Варення з жовтої сливи на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Наближається літо з його урожаєм і господині приступають до заготовок до зими. Жовта слива зустрічається не так часто, але варення виходить дивовижним як за смаком, так і за кольором. А для творчих осіб є можливість поекспериментувати зі смаками, шляхом додавання таких компонентів, як горіхи або апельсини.

Варення з жовтої сливи на зиму без стерилізації

Шалено смачне і солодке варення, яка полюбиться вашими близькими, особливо запеклими ласунами. Його можна подавати як самостійно, так і в якості підсолоджувача до тостів, сиру або ж випічці.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Зливу 1.3 кг жовтої
  • Цукор-пісок 1 кг

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з жовтої сливи на зиму? Спочатку перебираємо всі плоди сливи, потім ретельно їх вимиваємо і звільняємо від кісточок.
  2. Сливу поменше ділимо на дві частини, а великі ділимо на більшу кількість часточок.
  3. Підготовлені сливи засипаємо цукром-піском і залишаємо настоятися в холодильнику протягом 5-6 годин. Якщо ви нікуди не поспішаєте, залишаємо ягоди на цілу ніч.
  4. За закінчення цього часу, цукрову сливу, у власному соку, перекладаємо в каструлю і відправляємо нагріватися на невеликому вогні. З моменту закипання варимо 20-25 хвилин, періодично помішуючи і видаляючи з поверхні утворилася пінку. Потім знімаємо варення з вогню, охолодити і двічі повторюємо цю процедуру.
  5. В останній раз варення не охолоджуємо, а в гарячому вигляді розливаємо по підготовленим банкам, щільно закорковуємо кришками і залишаємо в перевернутому стані до повного охолодження. На цьому процес приготування завершено.

Бажаємо приємного апетиту!

Домашнє варення з жовтої сливи без кісточок на зиму

Для однорідної консистенції необхідно видалити кісточки, тоді маса швидко загусає і нагадує по своїй консистенції, густий джем бурштинового кольору, який швидко наповнить ваш дім своїм ароматом і яскравим кольором.

Час готування: 180 хв.

Час приготування:20-25 хв.

Порцій – 16-18.

Склад:

  • Зливу жовта – 1200-1300 гр.
  • Цукор-пісок – 850 гр.
  • Ванілін – 0,25 ч. л.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

1. Зібрані сливи ретельно перебираємо і промиваємо.

2. Потім заливаємо окропом і залишаємо максимум на 5 хвилин, після чого гарячу воду зливаємо, а сливи остуджуємо холодною водою.

3. Після чого звільняємо розм’якшені сливи від шкірки і кісточок. Перекладаємо сливову масу в глибоку ємність.

4. Засипаємо однорідну по консистенції м’якоть великою кількістю цукру і залишаємо настоюватися протягом декількох годин.

5. Через 1,5 години сливи пустять сік, і ми перемелюємо їх будь-яким способом. Також для подрібнення можна скористатися блендером. На цьому ж етапі додаємо до них ванілін і лимонну кислоту.

6. Отриману масу перелити в каструлю і на тихому вогні доводимо до стану кипіння. Варимо до загущення протягом 20-25 хвилин, періодично знімаючи з поверхні піну і перемішуючи сливову масу.

7. Готове варення, тільки зняте з плити, розливаємо в добре промиті банки, закатуємо кришками і охолоджуємо до кімнатної температури. Після чого відправляємо на зберігання до настання зими.

Бажаємо приємного апетиту!

Густе сливове варення з кісточками на зиму з цілими ягодами

Цілісні цукрові ягоди, завислі в джемі, не тільки не віднімають зайвого часу, але і приковують до себе погляди, мимоволі примушуючи спробувати ласощі. В основному, таке варення використовується як доповнення до чаю і не додається в інші десерти з-за наявності кісточок.

Час готування: 8-10 год.

Час приготування:120 хв

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Зливу жовта – 1000-1200 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.
  • Вода – 200-250 мл

Процес приготування:

1. Перед початком варіння варення підготуємо всі необхідні компоненти. Сливу ретельно перебираємо, промиваємо й обсушуємо, щоб не було зайвої вологи.

2. Паралельно з цим приступаємо до варіння сиропу. У невеликій кількості води розводимо цукровий пісок, добре розмішуємо і тримаємо на плиті до повного розчинення кристалів цукру.

3. Потім поступово опускаємо в нього сливи разом з кісточками і доводимо вміст до стану кипіння.

4. З моменту закипання сиропу, варимо варення хвилин 20. За цей час ягоди почнуть лопатися і трохи розм’якнуть. Потім варення вимикаємо і остуджуємо. Повторюємо ці ж дії 2-3 рази, залежно від того, яку консистенцію ви побажаєте.

5. По завершенні останньої варіння варення не охолоджуємо, а відразу ж розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками. Остигле варення переставляємо в прохолодне темне місце, призначене для зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Варення-п’ятихвилинка з жовтої сливи на зиму

Варення-п’ятихвилинка займає рівно п’ять хвилин для приготування і мінімум ваших зусиль, при цьому виходить найбільш корисним і смачним, адже чим менше термічної обробки, тим більше корисних властивостей зберігають в собі плоди сливи.

Час готування: 10 год.

Час приготування:5-10 хв.

Порцій – 20-25.

Склад:

  • Зливу жовта – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

1. Жовті сливи добре промиваємо, ділимо на невеликі частини і видаляємо кісточки, залишаючи тільки щільну м’якоть.

