Тріска на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тріска на сковороді – це смачна й поживна страва, яка чудово підходить для подачі до сімейного вечері, бо як після вживання, ви не відчуєте тяжкості в шлунку, навіть незважаючи на те, що при смаженні, використовується чимала кількість рослинних олій. Риба володіє величезною кількістю корисних властивостей, а також прекрасно гармонує з різними овочами і соусами, про які детальніше ви дізнаєтеся у рецептах, які наведені нижче.

Філе тріски в клярі на сковороді

Філе тріски в клярі на сковороді чудово поєднується з різноманітними гарнірами, починаючи з круп і закінчуючи печеними овочами. Головний плюс цього рецепта полягає в тому, що завдяки паніровці, ніжна м’якоть зберігає всю свою соковитість, а зовні покривається хрусткою скоринкою.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Тріска 700 гр. (філе)
  • Лимон ¼ шт.
  • Борошно 250 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Вода-1 склянка
  • Масло олію для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Рибне філе ретельно промиваємо водою і насухо витираємо, ріжемо на невеликі шматочки.
  2. Лимонний сік змішати з меленим перцем, присмачую скибочки риби і перемішуємо.
  3. У піалі расколачиваем яйця з дрібкою солі і водою.
  4. В яєчну суміш додаємо просіяне борошно і замішуємо густий однорідний кляр. Занурюємо промаринованную рибу.
  5. У сковорідці розжарюємо соняшникову олію і викладаємо заготовки – обсмажуємо на помірному полум’я з обох боків до утворення характерною скоринки.
  6. Золотисті шматочки викладаємо на паперові рушники, складені в декілька шарів, щоб позбутися зайвого жиру.
  7. Ароматну тріску подаємо до столу в теплому вигляді в поєднанні з гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!

Смажена тріска в борошні на сковороді

Смажена тріска в борошні на сковороді готується настільки просто і швидко, що з приготуванням впорається навіть дитина! До того ж в рецепті використовується мінімальна кількість інгредієнтів, які, крім іншого, завжди є під рукою у кожного кулінара.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Тріска – 400 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Суміш перців мелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування розморожуємо рибу і промиваємо під струменем води.

Крок 2. З тушки зчищають луску, знову обполіскуємо і нарізаємо порційними шматками.

Крок 3. Стейки покласти в глибоку ємність, натираємо сіллю і чорним перцем – даємо пару хвилин просочитися.

Крок 4. Тріску в спеціях обвалюємо в пшеничного борошні з усіх сторін.

Крок 5. Обсмажуємо шматочки на розігрітій олії до рум’яності.

Крок 6. Тріску за бажанням доповнюємо листям зеленого салату і пасерованою цибулею – трапезуєм. Приємного апетиту!

Стейки тріски, смажені на сковороді

Стейки тріски, смажені на сковороді – це смачний і ситний обід або вечерю, яким можна запросто нагодувати всю сім’ю і провести біля плити мінімальну кількість часу. Рибка володіє безліччю корисних властивостей, так як містить кальцій, фосфор і вітаміни групи В.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Тріска – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом з рибки видаляємо всі лусочки, нарізаємо стейками і гарненько промиваємо, даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Приправляємо тріску перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 3. Стейки в спеціях занурюємо у збите куряче яйце.

Крок 4. Далі паніруємо в невеликій кількості борошна.

Крок 5. Підсмажуємо тріску на олії (полум’я – помірне), з обох боків до світло-коричневого відтінку.

Крок 6. Апетитне блюдо готуємо та подаємо. Приємного апетиту!

Тріска з цибулею і морквою

Тріска з цибулею і морквою – це класичне поєднання продуктів, яке улюблене всіма, що й не дивно, адже при спільній термічній обробці, овочі і риба максимально просочують один одного своїми соками і ароматами. За рахунок чого, страва виходить дуже соковитим і тане в роті.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тушка тріски – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – ¼ шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно для панірування.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода гаряча – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені тушки чистимо і зрізаємо плавники і голови, при необхідності.

Крок 2. Розрізаємо тріску на порційні шматки.

Крок 3. В окремому посуді змішуємо сіль з борошном і улюбленими приправами.

Крок 4. В сухої суміші обвалюємо рибну нарізку.

Крок 5. На сильному вогні розігріваємо олію і смажимо рибу до золотистої скоринки.

Крок 6. Рум’яні шматочки викладаємо на тарілку.

