл
- Цукор – 150 гр.
- Для прикраси:
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. У мисці розітріть вершкове масло з цукром. Додайте сметану, перемішайте.
2. Потім у миску просійте борошно і замісіть однорідне тісто.
3. Тісто поділіть на 10 рівних частин.
4. Кожну частину тіста розкачайте в смужку 25 сантиметрів завдовжки і 7 сантиметрів шириною.
5. Вишню помийте, видаліть кісточки. На середину кожної покладіть смужки ряд з вишень.
6. Навколо ягід защепніть тісто, щоб у вас вийшли трубочки з начинкою. Деко застеліть пергаментом, викладіть трубочки швом вниз. Випікайте їх у духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.
7. Приготуйте крем. Збийте сметану з цукром.
8. Зберіть торт. На блюдо покладіть 4 трубочки, змастіть їх кремом.
9. Далі покладіть шар з трьох трубочок, його також промажте кремом.
10. Потім покладете ще два шари з двох та однієї трубочки, промажте їх кремом.
11. Торт поставте в холодильник для просочення на 4-6 годин. Перед подачею посипте торт здрібненим шоколадом.
Приємного апетиту!
Як приготувати торт «П’яна вишня» в домашніх умовах?
Немає нічого смачніше торта «П’яна вишня». Це самий розкішний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8-10.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 1,3 склянки
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Молоко – 1,5 склянки
- Масло рослинне – ¾ склянки
- Окріп – 1,5 склянки
- Какао – 13 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Для крему:
- Масло вершкове – 250 гр.
- Молоко згущене – 1 банка.
- Какао – 3 ст. л.
- Коньяк з-під вишні – 4 ст. л.
- Вишня – 3 склянки
- Для глазурі:
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- цукрова Пудра – 4 ст. л.
- Какао – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Коньяк з-під вишні – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Вишню потрібно замочити в алкоголі за 1-2 доби до моменту приготування торта. Вишню промийте, просушіть, видаліть кісточки. Складіть вишню банки і залийте їх коньяком, залиште на 1-2 доби.
2. У миску просійте борошно, додайте цукор, розпушувач для тіста, соду і какао.
3. В іншій мисці збийте яйця, рослинне масло і молоко. Змішайте сухі інгредієнти з рідкими.
4. У тісто додайте крутий окріп і швидкими рухами перемішайте до однорідності. Дно форми застелити пергаментом, викладіть в неї тісто і запікайте бісквіт в духовці при 190 градусах 80-90 хвилин.
5. Готовий бісквіт остудіть, зверху зріжте тонкий пласт. М’якуш акуратно вийміть маленькою ложечкою. У вас повинні залишитися стінки і дно товщиною 1-1,5 сантиметра.
6. М’якуш складіть в миску, попередньо подрібніть його руками.
7. Вишню відкиньте на друшляк, коньяк перелийте в окрему ємність.
8. Розм’якшене вершкове масло збийте міксером. Окремо змішайте згущене молоко з коньяком з-під вишні. Отриману суміш додайте до збитого масла і добре перемішайте.
9. Подрібнений бісквіт змішайте з вимоченої в коньяку вишнею та масляним кремом.
10. Бісквітну основу наповніть отриманою масою.
11. Зверху накрийте торт зрізаним раніше коржем, злегка притисніть.
12. Зваріть глазур. В каструлі розтопіть вершкове масло, додайте цукрову пудру, перемішайте. Далі влийте коньяк з-під вишні, всипте крохмаль і додайте шоколад. Варіть, поки глазур не придбає однорідну консистенцію.
13. Полийте торт глазур’ю і поставте його в холодильник для просочення на кілька годин. Потім торт «П’яна вишня» можна подавати на будь-яке торжество.
Приємного апетиту!
Дуже смачний вишневий торт «Панчо»
Торт «Панчо» – десерт, який готується з пишного шоколадного бісквіта, просоченого ніжним сметанним кремом. Вишня додасть торту соковитості і трохи розбавить солодкість своїми кислими нотками.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 6.
Склад:
- Для крему:
- Сметана – 400 мл
- Вершки кондитерські – 300 мл
- Пудра цукрова – 1 склянка
- Для начинки:
- Вишня – 600 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Для бісквіта:
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Какао – 2 ст. л.
- Глазур шоколадна – для прикраси.
Процес приготування:
1. В окремій мисці збийте білки до утворення пишної піни, потім додати до них половину цукру і продовжуйте збивати до стійких піків.
