Хто не любить картоплю з грибами? Нехитре Блюдо, але дуже смачне, ситне і смачне. Готувати страву можна не тільки на плиті, але і в духовці. Пропонуємо різні варіанти на будь-який смак.
Тушкована картопля з грибами в каструлі
Ситне пісне блюдо, яке можна готувати в будь-який час року. Ключовий компонент – сушені гриби. Перед приготуванням обов’язково замочуємо їх. При гасінні вони вироблять абсолютно особливий аромат і ідеально поєднуються з картоплею. При подачі посипаємо порції подрібненим кропом.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картоплю ½ кг
- Гриби сушені 100 гр.
- Лавровий лист 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Томатний соус 1 ст. л.
- Зелень ½ пучка
- Масло вершкове для смаження
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати тушковану картоплю з грибами? Картоплю і ріпчасту цибулю очищаємо. Сушені гриби промиваємо і замочуємо на півгодини в гарячій воді. Після замочування відварюємо гриби в підсоленій воді протягом п’ятнадцяти хвилин.
- На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому подрібнену ріпчасту цибулю. Відварені гриби ріжемо шматочками і додаємо їх до смаженій луку. Перемішуємо, готуємо всі разом ще шість-сім хвилин.
- Очищену картоплю ріжемо шматками, кладемо в каструлю, вливаємо невелику кількість води, підсолюємо і ставимо варитися на плиту. Після закипання варимо п’ятнадцять хвилин.
- Потім в каструлю до картоплі додаємо цибулю з грибами. Кладемо соус томатний, лавровий лист, сіль за смаком. Закриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності картоплі.
- Подаємо страву до столу гарячим, посипавши свіжою зеленню.
Тушкована картопля з грибами в сметані на сковороді
Часто найсмачніші страви – з простим складом і доступними інгредієнтами. Наприклад, тушкована картопля з грибами в сметані. Ніхто не відмовиться від цієї ароматної смакоти. Важливо, що страва дуже ситна, навіть без м’яса.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 800 гр.
- лісові Гриби – 500 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана 15% – 6 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Лісові гриби промиваємо, перебираємо, ріжемо шматочками і відварюємо в підсоленій воді до тих пір, поки вони не опустяться на дно. Після цього відкидаємо їх на друшляк і промиваємо під проточною водою ще раз.
Крок 2. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому нарізану тонкими шматочками цибулю.
Крок 3. Відварені гриби ріжемо при необхідності шматочками трохи менше і додаємо до смаженій до прозорості цибулі. Перемішуємо, готуємо все разом ще кілька хвилин.
Крок 4. Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо картоплю в сковороду з грибами та цибулею. Вливаємо невелику кількість води, солимо і закриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо компоненти до напівготовності картоплі.
Крок 5. Потім в сковороду до картоплі додаємо сметану, перець і лаврове листя. Знову закриваємо кришкою і тушкуємо страву вже до повної готовності картоплі.
Крок 6. Подаємо тушковану картоплю з грибами до столу в гарячому вигляді.
Як приготувати тушковану картоплю з грибами в мультиварці?
Загасити картоплю в мультиварці – що може бути простіше. Додамо також трохи грибів, сметани, цибулі і моркви, і страва заграє зовсім новими відтінками смаку. Подаємо до столу в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Картопля – 4 шт.
- Гриби – 300-400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. У чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі «Смаження». Гриби промиваємо, обсушуємо, ріжемо шматочками і обсмажуємо в чаші 7-10 хвилин. Помішуємо, щоб не пригоріли і рівномірно обжарились.
Крок 2. Ріпчасту цибулю і моркву подрібнюємо і висипаємо в чашу до грибів. Перемішуємо і обсмажуємо ще п’ять хвилин при помішуванні.
Крок 3. Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо нарізану картоплю в чашу з грибами і овочами.
Крок 4. Вливаємо воду, кладемо сметану, сіль і перець. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Гречка» на тридцять п’ять хвилин.
Крок 5. Після того, як прозвучить сигнал готовності мультиварки, страва перемішуємо, додаємо рубану зелень і залишаємо настоятися ще п’ять хвилин під кришкою для більш насиченого смаку. Подаємо в гарячому вигляді.
