Вершковий суп з лососем — це надзвичайно смачне перше блюдо, яке шикарно виглядає як на тихому сімейному обіді, так і на званому прийомі. Вершкове післясмак у поєднанні з червоною рибою приваблює гостей. Страва виглядає апетитно, і відмовитися від нього просто неможливо. У добірці зібрані варіанти, які найбільш популярні серед моїх знайомих. Із задоволенням ділюся, і сподіваюся, що кожен, хто скористається рецептами, не розчарується.
Вершковий суп з лососем і плавленим сиром
Вершковий суп з лососем і плавленим сиром доставить масу вражень. Це найбільш бюджетний варіант. Але якщо є можливість або суп призначений для важливої події, використовуйте філе лосося. Просте у приготуванні блюдо виглядає яскраво і чудово вписується в будь-яку ситуацію.
Інгредієнти на
6 порц.
- Лосось черевця 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Сир плавлений 100 гр.
- Картопля 2 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Масло рослинне 30 мл
- Вода 1.2 л.
Процес приготування:
- Підготуємо компоненти. Беремо будь-яку частину лосося. В даному випадку – черевця.
- З черевець обрізаємо м’ясисту частину. Перекладаємо в каструлю.
- Солимо і додаємо лаврушку.
- Очищаємо картоплю з допомогою овочечистки від шкірки, нарізаємо квадратиками і перекладаємо в каструлю.
- Заливаємо водою. Ставимо на плиту і чекаємо закипання. Після чого знімаємо піну шумівкою.
- Мінімізуємо нагрівання і готуємо 15 хвилин.
- Далі відправляємо м’ясисті шматочки риби.
- Плавлений сир ріжемо кубиками і перекладаємо в бульйон. Час від часу помішуємо і готуємо, поки сир повністю не розчиниться.
- Очищаємо моркву і цибулю. Подрібнюємо овочі і припускаємо на прогрітій з рослинним маслом сковороді.
- Обжарку перекладаємо в суп.
- Гарненько розмішуємо і регулюємо за смаком сіль. Доводимо до закипання і вимикаємо конфорку.
- Настоявшийся суп розливаємо по порціях. Подаємо до столу і приступаємо до прийому їжі. Приємного апетиту!
Вершковий суп з лососем та сиром
Вершковий суп з лососем та сиром має надзвичайно приємною текстурою і ніжним смаком. Процес займає мінімум часу. Простий і дуже смачний суп доведеться по душі всім, гарантую! Зайняті господині, беріть рецепт на замітку і радуйте своїх рідних і близьких!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2
Склад:
- Лосось – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Моркву – 130 гр.
- Сіль – за смаком.
- Плавлений сир – 40 гр.
- Картопля – 260 гр.
- Вершки 10% – 200 мл
- Масло рослинне – 20 мл
- Вода гаряча – 150 мл
- Рибний соус – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо лосось, промиваємо й обсушуємо серветками. Коренеплоди очищаємо економкою, з лука знімаємо піну.
Крок 2. Очищений цибулю нарізаємо, моркву тремо на тертці.
Крок 3. Овочеву нарізку відправляємо в товстостінний посуд і пасеруємо на рослинній олії.
Крок 4. Картоплю ріжемо, як подобається. Перекладаємо до обсмаженою овочам.
Крок 5. Наливаємо гарячу воду і готуємо, поки не звариться картопля.
Крок 6. Вливаємо рибний соус. При відсутності пропускаємо цей крок.
Крок 7. Лосось ріжемо квадратиками, перекладаємо в суп і наливаємо вершки.
Крок 8. Відправляємо плавлений сир і готуємо до повного розчинення. Пробуємо на смак, при необхідності балансуємо сіллю. Знімаємо з плити.
Крок 9. Гарячий суп акуратно пробиваємо блендером.
Крок 10. Ніжний суп розливаємо по порціях і презентуємо з грінками. Якщо ваші діти не люблять якийсь з інгредієнтів, це хороший спосіб «обдурити» і смачно нагодувати їх. Приємного апетиту!
Фінська вершковий суп з лососем
Фінська вершковий суп з лососем – страва, яку варто спробувати хоча б раз. Рибне частування найчастіше готують з приводу. Страва не є бюджетним, але для заходів підходить ідеально. При бажанні собівартість рецепта можна скоротити, використовуючи не цільні шматки риби, а, приміром, хребти або черевця.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Лосось – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вершки 20% – 200 мл
- Картопля – 2-3 шт.
