Дуже смачне варення з ранеток з апельсином
Цитрусові надають варення з райських яблучок приємний додатковий аромат і освіжаючий смак. Варення готується просто, а результат порадує не тільки ласунів, але і тих, хто думав, що байдужий до солодкого.
Час приготування: 2 години 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Яблуко сорту ранетка – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Яблука промити, наколоти кожне зубочисткою в місці прикріплення плодоніжки.
2. Скласти плоди в каструлю або чашу мультиварки, додати цукор.
3. З лимона і апельсина отримати сік, додати його до яблук. Готувати масу в режимі «Гасіння» 2 години, помішуючи кожні 30 хвилин. На плиті яблучне варення готувати на повільному вогні не менше години.
4. Після закінчення зазначеного часу акуратно розкласти десерт по баночках і щільно закрити.
5. Зберігати заготовку в місці, куди не проникають сонячні промені, і зберігається низька температура повітря.