Тушкована картопля з куркою – 10 покрокових рецептів з фото

Тушкована картопля з куркою і грибами в горщиках в духовці

Дуже простий, але в той же час вишуканий спосіб приготувати найпростіші продукти, а саме картопля і курку – це загасити їх разом в горщиках в духовій шафі. При такій готуванні, робота «кухаря» зводиться лише до подрібнення компонентів, все інше за вас зробить духовка!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 горщик 500-700 мл

Склад:

  • Картопля (середня) – 2 шт.
  • Філе куряче – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Морква (середня) – 1/3 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Масло вершкове/рослинне – 1 ст. л.
  • Бульйон/вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю очищаємо і ріжемо досить великими кубиками – укладаємо на дно горщика.

2. М’ясо нарізаємо брусочками і обсмажуємо на сковороді до рум’яності (до готовності доводити не потрібно).

3. Подрібнюємо цибулю і морквину, засипаємо до курки і обсмажуємо.

4. Викладаємо філе із засмажкою на картоплю.

5. Посипаємо інгредієнти спеціями і дрібно нашаткованої зеленню. Заливаємо вміст посуду водою або бульйоном.

6. Так само додаємо нарізаний часник.

7. І в останню чергу посипаємо все натертим сиром.

8. Відправляємо горщики в холодну духовку і починаємо розігріти до 180 градусів, готуємо протягом 60 хвилин.

9. Через годину обережно виймаємо посуд, відкриваємо кришки і подаємо до столу. Приємного апетиту!