Варення з ранеток на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Дуже смачне варення з ранеток з апельсином

Цитрусові надають варення з райських яблучок приємний додатковий аромат і освіжаючий смак. Варення готується просто, а результат порадує не тільки ласунів, але і тих, хто думав, що байдужий до солодкого.

Час приготування: 2 години 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яблуко сорту ранетка – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Яблука промити, наколоти кожне зубочисткою в місці прикріплення плодоніжки.

2. Скласти плоди в каструлю або чашу мультиварки, додати цукор.

3. З лимона і апельсина отримати сік, додати його до яблук. Готувати масу в режимі «Гасіння» 2 години, помішуючи кожні 30 хвилин. На плиті яблучне варення готувати на повільному вогні не менше години.

4. Після закінчення зазначеного часу акуратно розкласти десерт по баночках і щільно закрити.

5. Зберігати заготовку в місці, куди не проникають сонячні промені, і зберігається низька температура повітря.