Дуже смачна тушкована картопля з грибами в духовці
Якщо продуктів в холодильнику трохи, але на обід хочеться приготувати що-небудь «таке», пропонуємо запекти картоплю з грибами в духовці. Це просто, досить швидко, але вигляд і смак при цьому дуже ефектні.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вершки – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, ріжемо кубиками.
Крок 2. У сковороді розігріваємо вершкове і рослинне масло.
Крок 3. Викладаємо в гарячу суміш масел підготовлену картоплю і обсмажуємо її протягом п’яти хвилин. Помішуємо для рівномірного обсмажування.
Крок 4. Печериці промиваємо, обсушуємо, ріжемо тонкими часточками. Викладаємо гриби до картоплі, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Кладемо сіль і чорний мелений перець.
Крок 5. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в неї картоплю з грибами. Заливаємо вершками.
Крок 6. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо двадцять-двадцять п’ять хвилин.
Крок 7. Після цього посипаємо поверхню страви натертим на тертці сиром і повертаємо назад в духовку на п’ять хвилин, щоб сир розплавився і трохи зарум’яниться.
Крок 8. Готову страву дістаємо з духовки, посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу прямо у формі.
Як смачно загасити картоплю з м’ясом і грибами на сковорідці?
Приготуємо картоплю, тушковану з м’ясом і грибами. Рекомендуємо брати саме свинину, так як її жирна м’якоть робить картоплю особливо м’якою і соковитою. Гриби можна використовувати будь-які, які у вас є. В даному випадку додаємо печериці.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Гриби – 500 гр.
- М’ясо – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. У чашу мультиварки наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його в режимі «Смаження». М’ясо обсушуємо паперовим рушником, нарізаємо кубиками й викладаємо на розігріту чашу. Обсмажуємо двадцять хвилин, закривши кришкою. Один раз за час смаження перемішуємо.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо дрібними кубиками. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо на тертці. Гриби промиваємо, обсушуємо і ріжемо тонкими часточками. Викладаємо цибулю, моркву і гриби в чашу до м’яса.
Крок 3. Обсмажуємо суміш м’яса і овочів протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб не пригоріло.
Крок 4. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо, нарізаємо невеликими шматками. Додаємо нарізану картоплю в миску з м’ясом, грибами і овочами. Вливаємо воду, кладемо сіль за смаком, чорний мелений перець і лавровий лист. Перемішуємо.
Крок 5. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Випічка» на п’ятдесят хвилин. Як варіант, можна вибрати режим «Гасіння». В цьому випадку час гасіння складе одну годину.
Крок 6. Після сигналу про готовність, страва акуратно перемішуємо і розкладаємо по тарілках. Під час гасіння, до речі, перемішувати картоплю не рекомендується, так як ніжна м’якоть може перетворитися на пюре. Додаємо рубану зелень і подаємо до столу.
Покроковий рецепт приготування тушкованої картоплі з грибами і цибулею
Ще один простий рецепт тушкованої картоплі з грибами та цибулею. Треба сказати, що час готування страви досить швидке. Картоплю ріжемо невеликими шматочками, обсмажуємо овочі і шампіньйони і тушкуємо все разом до готовності. Через півгодини до столу можна подавати гарячу страву.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Картопля – 5 – 6 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці промиваємо, обсушуємо, ріжемо тонкими поперечними пластинками.
Крок 2. Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 3. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, ріжемо кубиками середнього розміру. Складаємо їх в товстостінну каструлю або казан, заливаємо водою в такій кількості, щоб вона ледь покривала картоплю, і ставимо на плиту. Підсолюємо, чекаємо кипіння і варимо картоплю до напівготовності.
Крок 4. У сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Викладаємо печериць пластинки, обсмажуємо до легкого золотистого кольору. В іншій сковороді обсмажуємо аналогічним чином подрібнені цибулю з морквою до рум’яного кольору. До варящемуся картоплі викладаємо обсмажені гриби і моркву з цибулею, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець і тушкуємо все разом ще тридцять хвилин. Картопля має стати повністю м’яким.
Крок 5. Готову картоплю розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненою зеленню, подаємо в гарячому вигляді.