Випічка на кефірі – 10 рецептів в духовці на швидку руку з покроковими фото

Дуже смачний пиріг «Зебра» на кефірі

– Не знаєте як здивувати свою сім’ю або гостей? Однозначно готуємо простий і швидкий, але дуже ефектний пиріг під екзотичною назвою «зебра» з шоколадною глазур’ю, а дано воно не просто так, а завдяки двом основним кольорам, присутнім у випічці.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 280 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Масло соняшникове – 110 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Шоколад темний – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортиками просіваємо пшеничне борошно з содою.Крок 2. В інший піалі змішуємо яйця, кефір, масло, цукровий пісок і рослинне масло.

Крок 3. Перемішуємо компоненти до однорідної консистенції за допомогою віночка.

Крок 4. Змішуємо сухі і рідкі інгредієнти, розмішуємо.

Крок 5. Поділяємо тісто навпіл і в одну частину підсипаємо какао.

Крок 6. У форму для запікання зі знімними бортами, в центр викладаємо дві столові ложки «шоколадного» тесту.

Крок 7. Поверх кладемо дві ложки світлого тіста і таким чином, чергуючи кольору, повністю заповнюємо форму.

Крок 8. За допомогою дерев’яної шпажки проводимо смужки від середини до країв, утворюючи малюнок.

Крок 9. Випікаємо «зебру» 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Готове ласощі змащуємо розтопленим темним шоколадом і насолоджуємося. Приємного апетиту!