Торт «Наполеон» зі згущеним молоком на сковороді
Простіше, або зручніше приготувати торт «Наполеон» зі згущеним молоком на сковороді – це вирішувати господині, але такий варіант існує. Тісто для торта замішується з таких інгредієнтів, як для класичного «Наполеона», тільки розкочується дуже тонко, а згущене молоко додається в крем.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
Для коржів:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 190 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для крему:
- Згущене молоко – 1 банка.
- Масло вершкове – 350 гр.
- Молоко – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Цукор ванільний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку замісити тісто для коржів. У посуді для замісу тіста збити яйця з цукром. Додати рослинне і розм’якшене вершкове масло і перемішати. Потім налити молоко, порційно насипати просіяне борошно і замісити тісто міксером до однорідної текстури.
Крок 2. Потім перекласти тісто на присипану мукою стільницю і завершити заміс руками. Тісто розділити на 18 однакових шматочків.
Крок 3. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж. Всі коржі обсмажити на сухій розігрітій сковороді, що багато часу не займе. Спечені коржі рівно обрізати і обрізки залишити для крихти.
Крок 4. Для крему розтерти яйця з цукром. Довести до кипіння молоко, перелити в нього тонким струменем яєчну суміш і проварити на невеликому вогні при помішуванні до ущільнення крему.
Крок 5. Вимкнути Плиту. У крем додати вершкове масло і міксером на середній швидкості масу збити. Потім додати ванільний цукор зі згущеним молоком і перемішати крем до однорідності.
Крок 6. На блюдо або обробну дошку по черзі укласти спечені коржі, рясно змастивши кожен кремом. Потім кремом змастити верх торта і боки.
Крок 7. Приготований на сковороді торт «Наполеон» зі згущеним молоком обсипати з усіх боків крихтою із залишків коржів, красиво декорувати за своїм смаком, дати 3 години для просочення і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!