2. Подрібнену сливу засипаємо одним кілограмом цукру і перекладаємо в глибокий таз для вільного виділення сливового соку протягом як мінімум ночі, прикривши рушником.

3. На наступний день перевіряємо стан злив і перекладаємо їх у каструлю з товстим дном.

4. Уварюємо сливу у власному соку протягом 5-10 хвилин. Час може змінюватись в залежності від бажаної консистенції.

5. Гаряче сливове варення розкладаємо по банках і щільно закорковуємо кришками. Воно готове до вживання вже на наступну добу, але все-таки рекомендуємо зберегти баночку до зими.

Бажаємо приємного чаювання!

Як зварити варення з жовтих слив з волоськими горіхами?

З користю волоського горіха знайомі все не з чуток. Цей компонент можна сміливо додавати любителям горіхового смаку, поживних десертів і цікавого зовнішнього вигляду.

Час готування: 60 хв

Час приготування:30 хв.

Порцій – 25.

Склад:

  • Зливу жовта – 2-2,5 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр..
  • Горіх волоський – 0,8 кг

Процес приготування:

1. Жовту сливу ретельно промиваємо і розрізаємо на дрібні часточки.

2. Паралельно з подрібненням видаляємо кісточки, щоб варення вийшло однорідним за консистенцією.Всипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо годин на 8, для виділення соку.

3. Подрібнені сливи з цукром відправляємо тушкуватися на невеликому вогні, періодично помішуючи вміст. Варимо хвилин 25 до загущення сливової маси.

4. Також замочуємо волоські горіхи у воді кімнатної температури протягом 20-30 хвилин. Через цей час воду зливаємо, намагаючись їх не перетримувати.

5. До цього часу в загустілий джем всипаємо волоські горіхи і добре перемішуємо. Варимо варення ще хвилин 5 і знімаємо каструлю з вогню. Потім розливаємо його по підготовленим банкам і відправляємо на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Жовті сливи в сиропі на зиму в банках

Сливи, нагодовані вершковим сиропом, стануть делікатесом на вашому святковому столі. Також не можна не сказати про мінімальну кількість цукру, що для багатьох буде перевагою.

Час готування: 8-10 год.

Час приготування:120 хв

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Зливу жовта – 1500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 2,5 склянки
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

1. Промиті сливи довільно нарізаємо шматочками і витягаємо з них кісточки.

2. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо з цукровим піском. Добре розмішуємо і розбавляємо невеликою кількістю води.

3. Перекладаємо вершкову масу в сотейник і варимо на тихому вогні 10 хвилин з моменту закипання.

4. Потім, в киплячий сироп опускають подрібнену сливу і варимо 20 хвилин до повної готовності.

5. Як тільки ви отримаєте варення потрібної консистенції, розкладаємо його по банках і щільно закатуємо кришками. Для повільного остигання знадобляться добу. Після чого відправляємо його на зберігання.

Бажаємо приємного чаювання!

Жовта слива у власному соку з цукром на зиму

Приготування такого варення займає трохи більше часу, який йде на те, щоб сливи могли пустити сік. Але ми вас запевняємо, що очікування того варте. В результаті виходить дуже смачне варення, яким ви зможете пригостити своїх друзів і близьких за чашкою ароматного чаю. За рахунок соку, варення може похвалитися своєю ідеальною консистенцією, гладкою текстурою і натуральним смаком.

Час готування: 6-9 ч.

Час приготування:5-10 хв.

Порцій – 15-20.

Склад:

  • Зливу жовта – 1500 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.

Процес приготування:

1. Сливи ретельно промиваємо, щоб не залишити на шкірці бруду. Після чого нарізаємо їх часточками і відокремлюємо від кісточок.

2. Перекладаємо подрібнені сливи в глибоку ємність, повністю засипавши цукром, залишаємо на 6-8 годин.

3. За цей час зливу пустить багато соку, тому миска повинна бути глибокою.

4. Весь вміст переміщаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. З моменту закипання знімаємо всю пінку і варимо варення ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

5. Розкладене по стерилізованим банкам варення остуджуємо в перевернутому стані і відправляємо в прохолодне місце на тривале зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачне варення з жовтих слив з апельсином

Дива трапляються і це варення одне з них. Апельсин настільки добре гармонує по смаку й кольору з жовтими сливами, що вам точно не доведеться переживати на рахунок того, що варення може не вийти. Часточки апельсина повиснуть в густої консистенції джему, злегка закарамелизируются і повністю замінять покупної мармелад.

Час готування: 50-60 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 16-20.

Склад:

  • Зливу жовта – 4-4,5 кг
  • Цукор-пісок – 2,5-3.5 кг
  • Апельсин – 1-2 шт.
  • Вода – 550-600 мл

Процес приготування:

1. З добре промитої сливи виймаємо кісточки, шляхом нарізування її на кілька частин.

2. І відразу переходимо до приготування цукрового сиропу. Для цього в теплу воду вмішуємо цукор-пісок і доводимо все до кипіння.

3. Через кілька хвилин починаємо викладати в сироп подрібнені сливи.

4. У цей час нарізаємо разом з кіркою добре вимитий апельсин і відправляємо в сироп слідом за сливами.

5. Варимо варення на тихому вогні 20-25 хвилин. Як тільки джем загусне і стане менш рідким, розливаємо варення по банках і щільно закручуємо кришками.

Приємного вам чаювання!