Способів приготування яєць величезного безліч. Але, напевно, самий цікавий спосіб, про який всі чули, але із-за боязні невдачі не пробували повторити – це яйця пашот. Ми підібрали 10 рецептів, за якими у вас все вийде.
Як приготувати яйце пашот в каструлі?
Класичний рецепт приготування яйця пашот. Це зварене некруто яйце з ніжним білком і рідким жовтком. Таке яйце прикрасить будь-яку страву.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати яйце пашот в домашніх умовах? Візьміть свіжі курячі яйця.
- Добре їх промийте щіткою під гарячою водою.
- Акуратно розбийте яйце в невелику миску, намагаючись не пошкодити цілісність жовтка.
- У каструлі закип’ятіть воду, додайте пару щіпок солі, потім зменшіть вогонь. Для приготування яєць достатньо, щоб температура води була 70-80 градусів. Піднесіть миску з яйцем максимально близько до поверхні води і перекиньте її у воду.
- Варіть яйце 2,5 хвилини. Потім помістіть яйце на серветку, щоб стекла вода.
- Яйця пашот можна подавати на сніданок з будь-якими овочами, кашами.
Приємного апетиту!
Яйце пашот в мікрохвильовці в гуртку
З яйцем пашот вас чекає швидкий і оригінальний сніданок. Подати його можна, як самостійне блюдо або доповнити яйце свіжою зеленню і хрустким хлібом.
Час готування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. Візьміть підходить за розміром кухоль або невелику миску налийте в неї воду. Також додайте сіль і розчиніть його у воді.
3. Далі акуратно розбийте яйце, стежте за тим, щоб не порушилася цілісність жовтка.
4. Поставте ємність з яйцем в мікрохвильовку на 2 хвилини на саму високу потужність. Залежно від мікрохвильової печі процес приготування може коливатися від 1,5 до 2 хвилин. Яйце вийміть з допомогою дрібного сита.
5. Подавайте яйце пашот зі свіжою зеленню або хлібом.
Приємного апетиту!
Як приготувати яйце пашот в поліетиленовому пакеті?
Пропонуємо вам простий спосіб приготування яйця пашот. Для рецепта знадобиться невеликий поліетиленовий пакетик і трохи рослинного масла.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування яйця пашот краще всього підбирати свіжі домашні яйця.
2. Візьміть невелику миску або кухоль, застеліть її поліетиленовим пакетом, змастіть пакет рослинним маслом.
3. Яйце добре промийте гарячою водою і акуратно розбийте в пакет, посоліть за смаком.
4. Краї пакету зберіть і зав’яжіть їх, усередині згортка не повинно залишитися повітря. Згорток опустіть в киплячу воду і варіть яйце 2,0-2,5 хвилини.
5. Потім готове яйце вийміть з пакета, приправте будь-якими спеціями і подавайте на сніданок зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Простий спосіб приготування яйця пашот в харчовій плівці
Якщо ви хочете здивувати своїх близьких вишуканим французьким сніданком, то вам доведеться освоїти технологію варіння яєць-пашот. З використанням харчової плівки цей процес значно спрощується.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло рослинне – 0,25 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Невелику миску застелити харчовою плівкою, щоб кінці звисали. Плівку змастіть рослинною олією. Акуратно розбийте в ємність яйце, цілісність жовтка не повинна бути порушена.
2. Зберіть краю плівки, випустіть повітря з згортка і зав’яжіть їх.
3. У каструлі закип’ятіть воду і опустіть в неї згортки з яйцями. Варіть яйця 3 хвилини після закипання, білок повинен схопитися, стати білим і щільним.
4. Потім розгорніть плівку і вийміть яйця пашот.
5. Готові яйця посоліть і приправте за смаком і подавайте з зеленню і хлібом.
Приємного апетиту!
Швидкий і смачний рецепт яйця пашот у воді з оцтом
Як зварити яйце без шкарлупи, щоб воно не розтеклося і зберегло свою форму? Яйце необхідно опускати в дуже гарячу воду, тоді білок буде обволікати жовток, який всередині залишиться цілим і неушкодженим.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче яйце обов’язково повинно бути свіжим. Промийте його гарячою водою і розбийте в блюдце або миску.
2. У каструлі закип’ятіть воду, додайте оцет.
3. Воду розмішайте по колу, щоб утворилася воронка, піднесіть миску до поверхні води і опустіть яйце у воду.
4. Варіть яйце 2,5 хвилини.
5. Готове яйце перекладіть в ємність з холодною водою, щоб змити оцет.
6. Готове яйце пашот посоліть, приправте за смаком і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Яйце пашот приготовлене в силіконовій формі
Яйце пашот – красиве та швидке рішення для сніданку. У класичному варіанті білок виходить злегка кремоподібним, а жовток – рідким. Приготовлені таким способом яйця без праці «освіжать» давно знайомі звичні вам страви.
