Покроковий рецепт приготування торта з вишнею та маскарпоне
Прекрасний торт для чаювання в колі сім’ї і близьких. Приємна вишнева кислинка вдало доповнює солодкість випічки, а маскарпоне робить десерт вишуканим і ніжним.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6.
Склад:
- Для крему:
- Вершки 33-35 % – 250 мл
- Цукор – 150 гр.
- Маскарпоне – 250 гр.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Масло – для змазування форми.
- Цукор – 150 гр.
- Для прикраси:
- Вишня – 300 гр.
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйця з цукром протягом 5-7 хвилин.
2. В яєчну масу додайте борошно і замісіть густе тісто. Викладіть тісто в змащену маслом форму. Випікайте корж при 180 градусах 20-25 хвилин.
3. На корж викладіть вишню без кісточок.
4. Приготуйте крем. Збийте вершки з цукром. Потім додати маскарпоне і продовжуйте збивати пару хвилин.
5. Вершковий крем викладіть поверх вишневого шару.
6. Шоколад натріть на дрібній тертці. Посипте торт шоколадною крихтою і поставте його в холодильник для просочення на 3-4 години.
7. По закінчення цього часу вийміть торт з форми і викладіть на блюдо, він виходить смачним і соковитим.
Приємного апетиту!