Сире варення з чорниці без варіння
Сире варення з чорниці без варіння – це цікаве ласощі для вашого домашнього столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і ароматом. Можна використовувати для випічки і приготування інших рецептів. Для заготівлі частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Лохина – 1 кг
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.
Крок 2. Перекладаємо лохину у велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.
Крок 3. Перекладаємо продукти в чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного стану.
Крок 4. Отриману масу знову відправляємо в глибоку посуд. Залишаємо на одну годину і періодично помішуємо.
Крок 5. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою або просушити в духовці.
Крок 6. Перекладаємо масу з голубики і цукру в стерильні банки. Закриваємо їх кришками.
Крок 7. Сире варення з чорниці без варіння готове. Забирайте заготовки на зберігання в холодне місце. Можна поставити в холодильник.