Як варити креветки – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Варені креветки із соєвим соусом

Варені креветки з соєвим соусом відрізняються насиченим смаком та апетитним виглядом. Спробуйте зварити морепродукт за нашим цікавим рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких неймовірно смачною закускою. Готові креветки можна подавати до столу з будь-якими соусами чи просто так!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Соус соєвий – 5 ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 0,75 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість креветок. Даємо їм трохи відтанути за кімнатної температури.

Крок 2. Вливаємо півтора літри води в каструлю і доводимо до кипіння.

Крок 3. Сюди ж додаємо сіль, цукор та соєвий соус. Перемішуємо, щоб сухі продукти розчинились.

Крок 4. Також в наш маринад опускаємо зубчик часнику нарізаний пластинками. Лушпиння знімаємо.

Крок 5. Додаємо лаврове листя та горошини чорного перцю. Повторно доводимо до кипіння воду зі спеціями та соєвим соусом, потім опускаємо сюди креветки.

Крок 6. Варимо від трьох до п’яти хвилин (час залежить від розміру морепродукту). Далі креветки перекладаємо на тарілку. Дістати їх з окропу можна за допомогою шумівки.

Крок 7. Варені креветки із соєвим соусом готові. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!