Дуже смачний пиріг «Зебра» на кефірі
– Не знаєте як здивувати свою сім’ю або гостей? Однозначно готуємо простий і швидкий, але дуже ефектний пиріг під екзотичною назвою «зебра» з шоколадною глазур’ю, а дано воно не просто так, а завдяки двом основним кольорам, присутнім у випічці.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно – 280 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Кефір – 150 мл
- Масло соняшникове – 110 мл
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Сода – 1 ч. л.
- Шоколад темний – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками просіваємо пшеничне борошно з содою.Крок 2. В інший піалі змішуємо яйця, кефір, масло, цукровий пісок і рослинне масло.
Крок 3. Перемішуємо компоненти до однорідної консистенції за допомогою віночка.
Крок 4. Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, розмішуємо.
Крок 5. Поділяємо тісто навпіл і в одну частину підсипаємо какао.
Крок 6. У форму для запікання зі знімними бортами, в центр викладаємо дві столові ложки «шоколадного» тесту.
Крок 7. Поверх кладемо дві ложки світлого тіста і таким чином, чергуючи кольору, повністю заповнюємо форму.
Крок 8. За допомогою дерев’яної шпажки проводимо смужки від середини до країв, утворюючи малюнок.
Крок 9. Випікаємо «зебру» 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Готове ласощі змащуємо розтопленим темним шоколадом і насолоджуємося. Приємного апетиту!