Торт зі згущеним молоком на сковороді – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Торт «Наполеон» зі згущеним молоком на сковороді

Простіше, або зручніше приготувати торт «Наполеон» зі згущеним молоком на сковороді – це вирішувати господині, але такий варіант існує. Тісто для торта замішується з таких інгредієнтів, як для класичного «Наполеона», тільки розкочується дуже тонко, а згущене молоко додається в крем.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для коржів:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 190 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для крему:

  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Масло вершкове – 350 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку замісити тісто для коржів. У посуді для замісу тіста збити яйця з цукром. Додати рослинне і розм’якшене вершкове масло і перемішати. Потім налити молоко, порційно насипати просіяне борошно і замісити тісто міксером до однорідної текстури.

Крок 2. Потім перекласти тісто на присипану мукою стільницю і завершити заміс руками. Тісто розділити на 18 однакових шматочків.

Крок 3. Кожен шматочок розкачати в тонкий корж. Всі коржі обсмажити на сухій розігрітій сковороді, що багато часу не займе. Спечені коржі рівно обрізати і обрізки залишити для крихти.

Крок 4. Для крему розтерти яйця з цукром. Довести до кипіння молоко, перелити в нього тонким струменем яєчну суміш і проварити на невеликому вогні при помішуванні до ущільнення крему.

Крок 5. Вимкнути Плиту. У крем додати вершкове масло і міксером на середній швидкості масу збити. Потім додати ванільний цукор зі згущеним молоком і перемішати крем до однорідності.

Крок 6. На блюдо або обробну дошку по черзі укласти спечені коржі, рясно змастивши кожен кремом. Потім кремом змастити верх торта і боки.

Крок 7. Приготований на сковороді торт «Наполеон» зі згущеним молоком обсипати з усіх боків крихтою із залишків коржів, красиво декорувати за своїм смаком, дати 3 години для просочення і сервірувати до чаю. Смачної і вдалою випічки!