Густе варення з желатином
Рецепт дозволить приготувати смачний густий джем без часового уварювання ягід, адже від цього вони втрачають свій природний аромат, колір і смак. До того ж, желатин не можна довго кип’ятити, він починає втрачати свої властивості.
Час готування: 8 годин.
Порцій: 1.
Склад:
- Ягоди жимолості – 0,5 кг;
- Цукровий пісок – 350 г;
- Вода – 70 г;
- Желатин порошковий – 10 р.
Процес приготування:
1. Зібрати або придбати ягоди жимолості, стежити, щоб до здоровим ягодам не потрапили биті або зіпсовані. Все сміття прибрати.
2. Висипати жимолость широкий друшляк і добре промити під струменем проточної води. Залишити на 10 хв. постояти в друшляку, щоб позбавитися від зайвої води. Можна розсипати ягоди на сухому рушник, щоб воно ввібрало залишки вологи. Підготовлену жимолость покласти в каструлю, всипати туди ж цукровий пісок і залишити постояти в холодильнику всю ніч, щоб вона пустила сік. Кілька разів відкривати холодильник і перемішувати вміст каструлі.
3. Вранці каструлю з ягодами, цукром і соком поставити на повільний вогонь, варити, помішуючи і знімаючи піну, до повного розчинення кристалів цукру.
4. Попередньо залити гранульований желатин водою, перемішати і дати час добре набрякнути.
5. Після набухання, желатинову масу додати в масу в каструлі, ретельно розмішати до розчинення і варити ще 5 хв.
6. Скляні банки і кришки вимити з содою, сполоснути. Поставити банки в холодну духовку догори дном і встановити температуру 120 градусів. Залишити там тару на 15 хв. Кришки прокип’ятити протягом 1 хв. і обсушити. Гаряче желе розлити по банках.
7. Герметично закрутити банки з десертом стерильними кришками і перевернути догори дном, залишити до охолодження.
8. Готове желе намазувати на батон, додати до сиру або використовувати як начинку для млинців.
Приємного апетиту!