Як зварити густе варення з вікторії з агар-агаром?
Варення з агар-агаром за консистенцією і властивостями дуже схожа на варення з желатином, просто агар набагато зручніше і простіше у використанні. Наприклад, він не втрачає свої желюючий властивості при закипанні.
Час приготування: 120 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 5
Склад:
- Полуниця – 800 гр.
- Цукор-пісок – 350 гр.
- Агар-агар – 8 гр.
- Вода – 1,5 л
- Сік лимона – 20 мл
Процес приготування:
1. Перед тим, як дати потрібну кількість полуниці, її необхідно перебрати, щоб чистий вагу становили тільки цілі і не зіпсовані ягоди.
2. Промийте її під проточною водою, видаліть плодоніжки і чашолистки, злегка обсушити паперовими рушниками, порізати на 2-4 частини і складіть у глибоку каструлю.
3. Засипте полуницю зверху рівним шаром цукру, злегка потрясіть каструлю, щоб він провалився між ягід, і залиште на 3-4 години.
4. По закінченні вказаного часу ягоди повинні пустити достатньо соку, а цукру практично не буде видно. Поставте каструлю на плиту і нагрівайте полуницю на маленькому вогні.
5. Тим часом в окремій мисці розведіть агар-агар в лимонному соку з водою і дайте йому набрякнути.
6. Коли полуничний сік в каструлі закипить, зніміть утворилася на поверхні піну, додайте агар-агар і активно перемішуйте варення протягом декількох хвилин, щоб він розтопився і рівномірно розподілився в рідині.
7. Варіть вміст каструлі на повільному вогні протягом 25 хвилин, регулярно помішуючи.
8. Готове варення розкладіть попередньо пастеризованим банкам, щільно закрутіть кришкою, переверніть догори дном і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!