- Молоко – 300 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Перевіряємо наявність продуктів і починаємо готувати.
Крок 2. М’якоть відокремлюємо від кісток і шкіри, розрізаємо на середні за розміром частини. В даному випадку хвостова частина, але можна взяти і інші.
Крок 3. Обрізки поміщаємо в каструлю, наливаємо воду. Кип’ятимо і видаляємо піну шумівкою. Очищаємо цибулю, ріжемо на частини і вивантажуємо в бульйон. Готуємо 20 хвилин, не забуваючи посолити.
Крок 4. Коренеплоди очищаємо овочечисткою і нарізаємо кубиками. Зварений бульйон перелити в іншу каструлю, пропустивши рідина через сито. Цибулю і обрізки викидаємо.
Крок 5. У чистий бульйон закладаємо нарізані коренеплоди і встановлюємо на плиті. Після закипання готуємо, поки не приготуються овочі.
Крок 6. Шумівкою витягуємо картопля (десь чверть від загальної кількості). Додаємо вершкове масло і розминаємо до однорідності.
Крок 7. У бульйон перекладаємо товчену картоплю. Вливаємо молоко та вершки. Допустимо використовувати тільки молоко або вершки. Чекаємо закипання і зменшуємо полум’я. Приправляємо сіллю, перцем і лаврушкой. При бажанні додаємо улюблені прянощі. Викладаємо шматочки лосося. Після закипання, готуємо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Крок 8. Подаємо страву, розливаючи ароматний фінський суп по порціях. Приємного апетиту!
Вершковий суп з лососем і креветками
Вершковий суп з лососем і креветками – чудовий варіант для частування. Ситна страва виглядає ошатно і відмінно впишеться у святкове меню. Приготування супу не відніме багато часу, а гості залишаться з позитивними враженнями. Простий рецепт зможуть приготувати навіть недосвідчені господині.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Склад:
- Лосось – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вершки 30% – 60 мл
- Картопля – 1 шт.
- Креветки варені – 450 гр.
- Селера черешкова – 1 стебло.
- Перець чилі (мелений) – 0,25 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Лосось і креветки при необхідності заздалегідь дістаємо і даємо відтанути. М’якоть обрізаємо з шкіри і видаляємо хребет.
Крок 2. Рибу ріжемо довільно. Зварені креветки звільняємо від панцира і видаляємо кишкову вену.
Крок 3. Стебло селери промиваємо, знімаємо верхні волокна і подрібнюємо. Коренеплоди чистимо овочечисткою і нарізаємо довільно. Цибуля позбавляємо від лушпиння і дрібно рубаємо.
Крок 4. У каструлю наливаємо воду, встановлюємо на плиті і кип’ятимо. Перекладаємо овочеву нарізку. Після вторинного закипання зменшуємо полум’я, солимо і готуємо 10 хвилин.
Крок 5. Після чого викладає м’якоть лосося. Чекаємо закипання і готуємо кілька хвилин.
Крок 6. Додаємо підготовлені креветки і варимо буквально хвилину.
Крок 7. Приправляємо перцем чилі і розмішуємо.
Крок 8. Додаємо вершки, варимо, поки не закипить. Пробуємо і регулюємо смак. Відключаємо плиту.
Крок 9. Гарний посуд наповнюємо ошатним супом і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!
Вершковий місо суп з лососем
Вершковий місо суп з лососем припаде до душі всім любителям японської кухні. Максимально просте приготування не обтяжить. Якщо в наявності є всі інгредієнти, з рецептом впорається будь. Скажу відразу, що паста місо незмінний інгредієнт. Саме від цього і така назва.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Склад:
- Філе лосося – 250 гр.
- Локшина удон – 40 гр.
- Чука – 10 гр.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Тофу – 100 гр.
- Соєва паста місо – 3 ст. л.
- Кунжут білий – 3 ст. л.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти. Якщо не знайдете їх у звичайному супермаркеті, то подбайте заздалегідь і пошукайте у спеціалізованих крамницях або в інтернет-магазинах.
Крок 2. Чуку поміщаємо в холодну воду. Через 15 хвилин, проціджуємо, і будемо готувати.
Крок 3. Відокремлюємо філе від шкіри, дістаємо кістки, ріжемо квадратиками. Повторюємо процедуру з тофу.
