Універсальне частування для домашнього меню – тушковані овочі. Вони послужать яскравим гарніром, живильної закускою і повноцінним гарячим блюдом. Приготувати частування можна в сковороді, казані, духовці або мультиварці, а також з додаванням грибів, м’яса або птиці. Використовуйте цікаву підбірку з 10-і покрокових рецептів.
Як приготувати тушковані овочі на сковороді?
Оцініть просте і смачне домашнє блюдо – тушковані овочі на сковороді. Таке частування порадує низькою калорійністю і поживними властивостями. Підходить для любителів легкої їжі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Кабачок 1 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Капуста білокачанна ½ кг
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода 150 мл
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як смачно і просто приготувати тушковані овочі? Очищаємо цибулю з морквою, а після дрібно обробляємо їх. Морква рекомендуємо натерти на крупній тертці.
- Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди підготовлені овочі і пасеруємо їх пару хвилин.
- Промиваємо і кабачок очищаємо. Ріжемо його дрібними кубиками і також відправляємо в сковороду.
- Також чинимо з баклажаном і болгарським перцем. Відправляємо їх в загальну масу.
- Солимо заготівлю, поливаємо її томатною пастою і водою. Розмішуємо інгредієнти.
- Дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Викладаємо її до інших овочів.
- Знову розмішуємо блюдо і тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин.
- Готові овочі ділимо на порції. Можна подавати до столу, доповнивши сметаною за смаком.
Простий і смачний рецепт тушкованих овочів в духовці
Що може бути смачніше яскравих і соковитих овочів? Їх можна тушкувати в духовці і подавати до столу в якості поживного гарніру. Частування чудово доповнить як м’ясо, так птицю і рибу.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Перець болгарський – 4 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Орегано сушений – 1 ч. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю з морквою, а після їх нарізаємо невеликими шматочками.
2. Перець очищаємо від насіння і також нарізаємо. Промиті помідори ділимо на часточки середнього розміру.
3. Промиваємо і очищаємо картоплю. Ріжемо його невеликими кубиками.
4. Також чинимо з кабачком і баклажаном. Шкірку знімати з них не обов’язково, в тому випадку, якщо кабачок молодий, досить зрізати плодоніжки.
5. Всі підготовлені овочі викладаємо у форму для запікання. Перемішуємо інгредієнти між собою. Сюди ж додаємо головку часнику, розрізану навпіл.
6. Посипаємо продукти сіллю, цукром, перцем та іншими сушеними спеціями.
7. Вливаємо в заготовку вказану кількість рослинного масла.
8. Знову перемішуємо продукти разом з маслом і спеціями.
9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 190 градусів.
10. Соковиті і апетитні овочі з духовки готові. Діліть на порції і пригощайте близьких.
Покроковий рецепт тушкованих овочів в мультиварці
Смачно і просто згасити овочі для гарніру, можна з використанням мультиварки. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Також воно порадує універсальністю. Готовий продукт чудово доповнить різні домашні страви.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 60 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Кабачок – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Далі його нарізаємо дрібними кубиками.
2. Промиваємо баклажани і кабачки. Їх також ріжемо кубиками. Якщо плоди молоді, то шкірку знімати не обов’язково. Дивіться по ситуації.
3. Очищаємо цибулини від лушпиння і нарізаємо їх тонкими півкільцями.
4. Болгарські перці звільняємо від насіння і нарізаємо невеликою соломкою.
5. З помідорів видаляємо плодоніжки. Далі овочі ріжемо тонкими кружечками.
6. Поливаємо чашу мультиварки маслом. Кладемо сюди овочі, посипаємо їх сіллю, спеціями і доповнюємо подрібненим часником. Смажимо заготівлю 10 хвилин, а після готуємо в режимі «гасіння» 50 хвилин. Періодично помішуємо.
7. Через час, ароматні тушковані овочі будуть повністю готові. Ділите їх на порції і пригощайтеся. При подачі можна прикрасити свіжою петрушкою.
Як смачно згасити овочі в казані?
Тушковані овочі – це завжди соковите і смачне блюдо. Його особливість полягає в яскравому поєднанні різних продуктів. Приготувати частування можна на плиті в казані. Так кожен інгредієнт збереже свій апетитний аромат.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Прогріваємо казан з олією. Кладемо сюди півкільця цибулі.
