Тріска на сковороді – це смачна й поживна страва, яка чудово підходить для подачі до сімейного вечері, бо як після вживання, ви не відчуєте тяжкості в шлунку, навіть незважаючи на те, що при смаженні, використовується чимала кількість рослинних олій. Риба володіє величезною кількістю корисних властивостей, а також прекрасно гармонує з різними овочами і соусами, про які детальніше ви дізнаєтеся у рецептах, які наведені нижче.
Філе тріски в клярі на сковороді
Філе тріски в клярі на сковороді чудово поєднується з різноманітними гарнірами, починаючи з круп і закінчуючи печеними овочами. Головний плюс цього рецепта полягає в тому, що завдяки паніровці, ніжна м’якоть зберігає всю свою соковитість, а зовні покривається хрусткою скоринкою.
Інгредієнти на
3 порц.
- Тріска 700 гр. (філе)
- Лимон ¼ шт.
- Борошно 250 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Вода-1 склянка
- Масло олію для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Рибне філе ретельно промиваємо водою і насухо витираємо, ріжемо на невеликі шматочки.
- Лимонний сік змішати з меленим перцем, присмачую скибочки риби і перемішуємо.
- У піалі расколачиваем яйця з дрібкою солі і водою.
- В яєчну суміш додаємо просіяне борошно і замішуємо густий однорідний кляр. Занурюємо промаринованную рибу.
- У сковорідці розжарюємо соняшникову олію і викладаємо заготовки – обсмажуємо на помірному полум’я з обох боків до утворення характерною скоринки.
- Золотисті шматочки викладаємо на паперові рушники, складені в декілька шарів, щоб позбутися зайвого жиру.
- Ароматну тріску подаємо до столу в теплому вигляді в поєднанні з гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Смажена тріска в борошні на сковороді
Смажена тріска в борошні на сковороді готується настільки просто і швидко, що з приготуванням впорається навіть дитина! До того ж в рецепті використовується мінімальна кількість інгредієнтів, які, крім іншого, завжди є під рукою у кожного кулінара.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Тріска – 400 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Суміш перців мелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування розморожуємо рибу і промиваємо під струменем води.
Крок 2. З тушки зчищають луску, знову обполіскуємо і нарізаємо порційними шматками.
Крок 3. Стейки покласти в глибоку ємність, натираємо сіллю і чорним перцем – даємо пару хвилин просочитися.
Крок 4. Тріску в спеціях обвалюємо в пшеничного борошні з усіх сторін.
Крок 5. Обсмажуємо шматочки на розігрітій олії до рум’яності.
Крок 6. Тріску за бажанням доповнюємо листям зеленого салату і пасерованою цибулею – трапезуєм. Приємного апетиту!
Стейки тріски, смажені на сковороді
Стейки тріски, смажені на сковороді – це смачний і ситний обід або вечерю, яким можна запросто нагодувати всю сім’ю і провести біля плити мінімальну кількість часу. Рибка володіє безліччю корисних властивостей, так як містить кальцій, фосфор і вітаміни групи В.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Тріска – 300 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло олію – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом з рибки видаляємо всі лусочки, нарізаємо стейками і гарненько промиваємо, даємо трохи часу обсохнути.
Крок 2. Приправляємо тріску перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 3. Стейки в спеціях занурюємо у збите куряче яйце.
Крок 4. Далі паніруємо в невеликій кількості борошна.
Крок 5. Підсмажуємо тріску на олії (полум’я – помірне), з обох боків до світло-коричневого відтінку.
Крок 6. Апетитне блюдо готуємо та подаємо. Приємного апетиту!
Тріска з цибулею і морквою
Тріска з цибулею і морквою – це класичне поєднання продуктів, яке улюблене всіма, що й не дивно, адже при спільній термічній обробці, овочі і риба максимально просочують один одного своїми соками і ароматами. За рахунок чого, страва виходить дуже соковитим і тане в роті.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Тушка тріски – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Перець болгарський – ¼ шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно для панірування.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Вода гаряча – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Розморожені тушки чистимо і зрізаємо плавники і голови, при необхідності.
Крок 2. Розрізаємо тріску на порційні шматки.
Крок 3. В окремому посуді змішуємо сіль з борошном і улюбленими приправами.
Крок 4. В сухої суміші обвалюємо рибну нарізку.
Крок 5. На сильному вогні розігріваємо олію і смажимо рибу до золотистої скоринки.
Крок 6. Рум’яні шматочки викладаємо на тарілку.
