Вінегрет з квашеною капустою — це легкий і багатий вітамінами салат для повсякденного меню. Вінегрет готується просто з доступного набору продуктів. І тим не менше існує чимало варіантів цього смачного салату, в цій статті ми об’єднали 8 найоригінальніших.
Вінегрет з квашеною капустою — класичний рецепт приготування
Вінегрет – один з найпоширеніших салатів російської кухні. За чудовий смак і соковитість цього салату відповідає квашена капуста. Радимо спробувати.
Інгредієнти на
6 порц.
- Буряк 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Квашена капуста 150 гр.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати вінегрет з квашеною капустою по класичному рецепту? Овочі вимити, складіть у каструлю і відваріть до готовності.
- Капусту відіжміть від соку.
- Буряк, моркву і картоплю, остудіть і очистіть.
- Овочі наріжте кубиками невеликого розміру, перекладіть їх у миску. Салат посоліть, додайте перець і заправте олією.
- Перемішайте вінегрет і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Вінегрет з квашеною капустою і солоними огірками з рослинним маслом
Овочі для вінегрету завжди є під рукою. У вас виходить смачний і натуральний салат для легкого перекусу. Якщо відварити овочі заздалегідь, то часу на приготування їжі буде потрібно зовсім небагато.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Буряк варена – 300 гр.
- Морква варена – 100 гр.
- Картопля варена – 200 гр.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Огірки солоні – 100 гр.
- Горошок консервований – 180 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. Буряк очистіть і наріжте кубиками, перекладіть її в миску і заправте рослинним маслом.
3. Солоні огірки наріжте кубиками, розсіл злити.
4. Картоплю і моркву наріжте кубиками середнього розміру.
5. Перекладіть овочі в миску, додайте квашену капусту і зелений горошок. Покладіть подрібнену ріпчасту цибулю.
6. Додайте сіль і мелений перець за смаком, перемішайте і можна подавати вінегрет на стіл.
Приємного апетиту!
Простий рецепт вінегрету з квашеною капустою, горошком і солоними огірками
Хоч деякі вважають, що вінегрет – це буденний салат, але він має багато позитивних властивостей. По-перше, користь для організму і вітамінний склад. По – друге, чудовий смак. По-третє, простота приготування.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Буряк – 200 гр.
- Морква – 300 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Капуста квашена – 300 гр.
- Огірки солоні – 200 гр.
- Горошок консервований – 180 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
Процес приготування:
1. Буряк, моркву і картоплю відваріть заздалегідь, остудіть і очистіть. З консервованого горошку злити сік.
2. Буряк наріжте кубиками, полийте олією і перемішайте.
3. Моркву і картоплю також наріжте кубиками.
4. Огірки відіжміть від зайвої вологи і наріжте кубиками.
5. Перекладіть овочі в миску, додайте квашену капусту.
6. Додати консервований горошок, сіль, мелений перець, перемішайте і готовий вінегрет.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний вінегрет з квашеною капустою і квасолею?
Вінегрет – смачний і поживний салат, який має багато різновидів. Пропонуємо дуже ситний варіант салату з консервованою квасолею.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Інгредієнти:
- Буряк варена – 1 шт.
- Морква варена – 1 шт.
- Картопля варена – 1-2 шт.
- Огірки мариновані – 1-2 шт.
- Квасоля консервована – 150 гр.
- Капуста квашена – 150 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – за смаком.
Процес приготування:
1. Варені овочі очистіть. Буряк наріжте кубиками середнього розміру, перекладіть в миску, полийте рослинним маслом і перемішайте.
2. Варену картоплю, солоні огірки та моркву наріжте таким же чином.
3. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
4. Додайте до нарізаних овочів буряк, консервовану квасолю і квашену капусту.
5. Вінегрет посоліть і приправте за смаком, перемішайте і подавайте на стіл з скибочкою свіжого хліба.
Приємного апетиту!
Швидкий рецепт вінегрету з квашеною капустою без картоплі
Простий, але дуже смачний салат з доступних продуктів. А якщо виключити зі складу картоплю, то вінегрет легко можна віднести до дієтичних страв. Овочі для салату можна відварити або запекти, буде не менш смачно.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Буряк варена – 2 шт.
- Морква варена – 1 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Горошок консервований – 80 гр.
- Капуста квашена – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте продукти за списком.
2. Буряк наріжте дрібними кубиками.
3. Також вчините з морквою.
4. Солоні огірки відіжміть від розсолу і дрібно наріжте.
5. Перекладіть овочі в миску, додати консервований горошок і квашену капусту.
6. Додайте сіль і перець за смаком, заправте салат олією. Перед подачею можна помістити вінегрет в холодильник на 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт вінегрету з квашеною капустою без огірків
Навіть без солоних огірків вінегрет залишається соковитим і має приємну кислинку, якщо додати в нього квашену капусту. Цей покроковий рецепт допоможе вам приготувати смачне і нетривіальне блюдо.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Буряк варена – 1 шт.
- Морква варена – 1 шт.
- Горошок консервований – 100 гр.
- Капуста квашена – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву і буряк наріжте кубиками.
2. Квашену капусту відіжміть від розсолу.
3. З консервованого горошку злити сік.
4. Перекладіть підготовлені інгредієнти в миску.
5. Ріпчасту цибулю наріжте і злегка обсмажте на рослинному маслі. Додайте цибулю до решти інгредієнтів, посоліть і перемішайте вінегрет. Подавайте салат на стіл охолодженим.
Приємного апетиту!
Вінегрет з квашеною капустою і оселедцем на святковий стіл
Оригінальний салат, який можна назвати «ледачою оселедцем під шубою». Філе оселедця чудово поєднується з вареними овочами і квашеною капустою. Таке ситне і смачне блюдо можна подати в будні і в свята.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Оселедець слабосолона – 150-200 гр.
- Буряк варена – 1 шт.
- Морква варена – 1 шт.
- Картопля варена – 2-3 шт.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Варені овочі очистіть, оселедець обробити, квашену капусту відіжміть від розсолу.
2. Буряк, картоплю і моркву дрібно наріжте.
3. Філе оселедця наріжте невеликими кубиками.
4. Цибулю наріжте дрібними півкільцями. Додайте квашену капусту і цибулю до решти інгредієнтів.
5. Заправте салат олією, перемішайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Оригінальний варіант вінегрету з квашеною капустою і солоними грибами
Улюблений багатьма вінегрет можна приготувати по-новому. Замість солоних огірків в цьому рецепті будуть використані солоні гриби. Завдяки такому поєднанню давно знайоме блюдо відкриється вам з нової сторони.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Гриби солоні – 150 гр.
- Капуста квашена – 150 гр.
- Масло соняшникове – 25 мл
Процес приготування:
1. Буряк, картоплю і моркву відваріть до готовності. Остудіть їх і очистіть від шкірки.
2. Буряк, картопля і морква в дрібно наріжте.
3. Зелену цибулю вимити і порубаєте ножем.
4. Якщо гриби великі, наріжте їх шматочками.
5. Перекладіть підготовлені інгредієнти в миску. Капусту відіжміть від розсолу і додайте її в миску. Заправте вінегрет олією і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!