Ватрушка – 10 простих і смачних рецептів у духовці з покроковими фото

Ватрушка – це апетитна та неймовірно ароматна випічка, до назви якої часто додають прикметник «королівська». І це неспроста, тому що, незважаючи на простий склад, десерт має чудові смакові характеристики і має ефектний зовнішній вигляд. Виходячи з усього вищесказаного, спекти і подати ватрушку можна навіть найвибагливішим гостям, особливо, якщо ввести начинку трохи солодких бананів, варення або інших компонентів. Здивуйте членів своєї сім’ї та побалуйте самі себе!

Класична королівська ватрушка з сиром у духовці

Класична королівська ватрушка з сиром в духовці, готується з ніжного і розсипчастого тіста і поєднує його з величезною кількістю начинки, що тане в роті. Таке частування чудово підійде для званого чаювання не лише у родинному колі, а й у святкові дні.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Для тесту:
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Для начинки:
  • Сир 9% – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Яйце куряче – 3 шт.

Процес приготування:

Класична королівська ватрушка із сиром у духовці готується дуже просто. Перед початком процесу відміряємо кухонними вагами потрібну кількість всіх компонентів.

Попередньо заморожене вершкове масло трьом на сірчаній тертці.

У глибокій тарілці змішуємо борошно, що просіює, цукровий пісок, сіль і соду.

Вводимо олію і швидко перетираємо в крихту. Масу затягуємо харчовою плівкою та прибираємо на полицю холодильної камери.

Для приготування начинки занурювальним блендером перебиваємо до однорідності сир, два види цукру та яйця.

Форму для випікання змащуємо рослинною олією і висипаємо ½ крихти, притискаючи пальцями, формуємо дно та бортики.

На основу рівним шаром викладаємо сирну начинку, присипаємо залишками тесту – випікаємо 45-60 хвилин в духовці, попередньо прогрітої до 180 градусів.

Ароматну ватрушку остуджуємо і потім витягаємо з форми. Подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!

Сирна ватрушка із дріжджового тіста

Сирна ватрушка з дріжджового тіста завжди виходить такою високою і м’якою, що основу можна легко порівнювати з пухом! Незважаючи на те, що дріжджі потребують часу для активації, підсумковий результат безперечно коштує не тільки витраченого часу, а й зусиль. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Молоко – 150мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 грн.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 450-500 грн.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Для начинки:

  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Ягоди заморожені – 50 гр.

Додатково:

  • Молоко – 1 ст.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: молоко злегка підігріваємо, вбиваємо яйце і підсипаємо цукор із сіллю – розбиваємо віночком або вилкою.

Крок 2. Окремо змішуємо борошно з дріжджами та жменями вводимо в теплу молочну суміш, також поступово втручаємо розм’якшене вершкове масло.

Крок 3. Перемішуємо інгредієнти ложкою, а потім переходимо до ручного замісу. Вимішуємо тісто не менше 10 хвилин, при необхідності додаючи ще трохи борошна. Ємність промазуємо олією і викладаємо грудку, накриваємо плівкою і відправляємо в тепле приміщення для підйому.

Крок 4. Паралельно збиваємо блендером складові начинки: сир, цукор, яєчний білок, сметану, ванілін та трохи крохмалю.

Крок 5. Основу, що піднялася, розкочуємо в круглий коржик, товщиною близько сантиметра. Відступаючи близько 5 сантиметрів від краю, робимо ще одне коло (див. фото).

Крок 6. Надрізаємо край, як показано на фото, і «заплітаємо» кіску.

Крок 7. Притискаємо «кіску» до тесту, заготовку прикриваємо рушником або плівкою і залишаємо для вистоювання на півгодини.

Крок 8. Після закінчення часу декор знову притискаємо до основи, в центр викладаємо солодку сирну масу.

Крок 9. Прикрашаємо ватрушку ягодами, промазуємо тісто збитим жовтком з молоком – готуємо при температурі 180 градусів від 20 до 30 хвилин.

Крок 10. Десерт, що злегка остигнув, нарізаємо порційними шматочками і приступаємо до чаювання. Смачного!

Французька ватрушка з сиром

Французька ватрушка з сиром – це вишукане частування, з приготуванням якого справиться навіть кулінар-початківець. Також для готування потрібні лише прості та доступні продукти, які найчастіше бувають під рукою у кожного. Побалуйте себе ароматною та смачною випічкою, приготовленою своїми руками!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Маргарін – 130 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку. Сир, яйця, два види цукру збиваємо занурювальним блендером до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 2. Також у сирну масу вводимо 30 г маргарину і ще раз перебиваємо.