Крок 7. Паралельно очищаємо і подрібнюємо овочі.
Крок 8. В ту ж жароміцний посуд, в якій смажилася тріска, підливаємо масло і пасеруємо моркву і цибулю.
Крок 9. Соковиті помідори натираємо на тертці, а солодкий перець дрібно нарізаємо.
Крок 10. Засмажку доповнюємо залишилися овочами, томатною пастою, жменею борошна і склянкою гарячої води – перемішуємо.
Крок 11. Тушкуємо соус ще близько 10 хвилин.
Крок 12. Частина підливи прибираємо зі сковороди і на решту шар поміщаємо рибку.
Крок 13. Зверху викладаємо відкладений соус і прогріваємо страву протягом 7 хвилин.
Крок 14. Розкладаємо соковите блюдо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Тріска в вершковому соусі на сковороді
Тріска в вершковому соусі на сковороді завжди виходить надзвичайно ніжною і соковитою, рибка, приготовлена таким способом, розходиться по волокнах при мінімальному тиску приладами. До столу можна подавати з вашим улюбленим гарніром: білим рисом, вареною картоплею або іншими овочами.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Стейки тріски – 4 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Петрушка – 15 гр.
- Вершки 20% – 150 мл
- Часник – 2 зуб.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Стейки чистимо від луски, обполіскуємо і обсушуємо, натираємо спеціями і обсмажуємо на олії до рум’яного кольору з двох сторін.
Крок 2. В окремій сковороді обсмажуємо борошно на розтопленому вершковому маслі до світло-коричневого кольору при постійному помішуванні.
Крок 3. Основу доповнюємо пропущеним через прес часником, сіллю і вершками – на невеликому полум’ї тушкуємо до загустіння.
Крок 4. В останню чергу додаємо рубану петрушку, розмішуємо і прибираємо з конфорки.
Крок 5. Стейки кладемо на сервірувальну тарілку і щедро поливаємо соусом – дегустуємо. Приємного апетиту!
Тушкована тріска в сметанному соусі
Тушкована тріска в сметанному соусі, приготовані з додаванням пікантного часнику і ароматного сушеного кропу – це буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле в одній страві. Обов’язково спробуйте таку рибку, і ви повернетеся до цього рецепту ще не раз!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе тріски – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп сушений – 2 ч. л.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Філе очищаємо від шкірки і кісток, розрізаємо навпіл і промиваємо.
Крок 2. В піалі змішуємо компоненти для соусу: сметана, сіль, мелений перець, кріп і часник, пропущений через прес.
Крок 3. Тріску злегка солимо і перчимо, викладаємо на сковороду з маслом і смажимо протягом трьох хвилин.
Крок 4. Після закінчення часу, філе перевертаємо і зверху покриваємо соусом.
Крок 5. Тушкуємо страву ще 5 хвилин і переходимо до сервіровці.
Крок 6. При подачі прикрашаємо часточкою лимона і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Тріска з овочами на сковороді
Тріска з овочами на сковороді в азіатському стилі – це пікантна і оригінальне страву, яке запросто привнесе у ваш раціон щось зовсім нове і дуже смачне. Якщо ви не переносите аромат кінзи, то замініть її пір’ям зеленого лука або петрушкою, на смакові характеристики це не вплине.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе тріски – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Спаржа – 6 стебел.
- Цукіні – ½ шт.
- Перець болгарський жовтий – ½ шт.
- Перець болгарський червоний – ½ шт.
- Горох в стручках (свіжий) – 1 жменя.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Перець «халапеньо» – 1 шт.
- Лимонник (стебло) – 1 шт.
- Цукор-пісок тростинний – 1 ст. л.
- Корінь імбиру – 15 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Кінза – 1 гілочка.
- М’ята – 1 гілочка.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю-шалот і нарізаємо тонкими пелюстками або півкільцями, часник – слайсами.
Крок 2. У глибокій сковороді нагріваємо олію і пару хвилин пасеруємо овочеву нарізку.
Крок 3. М’якоть болгарського перцю ріжемо соломкою і закидаємо до інших компонентів.
Крок 4. Дрібно шаткуємо лимонник і засипаємо його в жароміцний посуд, перемішуємо і продовжуємо смажити.
Крок 5. Тепер відправляємо в сковороду півкільця кабачка і нарізану спаржу – заважаємо.
Крок 6. Доповнюємо інгредієнти натертим коренем імбиру.
Крок 7. Закидаємо до овочів кільця халапеньо, присипаємо коричневим цукром і гарненько перемішуємо. Тушкуємо складові страви практично до готовності.
