У цій статті наведено кілька варіантів приготування креветок. Цей морепродукт відмінно підходить для додавання в салати та виступає самостійним блюдом, у вигляді легкої закуски до пінним напоїв.
Як зварити свіжі неочищені креветки в каструлі?
Приготувати свіжі креветки в панцирі дуже просто, однак, багато роблять це неправильно і роблять безліч помилок, які легко можна виключити. Приготування займає мінімум часу, а м’ясо виходить ніжним і просто тане в роті.
Інгредієнти на
4 порц.
- Креветки свіжі 1 кг
- Кріп 50 гр.
- Часник 3 зуб.
- Сіль 3 ст. л.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як неочищені креветки варити в каструлі? Часник очищаємо від шкірки і нарізаємо, але не зовсім в потерть, так як після варіння ми його викинемо.
- Гілочки кропу ретельно промиваючи, прибираємо всі засохлі гілочки і смітинки.
- У каструлю або сотейник відповідного розміру вливаємо 2,5 літра очищеної води і туди ж відправляємо кріп, подрібнені зубчики часнику, сіль – доводимо до кипіння.
- Як тільки на бульйоні починають з’являтися перші бульбашки – опускаємо неочищені молюски, знову доводимо до кипіння і вимикаємо. Потім накриваємо кришкою і через дві хвилини виймаємо креветки з допомогою шумівки.
- Наша закуска ідеально приготована і її можна сміливо подавати до столу.

Приємного апетиту!