Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

Як відварити заморожені неочищені креветки до пива?

Идеальнейшая закуска, як світлого, так і темного пива – це варені креветки в ароматному бульйоні за 10 хвилин. У цьому рецепті розкривається секрет елементарного приготування і ідеального соусу, який чудово поєднується не тільки з цим морепродуктом, але і з усіма іншими теж.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Креветки – 300 гр.
  • Петрушка – 2-3 гілочки.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Селера – 1-2 гілочки.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Перець чорний горошком – 10-15 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби і морепродуктів – за смаком.
  • Для соусу:
  • Часник – 5-6 зуб.
  • Сметана – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти і поставимо їх на стіл, так як рецепт дуже швидкий – все повинно бути під рукою.

2. Креветки розморожувати не треба, вони відмінно готуються і в замороженому вигляді.

3. У каструлю вливаємо близько 1 літра води, додаємо всі перераховані вище спеції і варимо на повільному вогні до кипіння.

4. З появою перших бульбашок зменшуємо вогонь до мінімального і додаємо лимон, нарізаний або часточками, або кільцями – як вам більше подобається.

5. Кип’ятимо бульйон 2-4 хвилини і додаємо молюсків, заморожені варимо близько 5-7 хвилин, станули – 3-4 хвилини. Після того, як зняли розчин з вогню, кладемо креветки на кілька хвилин в ньому, для повної просочення і насиченням спеціями.

6. Виймаємо неочищений основний інгредієнт з допомогою шумівки і залишаємо остигати, а поки приготуємо соус.

7. Часник дрібно-дрібно шаткуємо або натираємо на дрібній тертці і перемішуємо в піалі із сметаною.

8. Є два варіанти подачі: креветки можна залити часниковим соусом, перемішати і подавати на стіл.

9. А можна залишити соус в соуснику і кожен сам буде вирішувати вмочати йому креветку чи ні. У будь-якому випадку, це дуже смачно і не калорійно. Приємного апетиту!