2. В іншій мисці збийте жовтки з другою половиною цукру. Поступово введіть в жовткову масу збиті білки і повільно перемішайте.
3. Потім додайте в миску борошно, перемішайте. Отриману масу розділіть на дві рівні частини. В одну додайте половину какао. В одну форму влийте біле тісто. В іншу форму – шоколадне.
4. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Готову випічку остудіть на решітці. Кожен бісквіт розрізати на два коржі.
5. Вишню викладіть в каструлю і засипте її цукром. Поставте каструлю на вогонь і варіть вишню 15-20 хвилин. Потім відкиньте ягоди на сито і дайте стекти сиропу. В остиглий сироп додайте коньяк.
6. Сметану збийте з цукром до отримання пишної маси. Потім поступово введіть вершки і акуратно перемішайте крем.
7. Бісквітні коржі просочити вишневим сиропом.
8. Один шоколадний і один білий бісквіт наріжте кубиками.
9. На блюдо покладіть один корж, щедро змастіть його кремом.
10. На корж покладіть вишню.
11. Наступним шаром укладіть шматочки бісквіта, змочені в кремі. Потім знову шар з вишні і другий корж.
12. Далі викладайте шматочки бісквіта, поступово зменшуючи діаметр торта. Прикрасьте торт вишнею, полийте кремом та шоколадною глазур’ю. Перед тим, як подати торт «Панчо», залиште його на кілька годин в холодильник для просочення.
Приємного апетиту!
Простий і смачний торт з вишнею і сметанним кремом
Простий варіант десерту, який можна приготувати вдома. У хід підуть сметана і заморожена вишня без кісточок. Варіант цього торта точно увійде в скарбничку обраних рецептів.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для бісквіта:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор – 2 склянки
- Какао – 6 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50-60 мл
- Молоко – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Окріп – 1 склянка
- Для просочення і прикраси:
- Вишня – 500 гр.
- Сметана – 400 мл
- Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйця з цукром.
2. В яєчну масу влийте молоко і рослинне масло, перемішайте. Потім погасіть соду оцтом і додайте її в миску.
3. Додайте какао, перемішайте тісто.
4. Далі просійте в миску борошно, перемішайте тісто до однорідного стану.
5. Після цього влийте склянку окропу і швидко перемішайте вміст миски.
6. Випікайте бісквіт в мультиварці на режимі «Випічка» 60 хвилин або 45 хвилин у духовці при 180 градусах. Готовий бісквіт охолодити на решітці.
7. Вишню очистіть від кісточок. Збийте сметану з цукром. Бісквіт розріжте на кілька частин. Перший корж покладіть на блюдо, змастіть його сметанним кремом і покладіть вишню.
8. Теж саме зробіть з іншими коржами. Поверхня торта прикрасити кремом, вишнею і листочками м’яти. Торт поставте в холодильник на 1-2 години для просочення, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як спекти бісквітний торт з вишнею в домашніх умовах?
Хоч бісквіти і примхливі, але краще основи для торта не знайти. Дотримуйтесь цього нескладного рецепта і ваш бісквіт завжди буде пишним і пружним. В якості доповнення і прикраси будемо використовувати стиглу вишню.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Яйця курячі – 6 шт.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для крему:
- Вершки 33 % – 250 мл
- Пудра цукрова – 70-100 гр.
- Вишня – 300 гр.
- Для просочення:
- Вода – 6 ст. л.
- Цукор – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйця, збийте їх міксером на малих обертах до однорідної маси. Потім потроху починайте всипати цукор і продовжуйте збивати 4-5 хвилин.
2. Далі змішайте борошно з розпушувачем. Частинами додайте сухі інгредієнти в яєчну масу і акуратними повільними рухами замішують тісто. Форму для запікання застелити пергаментом, викладіть в неї тісто. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудіть на гратах.
3. Бісквіт розріжте на кілька коржів. Змішайте воду і цукор, доведіть суміш до кипіння, потім відразу зніміть його з вогню і остудіть. Отриманим сиропом просочити коржі.
4. Для приготування крему вершки охолодіть. Збийте охолоджені вершки міксером на середній швидкості до появи пухирців. Після цього відразу всипте цукрову пудру і продовжуйте збивати крем до стійких піків.
5. Складіть коржі один на одного, промазуючи їх кремом і прокладаючи ягодами вишні. Прикрасити торт можна по своєму смаку шоколадом і горіхами. Поставте його в холодильник для просочення на кілька годин.
