Вологий паска – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Мокрий паска на сметані

Мокрий паска на сметані – це ідеальне блюдо для тих, хто любить солодощі і хоче урізноманітнити свій стіл під час домашніх і урочистих заходів. Випікайте на нашу перевіреного кулінарному рецептом, радуйте близьких соковитими і ароматними шматочками.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,7-0,8 кг
  • Сметана – 250 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Паличка ванілі/ванільний цукор – 1 шт./2 ч. л.
  • Ізюм – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко нагріваємо до трохи теплого стану.

Крок 2. Додаємо в молоко сухі дріжджі і чайну ложку цукру.

Крок 3. Додаємо сюди 200 грам борошна. Перемішуємо все.

Крок 4. Прикриваємо заготівлю рушником.

Крок 5. Залишаємо опару на 30 хвилин, за цей час вона збільшиться вдвічі.

Крок 6. Збиваємо яйця з цукром до пишної піни.

Крок 7. Розрізаємо паличку кориці і виймаємо насіння.

Крок 8. Вмішуємо яєчну суміш в опару.

Крок 9. Додаємо сюди насіння ванілі.

Крок 10. Слідом додаємо розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо.

Крок 11. Приєднуємо сметану. Знову перемішуємо.

Крок 12. Висипаємо борошно. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 13. Прикриваємо його рушником і ставимо в тепле місце.

Крок 14. Залишаємо тісто підходити на 30 хвилин.

Крок 15. Вмішуємо сюди попередньо промитий і обсушенный родзинки.

Крок 16. Знову залишаємо тісто на 30 хвилин.

Крок 17. Перекладаємо його у відповідну форму.

Крок 18. Далі ставимо форму в розігріту до 100 градусів духовку на 10 хвилин. Збільшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 30 хвилин.

Крок 19. Мокрий паска на сметані готовий. Прикрашайте його за своїм смаком і подавайте до столу!