Крок 3. Для готування тіста просіюємо борошно з розпушувачем, вводимо охолодженого кубики маргарину і активно перетираємо в крихту.

Крок 4. Половину основи висипаємо на дно силіконової форми.

Крок 5. Розподіляємо сир з яйцями та цукром, «закриваємо» другою частиною тіста.

Крок 6 Випікаємо напівфабрикат протягом 40 хвилин при 190 градусах. Готуйте та отримуйте задоволення!

Королівська ватрушка з яблуками в духовці

Королівська ватрушка з яблуками в духовці – це частування, яке сподобається кожному, хто відкусить хоча б шматочок! Нехай вас це не дивує, тому що готовий пиріг дивує мінімальною кількістю тесту і великим вмістом начинки, яка буквально тане в роті.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 14 ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. У тарілку з високими борти пересипаємо всю порцію пшеничного борошна.

Крок 3. У ту саму ємність на великій тертці натираємо охолоджене вершкове масло.

Крок 4. Підсипаємо цукровий пісок (100 грам) та розпушувач.

Крок 5. Озброюємося міксером і перетворюємо склад на крихту.

Крок 6. Займемося начинкою: у чашу викладаємо сир і вбиваємо одне яйце.

Крок 7. Додаємо два види цукру і добре перемішуємо, вводимо кубики яблучної м’якоті – ще раз заважаємо.

Крок 8. У вогнетривку форму висипаємо ½ крихти, зверху викладаємо фруктово-сирну масу.

Крок 9. «Прикриваємо» начинку крихтою, що залишилася, і випікаємо пиріг при 180 градусах близько 40-45 хвилин.

Крок 10. Остуджуємо, нарізаємо та подаємо до столу. Смачного!

Проста ватрушка на маргарині

Проста ватрушка на маргарині за своїми смаковими характеристиками та яскравим ароматом, абсолютно нічим не відрізняється від ласощів, приготованих на вершковому маслі. Проте підсумкова вартість скорочується у кілька разів. Спробуйте приготувати такий десерт лише один раз і ви повернетеся до нього ще неодноразово!

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Маргарін – 200 гр.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Злегка підморожений маргарин нарізаємо кубиками і викладаємо в муку – швидко розтираємо долонями до консистенції крихти.

Крок 2. В окрему миску викладаємо сир і додаємо яйця з цукром – пробиваємо за допомогою занурювального блендера або міксера.

Крок 3. Вогнетривкий посуд з високими бортами змащуємо тонким шаром вершкового масла.

Крок 4. Формуємо пиріг: на дно форми висипаємо половину крихти, зверху начинка і знову крихта. Випікаємо при 180 градусах протягом 40-45 хвилин.

Крок 5. Охолоджену ватрушку нарізаємо порційними шматочками і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Шоколадна ватрушка з сиром

Шоколадна ватрушка з сиром – це дивовижні ласощі, які завжди виходять різними на вигляд. Так виходить, через різну консистенцію тіста і сирну начинку в процесі випікання, шари піднімаються і набувають оригінальної форми і структури.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно – 150 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 200 грн.
  • Олія вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Сир – 350 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Манка – 30 грн.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед озброюємось кухонними грамовими вагами та відміряємо інгредієнти в потрібних пропорціях.

Крок 2. У глибокій ємності збовтуємо віночком яйця з цукровим піском.

Крок 3. Вводимо сметану та вершкове масло (розтоплюємо та остуджуємо) – перемішуємо.

Крок 4. Окремо змішуємо какао, борошно, сіль та розпушувач – просіюємо в рідку суміш і замішуємо однорідне тісто.

Крок 5. Для начинки занурювальним блендером пробиваємо всі компоненти, вказані у списку у графі «для начинки».

Крок 6. Форму для випікання встеляємо листом пекарського паперу і промазуємо вершковим маслом, виливаємо шоколадне тісто і в центр викладаємо начинку сиру, відступаючи трохи від країв. Переміщуємо напівфабрикат у холодну духовку та готуємо протягом 60 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Приємного апетиту!

Ватрушка з пісочного тіста з сиром

Ватрушка з пісочного тіста з сиром – це апетитні і шалено смачні ласощі, які дуже нагадують усім відомий чізкейк. Поєднання розсипчастого тесту з великою кількістю ніжної сирної начинки зведе вас з розуму ще в процесі першої дегустації!

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Яйця великі – 1 шт.

Для начинки:

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця великі – 2 шт.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста: змішуємо борошно із сіллю та цукром, додаємо кубики охолодженого вершкового масла та перетираємо склад у крихту.

