Торт Зебра – 10 класичних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ніжний і дуже смачний торт Зебра на сметані в духовці

Дуже смачний і ніжний торт. Його м’якоть складається з чергуються між собою смужок різного тіста, завдяки чому виглядає цікаво і апетитно.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 250-300 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Для крему:
  • Сметана – 300-400 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Для глазурі:
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Какао – 50 гр.

Процес приготування:

1. Замісіть тісто. У мисці розітріть вершкове масло з цукром.

2. В отриману масу додайте яйця і перемішайте.

3. Потім викладіть сметану, всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста.

4. Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну половину всипте какао і перемішайте.

5. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладайте по черзі біле і шоколадне тісто, поки форма не заповниться по всьому діаметру. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.

6. Для крему змішайте сметану, ванільний і звичайний цукор.

7. Готовий корж розрізати на дві частини. Одну половину змастіть сметанним кремом і накрийте її другий.

8. Приготуйте глазур. Розтопіть в каструлі вершкове масло, охолодіть його, додайте молоко і цукор.

9. Потім додайте какао і варіть глазур на повільному вогні до загусання.

10. Полийте торт глазур’ю.

11. Зробіть трафарет з пекарської папери, покладіть його на торт і просыпьте зверху цукровою пудрою. Потім акуратно видаліть трафарет.

12. Торт виглядає приголомшливо.

Приємного апетиту!