Як варити кукурудзяну кашу на молоці – 10 рецептів з фото покроково

Кукурудзяна каша на молоці – це смачне і корисне блюдо, яке стане чудовим сніданком для всієї родини. Адже кукурудзяна крупа славиться великою вміст вітамінів і вуглеводів. А значить порція такої каші принесе багато користі для організму і заряд енергії на весь день. Рідні будуть в захваті!

Покроковий рецепт кукурудзяної каші в каструлі на плиті

Рецепт кукурудзяної каші в каструлі на плиті – це перевірений часом спосіб приготувати неймовірно ароматне блюдо. Смачне і поживне, він відмінно різноманітить меню ваших сніданків. Варити її досить довго, зате результат – пальчики оближеш! Таку кашу полюблять навіть діти!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кукурудзяна крупа 100 гр.
  • Вода 300 мл
  • Молоко коров’яче 200 гр.
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Сіль 2 гр.
  • Цукор-пісок 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як зварити кукурудзяну кашу на молоці, перш за все добре промиваємо крупу.
  2. Воду заливаємо в каструлю і ставимо її на вогонь закипати.
  3. Потім засипаємо крупу, додаємо сіль і цукор, розмішуємо.
  4. Варимо крупу протягом 10 хв., за цей час вона повинна загуснути.
  5. Тепер зменшуємо вогонь до мінімального і заливаємо в кашу молоко. Розмішуємо масу і залишаємо її на плиті нудитися ще 15 хв.
  6. На завершення готування додаємо вершкове масло. Перемішуємо.

Порада: щоб надати каші особливий смак, додайте горіхи, сухофрукти або ж урбеч. І обов’язково подайте на стіл гарячою!

Приємного апетиту!