Тушкована картопля з куркою і грибами в горщиках в духовці
Дуже простий, але в той же час вишуканий спосіб приготувати найпростіші продукти, а саме картопля і курку – це загасити їх разом в горщиках в духовій шафі. При такій готуванні, робота «кухаря» зводиться лише до подрібнення компонентів, все інше за вас зробить духовка!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1 горщик 500-700 мл
Склад:
- Картопля (середня) – 2 шт.
- Філе куряче – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Морква (середня) – 1/3 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Масло вершкове/рослинне – 1 ст. л.
- Бульйон/вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю очищаємо і ріжемо досить великими кубиками – укладаємо на дно горщика.
2. М’ясо нарізаємо брусочками і обсмажуємо на сковороді до рум’яності (до готовності доводити не потрібно).
3. Подрібнюємо цибулю і морквину, засипаємо до курки і обсмажуємо.
4. Викладаємо філе із засмажкою на картоплю.
5. Посипаємо інгредієнти спеціями і дрібно нашаткованої зеленню. Заливаємо вміст посуду водою або бульйоном.
6. Так само додаємо нарізаний часник.
7. І в останню чергу посипаємо все натертим сиром.
8. Відправляємо горщики в холодну духовку і починаємо розігріти до 180 градусів, готуємо протягом 60 хвилин.
9. Через годину обережно виймаємо посуд, відкриваємо кришки і подаємо до столу. Приємного апетиту!