Приємного апетиту!
Ніжний сирний торт з вишнею в домашніх умовах
Сирні торти – легкі рецепти, які люблять дівчата. Вони не шкодять фігурі і мають дуже ніжну і ніжну текстуру. Пропонуємо вам спробувати чудовий сирний торт з вишнею.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для коржа:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 40 гр.
- Какао – 20 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Сметана – 400 мл
- Цукор – 120 гр.
- Желатин – 10 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Для вишневого желе:
- Вишня – 500 гр.
- Желе – 1 упаковка.
- Цукор – 100 гр.
- Окріп – 200 мл
Процес приготування:
1. У мисці змішайте просіяне борошно, какао і розпушувач для тіста.
2. Яйця збийте міксером, потім додайте до них звичайний і ванільний цукор, продовжуйте збивати до отримання світлої маси.
3. Частинами підсипати в яєчну масу сухі інгредієнти і перемішуйте до однорідного стану.
4. На дно форми покладіть пергамент, влийте тісто і поставте форму в духовку. Випікайте бісквіт при 180 градусах 20-30 хвилин. Потім вийміть корж з форми і охолодіть.
5. Підготуйте вишню. 100 грам цукру залийте окропом і перемішайте до розчинення цукру. Отриманим сиропом залийте вишню і залиште її на 2-3 години.
6. Приготуйте сирну начинку. Замочіть желатин в 100 мілілітрах води на 10 хвилин. Потім підігрійте отриману масу до повного розчинення желатину, остудіть її. Сир, сметану, звичайний і ванільний цукор перекладіть в одну миску, змішайте.
7. Потім сирну масу влийте желатиновий розчин і збивайте вміст миски протягом хвилини.
8. Бісквіт покладіть в роз’ємну форму пористої стороною вгору. При бажанні можна прокласти дно форми пергаментом, щоб було легше виймати готовий торт. Бісквіт просочити вишневим сиропом.
9. На бісквіт викладіть сирну масу і поставте форму в холодильник на 3-4 години.
10. Після цього на застиглий сирний шар викладіть вишню. Розведіть желе з пакетика по інструкції, можна скористатися для цього вишневим сиропом, що залишився. Залийте вишневий шар желе.
11. Поставте торт в холодильник до повного застигання верхнього шару. Коли торт буде готовий, акуратно вийміть його з рознімної форми і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування торта з вишнею та маскарпоне
Прекрасний торт для чаювання в колі сім’ї і близьких. Приємна вишнева кислинка вдало доповнює солодкість випічки, а маскарпоне робить десерт вишуканим і ніжним.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6.
Склад:
- Для крему:
- Вершки 33-35 % – 250 мл
- Цукор – 150 гр.
- Маскарпоне – 250 гр.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Масло – для змазування форми.
- Цукор – 150 гр.
- Для прикраси:
- Вишня – 300 гр.
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйця з цукром протягом 5-7 хвилин.
2. В яєчну масу додайте борошно і замісіть густе тісто. Викладіть тісто в змащену маслом форму. Випікайте корж при 180 градусах 20-25 хвилин.
3. На корж викладіть вишню без кісточок.
4. Приготуйте крем. Збийте вершки з цукром. Потім додати маскарпоне і продовжуйте збивати пару хвилин.
5. Вершковий крем викладіть поверх вишневого шару.
6. Шоколад натріть на дрібній тертці. Посипте торт шоколадною крихтою і поставте його в холодильник для просочення на 3-4 години.
7. По закінчення цього часу вийміть торт з форми і викладіть на блюдо, він виходить смачним і соковитим.
Приємного апетиту!
Ніжний і повітряний торт «Чорний ліс» з вишнею
Торт «Чорний ліс» – це ніжний шоколадний бісквіт, оксамитовий шоколадний крем, доповнений стиглої вишнею і збитими вершками. Відмінний варіант для будь-якого торжества або сімейного чаювання.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Какао – 30 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Вершки 33 % – 100 мл
- Для шоколадного крему:
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Шоколад темний – 80 гр.
- Для вершкового крему:
- Вершки 33 % – 700 мл
- цукрова Пудра – 6 ст. л.
- Вишня – 500 гр.
- Цукор – 170 гр.
- Стружка шоколадна – для прикраси.
