Торт з вишнею – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах

Покроковий рецепт приготування торта з вишнею та маскарпоне

Прекрасний торт для чаювання в колі сім’ї і близьких. Приємна вишнева кислинка вдало доповнює солодкість випічки, а маскарпоне робить десерт вишуканим і ніжним.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 80 хв

Порцій: 6.

Склад:

  • Для крему:
  • Вершки 33-35 % – 250 мл
  • Цукор – 150 гр.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Масло – для змазування форми.
  • Цукор – 150 гр.
  • Для прикраси:
  • Вишня – 300 гр.
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйця з цукром протягом 5-7 хвилин.

2. В яєчну масу додайте борошно і замісіть густе тісто. Викладіть тісто в змащену маслом форму. Випікайте корж при 180 градусах 20-25 хвилин.

3. На корж викладіть вишню без кісточок.

4. Приготуйте крем. Збийте вершки з цукром. Потім додати маскарпоне і продовжуйте збивати пару хвилин.

5. Вершковий крем викладіть поверх вишневого шару.

6. Шоколад натріть на дрібній тертці. Посипте торт шоколадною крихтою і поставте його в холодильник для просочення на 3-4 години.

7. По закінчення цього часу вийміть торт з форми і викладіть на блюдо, він виходить смачним і соковитим.

Приємного апетиту!