Крок 4. Прогріваємо сковорідку і підсмажуємо кунжутне насіння. Прибираємо з конфорки.
Крок 5. Кип’ятимо в каструлі воду і розчиняємо соєву пасту.
Крок 6. В однорідну рідину опускають шматочки риби і готуємо при помірній температурі не більше 4-х хвилин.
Крок 7. Перекладаємо чуку, тофу і удон. Наливаємо соєвий соус. Готуємо до приготування удона.
Крок 8. Розкладаємо по порціях і присипаємо хрустким кунжутом. Подаємо суп з паличками і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Вершковий суп з лососем і рисом
Вершковий суп з лососем і рисом – швидкий і простий спосіб смачно і ситно нагодувати родину. Вершкове частування сподобається всім. Ніжний суп не залишає тяжкості після себе. Якщо щі, борщі і розсольники вам вже приїлися, втілюйте в життя цей рецепт. Всі отримають величезне задоволення, випробувавши нове частування.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Лосось – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Плавлений сир – 200 гр.
- Рис – 1 пакетик.
- ароматні Трави – 0,3 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кріп – 1 ст. л.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо моркву від шкірки за допомогою економки, з лука знімаємо піну і обполіскуємо. Цибулю подрібнюємо, моркву – натираємо на тертці або ріжемо.
Крок 2. Нагріваємо сковорідку, наливаємо олію і пасеруємо нарізку.
Крок 3. Беремо плавлений сир. Якщо в брикетах – подрібнюємо на тертці або нарізаємо дрібніших, щоб швидше розчинився.
Крок 4. У каструлю наливаємо гарячу воду і вводимо сирну масу. Разбалтываем до однорідності.
Крок 5. Додаємо овочеву обжарку.
Крок 6. Заздалегідь варимо пакетик рису. Перекладаємо в каструлю.
Крок 7. Солимо і розігріваємо на помірному вогні.
Крок 8. Беремо лосось. В даному випадку – в брикеті.
Крок 9. Ріжемо кубиками.
Крок 10. Перекладаємо в киплячу основу. Вдруге кип’ятимо і варимо пару хвилин.
Крок 11. Приправляємо спеціями.
Крок 12. Прованські або італійські трави підходять ідеально. При бажанні використовуємо інші прянощі. Пробуємо і балансуємо за смаком.
Крок 13. Відключаємо плиту. Настоявшийся суп розливаємо по порціях. За бажанням посипаємо кропом.
Крок 14. Їмо з задоволенням вершкове страву. Приємного апетиту!
Вершковий суп з лососем і брокколі
Вершковий суп з лососем і брокколі володіє цікавим і яскравим смаком і все це за лічені хвилини! Зайнятим господиням цей варіант підходить як ніколи. Якщо страва смачна, а ще й швидке – рецепт моментально піднімається в рейтингу. Готуйте суп і не стійте годинами біля плити!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Лосось – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Овочева суміш (броколі, цвітна капуста, морква, селера, зелений горошок, брюссельська капуста) – 300-400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Вершки (15-20%) – 250 мл
- Картопля – 2-3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- перець Запашний горошком – 3 шт.
- Спеції – за смаком.
- Вода – 2 л
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо компоненти.
Крок 2. Картоплю поскоблим або звільнимо від шкірки, промиємо і поріжемо, як подобається.
Крок 3. Картоплю складаємо в каструльку і виливаємо воду. Викладаємо очищену цибулину і встановлюємо на плиті. Доводимо до закипання і варимо не менше 5 хвилин.
Крок 4. Відправляємо овочеву суміш. При необхідності брокколі і цвітну капусту ріжемо на невеликі суцвіття. Солимо і приправляємо спеціями і лаврушкой.
Крок 5. При необхідності з лосося зрізаємо шкіру і видаляємо кісточки. М’якоть ріжемо кубиком.
Крок 6. Рибу перекладаємо в суп. Варимо до готовності.
Крок 7. Потім виймаємо цибулину. Вона більше не потрібна. Вливаємо вершки.
Крок 8. Кип’ятимо суп і відключаємо нагрівання.
Крок 9. Промиваємо зелень подрібнюємо. Перекладаємо в суп. Наполягаємо страву.
Крок 10. Тарілки наповнюємо яскравим частуванням і їмо з задоволенням. Приємного апетиту!