Ніжний і дуже смачний торт Зебра на сметані в духовці
Дуже смачний і ніжний торт. Його м’якоть складається з чергуються між собою смужок різного тіста, завдяки чому виглядає цікаво і апетитно.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сметана – 300 мл
- Борошно пшеничне – 250-300 гр.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Для крему:
- Сметана – 300-400 мл
- Цукор – 100 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Для глазурі:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко – 50 мл
- Цукор – 50 гр.
- Какао – 50 гр.
Процес приготування:
1. Замісіть тісто. У мисці розітріть вершкове масло з цукром.
2. В отриману масу додайте яйця і перемішайте.
3. Потім викладіть сметану, всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста.
4. Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну половину всипте какао і перемішайте.
5. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладайте по черзі біле і шоколадне тісто, поки форма не заповниться по всьому діаметру. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.
6. Для крему змішайте сметану, ванільний і звичайний цукор.
7. Готовий корж розрізати на дві частини. Одну половину змастіть сметанним кремом і накрийте її другий.
8. Приготуйте глазур. Розтопіть в каструлі вершкове масло, охолодіть його, додайте молоко і цукор.
9. Потім додайте какао і варіть глазур на повільному вогні до загусання.
10. Полийте торт глазур’ю.
11. Зробіть трафарет з пекарської папери, покладіть його на торт і просыпьте зверху цукровою пудрою. Потім акуратно видаліть трафарет.
12. Торт виглядає приголомшливо.
Приємного апетиту!