Тушена капуста класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Капуста, тушкована з куркою та картоплею на сковороді

Капуста, тушкована з куркою і картоплею в сковороді – це збалансована страва, яка відразу включає до свого складу овочевий гарнір і рум’яну курочку з ніжним та соковитим м’ясом. Подайте таку вечерю своїй родині, і кожен домочадець залишиться задоволеним – гарантовано!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Капуста молода – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – 1-2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Кмин – 1 ч.л.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Курку ретельно промиваємо та обсушуємо будь-яким зручним способом, розрізаємо на порційні шматочки.

Крок 2. Овочі очищаємо та подрібнюємо: м’якоть солодкого перцю соломкою, цибулю півкільцями, а моркву натираємо на тертці.

Крок 3. Капусту ріжемо на квадратики невеликого розміру.

Крок 4. У глибокій жаровні розжарюємо олію і швидко підрум’янюємо птицю, посипаємо чорним перцем і сіллю.

Крок 5. До м’яса висипаємо овочі (крім капусти), помішуючи, смажимо пару хвилин, а потім вливаємо 50 мл води і гасимо під кришкою 4-5 хвилин.

Крок 6. Далі вводимо до складу кубики картоплі, додаємо ще трохи солі та перцю – перемішуємо.

Крок 7. Слідом викладаємо капусту, посипаємо кмином.

Крок 8. Додаємо трохи води і томимо інгредієнти під кришкою близько півгодини.

Крок 9. Перед подачею знімаємо пробу і при необхідності досолюємо. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!