Сьомга з коньяком
Цей рецепт соління сьомги відрізняється своїм унікальним ароматом і смаком. Ніжний тонкий аромат коньяку додасть сьомзі деяку пікантність і зробить блюдо вишуканим, апетитним. Не пошкодуйте свого часу для даного рецепту і будете приємно здивовані.
Склад:
- Сьомга – 400 гр.
- Сіль поварена – 5 ст. л. без гірки
- Вода кип’ячена очищена – 0,5 л.
- Коньяк – 20 гр.
- Масло – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку підготуйте вашу рибу: промийте її, обсушіть. Обов’язково беріть свіжу сьомгу, не морожену – це зіпсує смак. Далі приготуйте сольовий розчин з води і солі так, щоб вся сіль розчинилася і опустіть туди скибочки сьомги.
2. Коли риба постоїть у сольовому розчині від п’ятнадцяти хвилин до півгодини, вийміть рибку з води і відправте в іншу ємність трохи стекти – хвилин на п’ять. Рідину злийте.
3. Рибку, з якою ви вже злили залишки розсолу, приберіть в холодильник просаливаться. Дві доби сьомга повинна доходити, а приблизно раз в добу її потрібно перевертати.
4. Солону рибку дістаньте з холодильника і приготуйте суміш з масла і коньяку. Залийте суміш у посудину з солоною сьомгою і акуратно перемішайте. Приберіть його в холодильник, як мінімум на кілька годин, щоб вона просочилася.
5. Готову сьомгу подавайте звичним для вас способом, робіть бутерброди і салати або просто сервіруйте нарізку. Зберігатися така рибка може не більше тижня в холодильнику.
Дуже смачно!