2. Очищаємо моркву і ріжемо її дрібними шматочками. Приєднуємо їх до цибулі. Тушкуємо продукти пару хвилин.
3. Далі доповнюємо загальну масу очищеним і нарізані дрібною соломкою болгарським перцем.
4. Через три хвилини кладемо сюди тонкі скибочки промитого кабачка.
5. Баклажани ділимо на невеликі кружальця і також відправляємо в казан.
6. Тушкуємо овочі близько 5 хвилин і доповнюємо їх кружечками помідорів.
7. Вимішуємо інгредієнти, солимо їх, доповнюємо перцем і лавровими листками.
8. Накриваємо заготівлю кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько 30 хвилин.
9. Яскраві тушковані овочі для вашого столу готові. Ділите їх на порції, прикрашайте свіжою зеленню і пригощайтеся.
Тушковані овочі з соєвим соусом
Соковита і яскрава блюдо для домашнього меню – тушковані овочі в соєвому соусі. Таке частування можна використовувати як гарнір або повноцінну закуску. Спробуйте простий покроковий рецепт.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Перець гострий – за смаком.
- Помідори – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Баклажани добре промиваємо під водою і зрізаємо з них кінчики. Підготовлені плоди ділимо на тонкі шматочки.
2. Очищаємо цибулини і розділяємо їх на тонкі півкільця або четвертинки.
3. Тушкуємо подрібнену цибулю на сковороді з олією.
4. Очищаємо і промиваємо моркву, дрібно ріжемо її.
5. Викладаємо моркву до цибулі.
6. Через дві хвилини доповнюємо овочі шматочками баклажанів.
7. Перці промиваємо, очищаємо від насіння і ріжемо дрібною соломкою.
8. Викладаємо перець в сковороду.
9. Дрібно нарізаємо очищені зубчики часнику.
10. Помідор ділимо на тонкі кола або півкола.
11. Кладемо в загальну масу часник і помідори. Тушкуємо блюдо 10 хвилин, після доповнюємо сіллю, спеціями і соєвим соусом. Розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
12. Соковиті тушковані овочі в соєвому соусі готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу!
Соковиті тушковані овочі з куркою
Апетитне і поживне блюдо для вашого домашнього столу – тушковані овочі з курячим м’ясом. Частування можна подавати в якості обіду або вечері. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Крильця курячі – 3 шт.
- Баклажани – 0,5 шт.
- Кабачок – 0,5 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Соус соєвий – 120 мл
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Курячі крила заздалегідь відварюємо. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.
2. Приступаємо до нарізки овочів. Кабачок з баклажаном ділимо на невеликі кубики, помідори і цибулю – на часточки. Болгарський перець ріжемо соломкою, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
3. Коли курячі крила охолонуть, акуратно відокремлюємо шматочки м’яса від кістки.
4. У маслі обсмажуємо овочі до м’якого стану, після чого доповнюємо їх курячим м’ясом.
5. Поливаємо вміст соєвим соусом. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
6. Солимо блюдо і посипаємо меленим перцем. Знову розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
7. Готову страву ділимо на порції, доповнюємо свіжою петрушкою, і подаємо до столу.
Як згасити овочі з м’ясом яловичини?
Цікаве і просте у виконанні блюдо для вашого столу – тушковані овочі з яловичиною. Частування порадує вас поживністю, яскравим смаком і ароматом. Використовуйте рецепт для домашнього обіду або вечері.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Мед – 1 ч. л.
- соєвий Соус – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо яловичину нарізаємо її шматками середнього розміру. Тонкими півкільцями розбираємо цибулю. Доповнюємо продукти сіллю, перцем, медом і соєвим соусом. Розмішуємо і маринуємо близько 10 хвилин.
2. В цей час підготуємо овочі. Промиваємо баклажан і ріжемо його нетовстими півколами.
3. Мариноване м’ясо обсмажуємо в олії близько 5 хвилин, після чого доповнюємо його баклажаном.
4. Слідом викладаємо в загальну масу соломку болгарського перцю, який попередньо очищаємо від насіння. Вимішуємо.