Крок 7. Паралельно очищаємо і подрібнюємо овочі.

Крок 8. В ту ж жароміцний посуд, в якій смажилася тріска, підливаємо масло і пасеруємо моркву і цибулю.

Крок 9. Соковиті помідори натираємо на тертці, а солодкий перець дрібно нарізаємо.

Крок 10. Засмажку доповнюємо залишилися овочами, томатною пастою, жменею борошна і склянкою гарячої води – перемішуємо.

Крок 11. Тушкуємо соус ще близько 10 хвилин.

Крок 12. Частина підливи прибираємо зі сковороди і на решту шар поміщаємо рибку.

Крок 13. Зверху викладаємо відкладений соус і прогріваємо страву протягом 7 хвилин.

Крок 14. Розкладаємо соковите блюдо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Тріска в вершковому соусі на сковороді

Тріска в вершковому соусі на сковороді завжди виходить надзвичайно ніжною і соковитою, рибка, приготовлена таким способом, розходиться по волокнах при мінімальному тиску приладами. До столу можна подавати з вашим улюбленим гарніром: білим рисом, вареною картоплею або іншими овочами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Стейки тріски – 4 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стейки чистимо від луски, обполіскуємо і обсушуємо, натираємо спеціями і обсмажуємо на олії до рум’яного кольору з двох сторін.

Крок 2. В окремій сковороді обсмажуємо борошно на розтопленому вершковому маслі до світло-коричневого кольору при постійному помішуванні.

Крок 3. Основу доповнюємо пропущеним через прес часником, сіллю і вершками – на невеликому полум’ї тушкуємо до загустіння.

Крок 4. В останню чергу додаємо рубану петрушку, розмішуємо і прибираємо з конфорки.

Крок 5. Стейки кладемо на сервірувальну тарілку і щедро поливаємо соусом – дегустуємо. Приємного апетиту!

Тушкована тріска в сметанному соусі

Тушкована тріска в сметанному соусі, приготовані з додаванням пікантного часнику і ароматного сушеного кропу – це буйство смаків і ароматів, зібраних в єдине ціле в одній страві. Обов’язково спробуйте таку рибку, і ви повернетеся до цього рецепту ще не раз!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе тріски – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп сушений – 2 ч. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе очищаємо від шкірки і кісток, розрізаємо навпіл і промиваємо.

Крок 2. В піалі змішуємо компоненти для соусу: сметана, сіль, мелений перець, кріп і часник, пропущений через прес.

Крок 3. Тріску злегка солимо і перчимо, викладаємо на сковороду з маслом і смажимо протягом трьох хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу, філе перевертаємо і зверху покриваємо соусом.

Крок 5. Тушкуємо страву ще 5 хвилин і переходимо до сервіровці.

Крок 6. При подачі прикрашаємо часточкою лимона і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Тріска з овочами на сковороді

Тріска з овочами на сковороді в азіатському стилі – це пікантна і оригінальне страву, яке запросто привнесе у ваш раціон щось зовсім нове і дуже смачне. Якщо ви не переносите аромат кінзи, то замініть її пір’ям зеленого лука або петрушкою, на смакові характеристики це не вплине.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе тріски – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Спаржа – 6 стебел.
  • Цукіні – ½ шт.
  • Перець болгарський жовтий – ½ шт.
  • Перець болгарський червоний – ½ шт.
  • Горох в стручках (свіжий) – 1 жменя.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Перець «халапеньо» – 1 шт.
  • Лимонник (стебло) – 1 шт.
  • Цукор-пісок тростинний – 1 ст. л.
  • Корінь імбиру – 15 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кінза – 1 гілочка.
  • М’ята – 1 гілочка.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю-шалот і нарізаємо тонкими пелюстками або півкільцями, часник – слайсами.

Крок 2. У глибокій сковороді нагріваємо олію і пару хвилин пасеруємо овочеву нарізку.

Крок 3. М’якоть болгарського перцю ріжемо соломкою і закидаємо до інших компонентів.

Крок 4. Дрібно шаткуємо лимонник і засипаємо його в жароміцний посуд, перемішуємо і продовжуємо смажити.

Крок 5. Тепер відправляємо в сковороду півкільця кабачка і нарізану спаржу – заважаємо.

Крок 6. Доповнюємо інгредієнти натертим коренем імбиру.

