Тушкована капуста з фаршем – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати тушковану капусту з фаршем в духовці?

Приготувати в духовці тушковану капусту з фаршем можна, склавши всі інгредієнти в казан або каструлю. У цьому рецепті вам пропонується дещо інший варіант. Капусту і фарш трохи обсмажити на сковорідці, пошарово помістити на деко і запекти в духовці зі сметаною під сирною скоринкою. Моркву до капусти можна не додавати. Рецепт нескладний і це блюдо порадує вас своїм смаком.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Капуста -1 качан.
  • Фарш м’ясний – 0.5 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сметана – 400 мл
  • Томатний соус – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Качан капусти очищають від зовнішніх листя, промиваємо холодною водою і шаткуємо або кубиками або соломкою. Дрібно нарізаємо одну головку цибулі. На сковорідці розігріваємо половину рослинного масла й обсмажуємо на ньому нашатковану капусту з цибулею. Смажимо на невеликому вогні і під закритою кришкою. Якщо овочі починають підгоряти, то наливаємо в сковороду невелику кількість води. Капусту по своєму смаку посипаємо сіллю і перцем.

2. На іншій сковорідці, на іншому маслі обсмажуємо до золотистого кольору другу нашатковану цибулину, кладемо до неї м’ясний фарш, розминаємо виделкою його на невеликі шматочки і смажимо, поки фарш стане білого кольору. Фарш також посипаємо перцем і сіллю і до кінця смаження додаємо ложку томатного соусу. Якщо фарш виходить сухуватим, доливаємо в сковорідку трохи води.

3. Деко або форму для випічки змащуємо маслом і першим шаром викладаємо половину обсмажених овочів. Їх посипаємо дрібно нарізаною зеленню і намазуємо сметаною. Потім другим шаром викладаємо обсмажений фарш і наносимо на нього сметану.

4. Третім шаром укладаємо решту капусту. Твердий сир подрібнюємо на тертці і викладаємо його останнім шаром поверх овочів. Запікаємо капусту з фаршем в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Приготовлену капусту розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу, декорувавши страву зеленню.

Приємного апетиту!