Вінегрет з квашеною капустою – 8 класичних рецептів приготування з покроковими фото

Вінегрет з квашеною капустою — це легкий і багатий вітамінами салат для повсякденного меню. Вінегрет готується просто з доступного набору продуктів. І тим не менше існує чимало варіантів цього смачного салату, в цій статті ми об’єднали 8 найоригінальніших.

Вінегрет з квашеною капустою — класичний рецепт приготування

Вінегрет – один з найпоширеніших салатів російської кухні. За чудовий смак і соковитість цього салату відповідає квашена капуста. Радимо спробувати.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Буряк 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Квашена капуста 150 гр.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати вінегрет з квашеною капустою по класичному рецепту? Овочі вимити, складіть у каструлю і відваріть до готовності.
  2. Капусту відіжміть від соку.
  3. Буряк, моркву і картоплю, остудіть і очистіть.
  4. Овочі наріжте кубиками невеликого розміру, перекладіть їх у миску. Салат посоліть, додайте перець і заправте олією.
  5. Перемішайте вінегрет і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Вінегрет з квашеною капустою і солоними огірками з рослинним маслом

Овочі для вінегрету завжди є під рукою. У вас виходить смачний і натуральний салат для легкого перекусу. Якщо відварити овочі заздалегідь, то часу на приготування їжі буде потрібно зовсім небагато.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Буряк варена – 300 гр.
  • Морква варена – 100 гр.
  • Картопля варена – 200 гр.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Огірки солоні – 100 гр.
  • Горошок консервований – 180 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.

2. Буряк очистіть і наріжте кубиками, перекладіть її в миску і заправте рослинним маслом.

3. Солоні огірки наріжте кубиками, розсіл злити.

4. Картоплю і моркву наріжте кубиками середнього розміру.

5. Перекладіть овочі в миску, додайте квашену капусту і зелений горошок. Покладіть подрібнену ріпчасту цибулю.

6. Додайте сіль і мелений перець за смаком, перемішайте і можна подавати вінегрет на стіл.

Приємного апетиту!

Простий рецепт вінегрету з квашеною капустою, горошком і солоними огірками

Хоч деякі вважають, що вінегрет – це буденний салат, але він має багато позитивних властивостей. По-перше, користь для організму і вітамінний склад. По – друге, чудовий смак. По-третє, простота приготування.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Буряк – 200 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Горошок консервований – 180 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк, моркву і картоплю відваріть заздалегідь, остудіть і очистіть. З консервованого горошку злити сік.

2. Буряк наріжте кубиками, полийте олією і перемішайте.

3. Моркву і картоплю також наріжте кубиками.

4. Огірки відіжміть від зайвої вологи і наріжте кубиками.

5. Перекладіть овочі в миску, додайте квашену капусту.

6. Додати консервований горошок, сіль, мелений перець, перемішайте і готовий вінегрет.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний вінегрет з квашеною капустою і квасолею?

Вінегрет – смачний і поживний салат, який має багато різновидів. Пропонуємо дуже ситний варіант салату з консервованою квасолею.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Буряк варена – 1 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Картопля варена – 1-2 шт.
  • Огірки мариновані – 1-2 шт.
  • Квасоля консервована – 150 гр.
  • Капуста квашена – 150 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло соняшникове – за смаком.

Процес приготування:

1. Варені овочі очистіть. Буряк наріжте кубиками середнього розміру, перекладіть в миску, полийте рослинним маслом і перемішайте.

2. Варену картоплю, солоні огірки та моркву наріжте таким же чином.

3. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.

4. Додайте до нарізаних овочів буряк, консервовану квасолю і квашену капусту.

5. Вінегрет посоліть і приправте за смаком, перемішайте і подавайте на стіл з скибочкою свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Швидкий рецепт вінегрету з квашеною капустою без картоплі

Простий, але дуже смачний салат з доступних продуктів. А якщо виключити зі складу картоплю, то вінегрет легко можна віднести до дієтичних страв. Овочі для салату можна відварити або запекти, буде не менш смачно.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Буряк варена – 2 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Горошок консервований – 80 гр.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуйте продукти за списком.

2. Буряк наріжте дрібними кубиками.

3. Також вчините з морквою.

4. Солоні огірки відіжміть від розсолу і дрібно наріжте.

5. Перекладіть овочі в миску, додати консервований горошок і квашену капусту.

6. Додайте сіль і перець за смаком, заправте салат олією. Перед подачею можна помістити вінегрет в холодильник на 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт вінегрету з квашеною капустою без огірків

Навіть без солоних огірків вінегрет залишається соковитим і має приємну кислинку, якщо додати в нього квашену капусту. Цей покроковий рецепт допоможе вам приготувати смачне і нетривіальне блюдо.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Буряк варена – 1 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Горошок консервований – 100 гр.
  • Капуста квашена – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву і буряк наріжте кубиками.

2. Квашену капусту відіжміть від розсолу.

3. З консервованого горошку злити сік.

4. Перекладіть підготовлені інгредієнти в миску.

5. Ріпчасту цибулю наріжте і злегка обсмажте на рослинному маслі. Додайте цибулю до решти інгредієнтів, посоліть і перемішайте вінегрет. Подавайте салат на стіл охолодженим.

Приємного апетиту!

Вінегрет з квашеною капустою і оселедцем на святковий стіл

Оригінальний салат, який можна назвати «ледачою оселедцем під шубою». Філе оселедця чудово поєднується з вареними овочами і квашеною капустою. Таке ситне і смачне блюдо можна подати в будні і в свята.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Оселедець слабосолона – 150-200 гр.
  • Буряк варена – 1 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Картопля варена – 2-3 шт.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Варені овочі очистіть, оселедець обробити, квашену капусту відіжміть від розсолу.

2. Буряк, картоплю і моркву дрібно наріжте.

3. Філе оселедця наріжте невеликими кубиками.

4. Цибулю наріжте дрібними півкільцями. Додайте квашену капусту і цибулю до решти інгредієнтів.

5. Заправте салат олією, перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Оригінальний варіант вінегрету з квашеною капустою і солоними грибами

Улюблений багатьма вінегрет можна приготувати по-новому. Замість солоних огірків в цьому рецепті будуть використані солоні гриби. Завдяки такому поєднанню давно знайоме блюдо відкриється вам з нової сторони.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Гриби солоні – 150 гр.
  • Капуста квашена – 150 гр.
  • Масло соняшникове – 25 мл

Процес приготування:

1. Буряк, картоплю і моркву відваріть до готовності. Остудіть їх і очистіть від шкірки.

2. Буряк, картопля і морква в дрібно наріжте.

3. Зелену цибулю вимити і порубаєте ножем.

4. Якщо гриби великі, наріжте їх шматочками.

5. Перекладіть підготовлені інгредієнти в миску. Капусту відіжміть від розсолу і додайте її в миску. Заправте вінегрет олією і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!