Крок 7. Закидаємо до овочів кільця халапеньо, присипаємо коричневим цукром і гарненько перемішуємо. Тушкуємо складові страви практично до готовності.

Крок 8. Рибне філе ріжемо тонкими смужками, паніруємо в борошні і смажимо разом з овочами до рум’яності. Підливаємо соєвий зоус, додаємо горошок, м’яту і кінзу – перемішуємо і готуємо ще 7-9 хвилин. Викладаємо на тарілки і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Тріска під маринадом – класичний рецепт

Тріска під маринадом – це просте у приготуванні і дуже смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному, адже перед цим кисло-солодким смаком і насиченим ароматом неможливо встояти! Для приготування нам будуть потрібні виключно прості і доступні продукти.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Тріска – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 2 ч. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Від тушки відокремлюємо філе, видаляємо шкіру і кістки, ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. У мисці змішуємо сіль і борошно – обвалюємо тріску.

Крок 3. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з гарячим маслом.

Крок 4. Смажимо рибку до утворення скоринки з двох сторін і перекладаємо в іншу ємність.

Крок 5. У тій же сковороді обсмажуємо 3-5 хвилин нарізку моркви і цибулі.

Крок 6. Доповнюємо овочі пастою з перетертих томатів і дрібкою солі.

Крок 7. Заливаємо соус склянкою води і приправляємо лаврушкой, горошинами перцю – тушкуємо близько 5 хвилин і після вводимо оцет і цукровий пісок.

Крок 8. В отриману підливку укладаємо тріску, прогріваємо ще 5 хвилин.

Крок 9. Блюдо сервіруємо і запрошуємо родину до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Смажена тріска в панірувальних сухарях

Смажена тріска в панірувальних сухарях закохує в себе з першого укусу, адже немає нічого смачнішого, ніж ніжне філе, покрите хрусткою паніровкою. На приготування витрачається мінімальна кількість часу, тому цей рецепт буде як ніколи до речі, коли потрібно швидко і ситно нагодувати сім’ю.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе тріски – 400 гр.
  • Сухарі панірувальні – 5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом знімаємо шкірку з філе, виймаємо всі кісточки і обполіскуємо водою. Відміряємо потрібну кількість сухих інгредієнтів.

Крок 2. Ріжемо рибу на невеликі шматки і посипаємо сіллю і перцем – заважаємо.

Крок 3. В окремій тарілочці збовтуємо яйце.

Крок 4. Ретельно обвалюємо тріску в борошні.

Крок 5. А після занурюємо в яєчний складу.

Крок 6. Паніруємо в сухарях з усіх боків.

Крок 7. Смажимо на олії до рум’яності (помірний вогонь).

Крок 8. Готову рибку промаківающімі паперовими серветками, щоб позбутися від надлишків олії.

Крок 9. Приємного апетиту!

Тріска в молоці на сковороді

Тріска в молоці на сковороді – це вишукане блюдо, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, завдяки розумному поєднанню інгредієнтів і спецій. Під час готування риби, ми також приготуємо яскравий і дуже смачний гарнір, який також просочиться молочним соусом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 2 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Молоко – 400 мл
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 2 зуб.
  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Капуста китайська – 250 гр.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену картоплю нарізаємо на 4-6 частин залежно від розміру, дрібно нарізаємо корінь імбиру і часник, навпіл розрізаємо капусту. З гілочки кінзи знімаємо листочки.

Крок 2. У киплячій підсоленій воді відварюємо скибочки картоплі протягом 7-8 хвилин після закипання, зливаємо відвар і поки прибираємо в бік.

Крок 3. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і закидаємо подрібнений імбир і часник, перець чилі і лавр. Тушкуємо протягом 60 секунд, а потім поступово вводимо каррі при постійному помішуванні.

Крок 4. Слідом підливаємо молоко і активно перемішуємо, тушкуємо на повільному полум’ї до кипіння соусу. В молочну масу занурюємо шматочки тріски і тушкуємо близько трьох хвилин з кожного боку, додаємо картоплю.

Крок 5. Слідом відправляємо капусту, акуратно перемішуємо і прогріваємо всі складові ще 5-8 хвилин. Знімаємо пробу і при необхідності витримуємо на плиті трохи довше, щоб картопля стала м’якою.

Крок 6. В сервірувальну тарілку викладаємо овочі, рибу кладемо зверху. Присипаємо листям кінзи.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!