Крок 8. Рибне філе ріжемо тонкими смужками, паніруємо в борошні і смажимо разом з овочами до рум’яності. Підливаємо соєвий зоус, додаємо горошок, м’яту і кінзу – перемішуємо і готуємо ще 7-9 хвилин. Викладаємо на тарілки і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Тріска під маринадом – класичний рецепт
Тріска під маринадом – це просте у приготуванні і дуже смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, адже перед цим кисло-солодким смаком і насиченим ароматом неможливо встояти! Для приготування нам будуть потрібні виключно прості і доступні продукти.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Тріска – 500 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Лист лавра – 1 шт.
- Оцет яблучний – 2 ч. л.
- Вода – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Від тушки відокремлюємо філе, видаляємо шкіру і кістки, ріжемо на невеликі шматочки.
Крок 2. У мисці змішуємо сіль і борошно – обвалюємо тріску.
Крок 3. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з гарячим маслом.
Крок 4. Смажимо рибку до утворення скоринки з двох сторін і перекладаємо в іншу ємність.
Крок 5. У тій же сковороді обсмажуємо 3-5 хвилин нарізку моркви і цибулі.
Крок 6. Доповнюємо овочі пастою з перетертих томатів і дрібкою солі.
Крок 7. Заливаємо соус склянкою води і приправляємо лаврушкой, горошинами перцю – тушкуємо близько 5 хвилин і після вводимо оцет і цукровий пісок.
Крок 8. В отриману підливку укладаємо тріску, прогріваємо ще 5 хвилин.
Крок 9. Блюдо сервіруємо і запрошуємо родину до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!
Смажена тріска в панірувальних сухарях
Смажена тріска в панірувальних сухарях закохує в себе з першого укусу, адже немає нічого смачнішого, ніж ніжне філе, покрите хрусткою паніровкою. На приготування витрачається мінімальна кількість часу, тому цей рецепт буде як ніколи до речі, коли потрібно швидко і ситно нагодувати сім’ю.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе тріски – 400 гр.
- Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом знімаємо шкірку з філе, виймаємо всі кісточки і обполіскуємо водою. Відміряємо потрібну кількість сухих інгредієнтів.
Крок 2. Ріжемо рибу на невеликі шматки і посипаємо сіллю і перцем – заважаємо.
Крок 3. В окремій тарілочці збовтуємо яйце.
Крок 4. Ретельно обвалюємо тріску в борошні.
Крок 5. А після занурюємо в яєчний складу.
Крок 6. Паніруємо в сухарях з усіх боків.
Крок 7. Смажимо на олії до рум’яності (помірний вогонь).
Крок 8. Готову рибку промаківающімі паперовими серветками, щоб позбутися від надлишків олії.
Крок 9. Приємного апетиту!
Тріска в молоці на сковороді
Тріска в молоці на сковороді – це вишукане блюдо, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, завдяки розумному поєднанню інгредієнтів і спецій. Під час готування риби, ми також приготуємо яскравий і дуже смачний гарнір, який також просочиться молочним соусом.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Філе тріски – 2 шт.
- Картопля – 4-5 шт.
- Каррі – 1 ч. л.
- Молоко – 400 мл
- Кінза – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Корінь імбиру – 50 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Капуста китайська – 250 гр.
- Лист лавра – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену картоплю нарізаємо на 4-6 частин залежно від розміру, дрібно нарізаємо корінь імбиру і часник, навпіл розрізаємо капусту. З гілочки кінзи знімаємо листочки.
Крок 2. У киплячій підсоленій воді відварюємо скибочки картоплі протягом 7-8 хвилин після закипання, зливаємо відвар і поки прибираємо в бік.
Крок 3. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і закидаємо подрібнений імбир і часник, перець чилі і лавр. Тушкуємо протягом 60 секунд, а потім поступово вводимо каррі при постійному помішуванні.
Крок 4. Слідом підливаємо молоко і активно перемішуємо, тушкуємо на повільному полум’ї до кипіння соусу. В молочну масу занурюємо шматочки тріски і тушкуємо близько трьох хвилин з кожного боку, додаємо картоплю.
Крок 5. Слідом відправляємо капусту, акуратно перемішуємо і прогріваємо всі складові ще 5-8 хвилин. Знімаємо пробу і при необхідності витримуємо на плиті трохи довше, щоб картопля стала м’якою.
Крок 6. В сервірувальну тарілку викладаємо овочі, рибу кладемо зверху. Присипаємо листям кінзи.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!