Час готування: 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Масло рослинне – для змащування форм.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Візьміть свіжі курячі яйця і добре промийте їх гарячою водою.
2. Силіконові форми змастіть рослинною олією.
3. У кожну форму розбийте по яйцю.
4. Яйця посоліть і приправте за смаком. У сковороду налийте воду і помістіть в неї форми з яйцями.
5. Накрийте сковороду кришкою і включіть вогонь. Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь і варіть яйця протягом 2,5 хвилин.
6. Яйця пашот готові, вийміть їх з форм і подавайте на сніданок, наприклад, з сосисками або свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Дуже простий рецепт приготування яйця пашот в половнике
Яйце пашот приготувати набагато простіше, ніж здається на перший погляд. Щоб полегшити завдання, можна скористатися харчовою плівкою, силіконової формою або ополоником. Саме на останньому варіанті ми і зупинимося в цьому рецепті.
Час готування: 7 хв.
Час приготування: 7 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Ополоник змастіть рослинним маслом, акуратно розбийте в неї яйце. У каструлі закип’ятіть воду, додайте в неї оцет.
2. Ополоник опустіть в киплячу воду.
3. Потім потроху зачерпывайте воду з каструлі в ополоник.
4. Опустіть ополоник на дно і продовжуйте варити 2-2,5 хвилини в залежності від бажаного ступеня готовності жовтка.
5. Готове яйце пашот вийміть з ополоника і подавайте його на сніданок з підсмаженим хлібом і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Бутерброд з яйцем пашот і авокадо
Легкий у приготуванні, але в теж час ситний і поживний сніданок з яйцем пашот і авокадо. Цей бутерброд забезпечить організм білками, повільними вуглеводами та правильними жирами.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Авокадо – 1 шт.
- Хліб – 2 шматка.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Застелити харчовою плівкою дві миски. Плівку змастіть рослинною олією і розбийте в ємності яйця.
2. Краї плівки зберіть та скріпіть, в пакунку не повинно залишитися повітря.
3. Мішечки з яйцями опустіть в киплячу воду і варіть 2,5 хвилини. Білок повинен схопитися і побіліти, після цього яйця вийміть з каструлі.
4. М’якоть авокадо розімніть виделкою і збризніть її лимонним соком, посоліть і приправте за смаком.
5. Отриману масу нанесіть на хліб.
6. Яйця пашот акуратно вийміть з плівки, помістіть їх на бутерброди, посоліть, приправте за смаком і посипте кунжутом.
Приємного апетиту!
Тост з яйцем пашот і лососем на сніданок
Оригінальна альтернатива яєчню, яку зазвичай готують на сніданок. Яйця пашот придумали варити у Франції, жоден традиційний сніданок не обходиться без них. Пропонуємо піти далі і приготувати смачні тости з лососем і яйцями пашот.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Лосось слабосоленої – 150 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Хліб для тостів – 4 шматки.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Масло рослинне – 0,2 ч. л.
Процес приготування:
1. Миску застелити харчовою плівкою, змастіть її рослинним маслом, додайте сіль і мелений перець за смаком.
2. Потім акуратно розбийте яйце, зберіть краю плівки, випустіть повітря і зав’яжіть їх. Також вчините з усіма іншими яйцями.
3. Хліб обсмажте до золотистого кольору, змастіть його маслом.
4. Яйця варіть в киплячій воді 2 хвилини, потім остудіть.
5. Лосось наріжте тонкими пластинками, покладіть скибочки риби на тости. Зверху покладіть по одному яйцю пашот, смачний сніданок готовий.
Приємного апетиту!
Смачний і ситний бутерброд з яйцем пашот і сиром
Бутерброди з яйцем пашот, сиром і помідорами – це ситний і смачний сніданок, який зможе приготувати навіть людина, без будь-якого кулінарного досвіду. Виглядають такі бутерброди дуже привабливо і апетитно.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Багет – 2 скибочки.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ч. л.
- Вода – 500 мл
- Сир плавлений – 30-40 гр.
- Салат – 1 шт.
- Помідор – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Скибочки багета обсмажте до золотистої скоринки.
2. Змастіть хліб плавленим сиром.
3. Зверху покладіть по листу салату.
4. У каструлі закип’ятіть воду, додайте у воду оцет. Далі почніть перемішувати воду по колу, щоб утворилася воронка. У воронку опустите яйця і варіть їх 2,5 хвилини.
5. Яйця пашот вийміть з води за допомогою шумівки, трохи остудіть. На бутерброд покласти по часточці помідора і зверху викладіть яйця пашот. Приправте бутерброди за смаком і сніданок готовий.
Приємного апетиту!