5. Доповнюємо заготівлю часточками помідора через 5 хвилин готування. Посипаємо сіллю і меленим перцем за смаком.
6. Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на повільному вогні ще 30-35 хвилин.
7. За 5 хвилин до готовності продавлюємо сюди зубчики часнику.
8. Ароматне частування для вашого столу готово. Діліть на порції і подавайте до столу.
Тушковані овочі з кабачками і баклажанами
Смачне блюдо з кабачків і баклажанів виходить поживним і не занадто калорійним. Тушковані овочі стануть відмінним гарніром до м’яса або риби. Також його можна подавати з картоплею і крупами за вашим смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні овочі. Промиємо їх під водою.
2. Кабачки просушуємо від води і нарізаємо тонкими часточками. Якщо продукт молодий, то шкірку можна не знімати.
3. Точно також чинимо і з баклажанами. Шкірку не знімаємо, але попередньо зрізаємо хвостики.
4. Промиті помідори звільняємо від плодоніжок, а після розбираємо на невеликі часточки.
5. З болгарського перцю акуратно виймаємо насіння, видаляємо плодоніжки. Сам плід розбираємо на кілька частин, а їх, у свою чергу, ріжемо соломкою.
6. Обмазуємо сковороду рослинною олією. Занурюємо сюди всі нарізані овочі в хаотичному порядку. Готуємо під кришкою близько 15 хвилин. Періодично помішуємо вміст.
7. В кінці готування посипаємо блюдо сіллю і меленим перцем. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику і додаємо подрібнену зелень. Акуратно перемішуємо масу і знімаємо з плити.
8. Апетитні тушковані овочі готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу!
Дуже смачний рецепт овочів, тушкованих у сметані
Дуже смачно і соковито згасити овочі, можна в сметані. Поєднання овочів вийде неймовірно яскравим і ароматним. Використовуйте готовий продукт як гарнір або як живильне закуску для вашого столу.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажани – 1 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю, подрібнюємо її і кладемо в сковороду з рослинним маслом.
2. Доповнюємо цибулю кубиками попередньо очищеної моркви. Тушкуємо овочі близько 4 хвилин.
3. Промиваємо і кабачок очищаємо. Розділяємо його на невеликі кубики і доповнюємо їм загальну масу.
4. Також чинимо і з баклажаном. Готуємо продукти протягом 4 хвилин і періодично помішуємо.
5. За цей час овочі стануть м’якими і соковитими.
6. Масу викладаємо в подрібнені помідори. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
7. Поливаємо інгредієнти сметаною. Знову розмішуємо і тушкуємо кілька хвилин.
8. Доповнюємо блюдо подрібненою зеленню, часником, а також сіллю, меленим перцем, коріандром.
9. Перемішуємо частування, тушкуємо ще пару хвилин і знімаємо з плити.
10. Ніжні овочі для вашого столу готові. Діліть на порції і пробуйте!
Покроковий рецепт приготування тушкованих овочів з грибами
Смачна і цікава ідея для вашого столу – тушковані овочі з грибами. Ніжне частування можна подавати як самостійне блюдо до сімейного обіду або вечері. Спробуйте!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гриби – 400 гр.
- Кабачок – 2 шт.
- Баклажани – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх невеликими кубиками. Молоді плоди не обов’язково очищати від шкірки.
2. Також чинимо і з баклажанами. Солимо їх і залишаємо на 20 хвилин. Після чого промиваємо під водою. Це прибере зайву гіркоту. Обсушуємо і обсмажуємо їх у великій сковороді.
3. Подрібнюємо болгарські перці, попередньо очистивши їх від насіння. Окремо обсмажуємо продукт в рослинній олії кілька хвилин.
4. Далі в олії підсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю.
5. Доповнюємо цибуля тертою морквою. Готуємо до м’якості.
6. Промиваємо і подрібнюємо гриби. Їх також обсмажуємо окремо.
7. З’єднуємо в одній сковороді обсмажені продукти, кабачок з баклажаном і дрібно порізані помідори.
8. Солимо, перчимо страву, розмішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин.
9. В цей час промиваємо і подрібнюємо зелень за смаком.
10. В кінці готування посипаємо частування зеленню.
11. Соковитий продукт з овочів і грибів готовий. Подавайте до столу!