Процес приготування:
1. У каструлю розбийте яйце, додайте цукор і поставте її на водяну баню. Збийте яйця міксером на малих обертах. Маса не повинна сильно нагрітися. Зніміть каструлю з вогню і продовжуйте збивати до утворення міцної пишної піни.
2. Борошно змішайте з какао і просійте цю суміш в миску. 1/3 частина сухої суміші додайте в яєчну масу і перемішайте до однорідності.
3. Потім влийте тонкою цівкою половину заздалегідь розтопленого і охолодженого вершкового масла, перемішайте. Після цього додайте ще 1/3 частину борошна і какао. Далі знову додайте масло і після неї залишилася суху суміш.
4. Форму застелити пекарським папером, викладіть в неї тісто, розрівняйте його поверхню.
5. Випікайте бісквіт при 170-180 градусах 30-35 хвилин. Готовий корж остудіть на решітці.
6. З вишні видалити кісточки і засипте її 50 грамами цукру, залиште на час, щоб утворився сік.
7. Потім вишневий сік злийте в каструлю, додайте решту цукру і варіть сироп протягом 5 хвилин.
8. Після цього в каструлю всипте вишню і продовжуйте варити 5-7 хвилин. Вишню вийміть із сиропу, щоб вона трохи висохла. А сироп знадобиться для просочення.
9. Приготуйте шоколадний крем. Влийте вершки в каструлю, додайте цукрову пудру і підігрійте отриману масу, але не кип’ятіть. Після цього зніміть каструлю з вогню і додайте подрібнений шоколад, перемішуйте вміст каструлі до повного розчинення шоколаду.
10. Шоколадний крем поставте на півгодини в холодильник, потім збийте міксером протягом 2-3 хвилин.
11. Остиглий бісквіт розрізати на три коржі, просочіть їх вишневим сиропом.
12. Перший корж змастіть шоколадним кремом, зверху розкладіть частина вишні.
13. Покладіть зверху другий корж, змастіть його збитими з цукровою пудрою вершки і додайте трохи вишні.
14. Завершіть торт третім коржем, його змастіть залишилися збиті вершки, прикрасити тертим шоколадом і вишнями. Можна заварювати чай і пригощати гостей.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний вишневий торт «Червоний оксамит»?
Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких чимось неймовірно смачним, то торт «Червоний оксамит» вам у цьому допоможе. Красивий, ніжний і дуже смачний, він давно вже підкорив серця багатьох ласунів.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Цукор – 450 гр.
- Какао – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 3 ч. л.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Масло рослинне – 450 мл
- Вершки 33-35 % – 225 мл
- Сметана 20 % – 195 мл
- Барвник харчовий червоний – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 510 гр.
- Вишня – 150 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Для крему:
- Вершки 33-35 % – 600 мл
- Маскарпоне – 500 гр.
- цукрова Пудра – 150 гр.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте цукор, какао, сіль, розпушувач для тіста і соду.
2. Потім додайте яйця, рослинне масло, вершки, сметану і барвник. Всі інгредієнти збийте міксером протягом 3-4 хвилин. Дайте тісту відпочити в сторонці 10 хвилин.
3. На дно форми покладіть пергамент, саму форму змастіть вершковим маслом. Влийте у форму 1/3 частину тіста і випікайте корж при 180 градусах 20-40 хвилин. Таким же чином спечіть ще 2 коржа. Всі коржі повністю остудіть.
4. Приготуйте крем. Охолоджені вершки збийте до стійкої піни, потім поступово додайте цукор і продовжуйте збивати ще 5-7 хвилин.
5. В декілька заходів введіть у збиті вершки маскарпоне і перемішайте крем віночком. Готовий крем помістіть в холодильник на 3-4 години.
6. Вишню без кісточок засипте цукром і залиште на пару годин, щоб вона пустила сік і цукор повністю розчинився. Потім перекладіть вишню разом з сиропом в каструлю, поставте на вогонь і проварити 10-15 хвилин.
7. Коли всі інгредієнти будуть готові можна починати збирати торт. У коржів зріжте нерівну верхівку і боки, просочіть їх вишневим сиропом.
8. Коржі складіть один на одного, промажте їх вершковим кремом і додайте в прошарок ягоди вишні.
9. Потім торт зверху і з боків промажте кремом, прикрасити бісквітної крихтою. Торт поставте на ніч в холодильник для просочення. На наступний день торт «Червоний оксамит» буде готовий.
Приємного апетиту!