Покроковий рецепт приготування трайфла з вишнею
Лише раз, приготувавши вишневий трайфл з шоколадними коржами, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. А все, тому що це неймовірно смачний рецепт, який досить простий у приготуванні, а з продуктів потрібні тільки доступні компоненти.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для бісквіта:
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Борошно – 90 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Молоко – 60 мл
- Масло рослинне – 40 мл
Для крему:
- Вершки 33% — 500 мл
- Молоко згущене – 100 мл
Для начинки:
- Вишня (без кісточки) – 300 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Коньяк – 50 мл
Процес приготування:
1. Починаємо з бісквіту. І для його приготування в глибоку тару розбиваємо яйця, засипаємо цукровий пісок і щіпку солі.
2. Перераховані вище компоненти збиваємо міксером до збільшення обсягу і ущільнення консистенції. Займе цей процес від 8 до 10 хвилин.
3. В окремому посуді змішуємо сухі складові: борошно, розпушувач тіста і какао-порошок.4. Просіваємо суху суміш через сито в яєчно-цукрову масу.
5. Туди ж вливаємо молоко і ще раз збиваємо на мінімальній швидкості міксера до однорідної і гладкої маси.
6. В останню чергу заливаємо рослинне масло і перемішуємо.
7. Форму для запікання або кулінарне кільце застеляємо листом пергаментного паперу.
8. Виливаємо тісто у форму і кілька разів стукаємо нею об стіл для того, щоб вийшли бульбашки кисню.
9. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, розрізаємо вздовж (на два коржа однакової товщини) і нарізаємо невеликими кубиками.
10. Займемося вишнею і сиропом. З ягід видаляємо кісточки і перекладаємо в сотейник, засипаємо цукром-піском і вливаємо коньяк.
11. Доводимо ягідну масу до кипіння на маленькому вогні і проварюємо ще кілька хвилин, періодично помішуючи. Остуджуємо вишню і сироп до кімнатної температури.
12. Перед складанням трайфлов готуємо крем. Холодні жирні вершки збиваємо за допомогою міксера до стійких піків.
13. У густу вершкову масу наливаємо 100 мілілітрів холодної згущеного молока і збиваємо ще 4-5 хвилин.
14. Приступимо до формування десертів. На дно стаканчиків викладаємо 1-2 столові ложки повітряного крему.
15. Засипаємо кілька шматочків шоколадного бісквіта.
16. Викладаємо ложку ягід і просочуємо сиропом.
17. Повторюємо шари, поки весь стакан не буде заповнений, до самого верху. Важливо, щоб крайнім шаром був крем – декоруємо бісквітної крихтою і вишнею. Приємного апетиту!