Варення з абрикосів з кісточками – 6 рецептів на зиму з фото покроково

Густе варення з абрикосів з ядерцями від кісточок

Цей рецепт варення досить клопіткий і з приготуванням доведеться повозитися. Тому кличте всю сім’ю на допомогу і перетворіть приготування приголомшливого абрикосового десерту в сімейне проведення часу і навіть традицію. Всі будуть в захваті не тільки від процесу, але і від результату.

Час приготування – 12 годин 20 хвилин

Час готування – 1 година 30 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1.7-2 кг
  • Кориця – 5 паличок
  • Вода – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Почніть з підготовки фруктів. Ретельно промийте плоди, особливо якщо ви їх купили. Можете замочити їх у прохолодній воді приблизно на 10 хвилин. Просушіть рушником. Використовуйте більш тверді плоди, щоб випадково не розчавити їх в процесі готування. Акуратно, щоб не пошкодити форму плоду, видавіть кісточки. Для зручності використовуйте круглу паличку, наприклад, кінчик дерев’яної ложки або азіатські столові прилади.

2. Кісточки промийте та висушіть. Позбавтеся від коричневого шару і зніміть плівку з ядерець. Білий горішок повинен залишитися цілим, тому краще розбирати саме висохлі кісточки. З них темна шкірка знімається легко, а внутрішність не ламається.

3. Щоб абрикос в варення зберіг красиву круглу форму, проткніть його зубочисткою як мінімум 3 рази. Проколи повинні бути в різних місцях, робіть їх довільно. Вставте очищені ядерця назад у абрикоси.

4. У глибоку каструлю насипте цукор. Варіюйте його кількість в залежності від того, наскільки солодке варення вам подобається. Додайте пару столових ложок води. Зваріть сироп, повністю розчинивши цукор. Якщо хочете, щоб варення вийшло більш однорідним і не зацукрувалося, додайте трохи лимонного соку.

5. Акуратно, так, щоб ядерця не випали, перекладіть в каструлю абрикоси. Пізніше, коли фрукти трохи зваряться, отвори стянутся, і кісточки нікуди не подінуться. Зробіть вогонь мінімальним і варіть плоди 7-8 хвилин. Якщо з’являється піна, акуратно знімайте її ложкою. Але ні в якому разі не помішуйте майбутнє варення.

6. Вимкніть вогонь і занурте в сироп палички кориці. Накрийте каструлю кришкою і залиште варення настоюватися на 12 годин. По закінченні цього часу, варення готове і його більше не потрібно варити. Розлийте частування по стерилізованим пів-літрових банках так, щоб в кожну потрапило за паличку кориці. Закрийте кришками. Варення готове до вживання. Щоб ласувати їм до зими, зберігайте загортання в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!