Крок 2. Вбиваємо до складу яйце і замішуємо тісто (якщо маса не збирається в грудку, то підливаємо 1-2 столові ложки води). Формуємо кульку і обертаємо в харчову плівку, відправляємо в холодильник на годину або морозилку на півгодини.

Крок 3. Не гаючи часу, займемося начинкою: акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. В окремій ємності розминаємо сир із цукром та ваніліном.

Крок 4. Додаємо курячі жовтки та ще трохи розминаємо.

Крок 5. Білки збовтуємо віночком до утворення легкої пінки на поверхні.

Крок 6. Білки та лимонну цедру акуратно і не поспішаючи втручаємо лопаткою в сирну масу.

Крок 7. Охолоджене тісто поміщаємо між двома листами пергаменту і розкочуємо в тонкий коржик, у середину викладаємо начинку, не чіпаючи краю.

Крок 8. Піднімаємо краї до центру, як показано на фото.

Крок 9. Випікаємо ватрушку протягом тридцяти хвилин у духовці, попередньо розігрітою до 200 градусів.

Крок 10. Десерт, що остигнув, нарізаємо і подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю або кави. Смачного!

Сирна ватрушка з варенням

Сирна ватрушка з варенням – це десерт, який виграшно виглядатиме на столі не тільки під час недільного сімейного чаювання, а також під час святкового застілля. Незважаючи на простоту складу, випічка виходить неймовірно смачною. Варення можна використовувати будь-яке, головне густа консистенція.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Сода гашена оцтом – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Варення – 150-200 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – ½ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або мікрохвильовій печі і перемішуємо з цукровим піском.

Крок 3. Вводимо гашену соду – заважаємо.

Крок 4. У масляний розчин всипаємо борошно пшеничне і замішуємо розсипчасте тісто.

Крок 5. Вогнетривку форму з високими бортами встеляємо листом пекарського паперу, за бажанням змащуємо олією.

Крок 6. Висипаємо дві третини основи.

Крок 7. Розподіляємо варення.

Крок 8. Для наступного шару збиваємо в частіше блендера сир, а також курячі яйця і цукор.

Крок 9. Засипаємо сирну масу залишками тіста і забираємо заготовку в духову шафу на 40-50 хвилин при температурі в 180 градусів. Нарізаємо порційно в охолодженому вигляді. Смачного!

Ватрушка з сиром та бананом

Ватрушка з сиром і бананом може опинитися на вашому столі лише через одну годину! Спробувавши спекти такий десерт, ви будете приємно здивовані ніжною структурою готової ватрушки, що тане в роті. Але будьте пильні, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то встояти буде дуже складно!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач тесту – ½ ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу з високими бортиками викладаємо половину сиру, насипаємо ½ цукрового піску, також додаємо два жовтки.

Крок 2. Вводимо борошно та розпушувач тіста.

Крок 3. Замішуємо м’яке тісто, формуємо грудку і прибираємо в холодильну камеру на 5 хвилин.

Крок 4. Тим часом, готуємо начинку: сир, що залишився з цукром + ванільний цукор і білки збиваємо в блендері до гладкої і однорідної консистенції.

Крок 5. Форму для випікання промазуємо м’яким вершковим маслом, розподіляємо тісто, формуючи пальцями борти і дно.

Крок 6. Викладаємо ніжну сирну масу.

Крок 7. Додаємо скибочки очищеного банана.

Крок 8. Готуємо ватрушку за 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Крок 9. Апетитний десерт остуджуємо і легко витягаємо з форми. Приємного чаювання!

Ватрушка з листкового тіста в духовці

Ватрушка з листкового тіста в духовці – це прості і швидкі ласощі, які ідеально підійдуть для тих кулінарів, які не люблять возитися з тестом і проводити біля плити занадто багато часу. Використовуючи напівфабрикат, теплі та ніжні ватрушки можна подати до чаю лише через 35 хвилин!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездрожжеве – 400 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з начинки: в піал розбиваємо одне яйце і додаємо цукровий пісок і сир.

Крок 2. Компоненти пробиваємо в блендері або розминаємо зубчиками вилки до однорідності.

Крок 3. Попередньо розморожене тісто ріжемо на квадрати зі сторонами 10 сантиметрів. Кожну заготовку складаємо у трикутник і надрізаємо по краях (див. фото).

Крок 4. Розвертаємо та перекладаємо кути з одного боку на інший.

Крок 5. У серединку кожного напівфабрикату кладемо по столовій ложці апетитної начинки, краї промазуємо збитим яйцем – випікаємо 20-25 хвилин (180 градусів).

Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!