Як відварити заморожені неочищені креветки до пива?
Идеальнейшая закуска, як світлого, так і темного пива – це варені креветки в ароматному бульйоні за 10 хвилин. У цьому рецепті розкривається секрет елементарного приготування і ідеального соусу, який чудово поєднується не тільки з цим морепродуктом, але і з усіма іншими теж.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Креветки – 300 гр.
- Петрушка – 2-3 гілочки.
- Кріп – 2-3 гілочки.
- Селера – 1-2 гілочки.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Перець чорний горошком – 10-15 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби і морепродуктів – за смаком.
- Для соусу:
- Часник – 5-6 зуб.
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти і поставимо їх на стіл, так як рецепт дуже швидкий – все повинно бути під рукою.
2. Креветки розморожувати не треба, вони відмінно готуються і в замороженому вигляді.
3. У каструлю вливаємо близько 1 літра води, додаємо всі перераховані вище спеції і варимо на повільному вогні до кипіння.
4. З появою перших бульбашок зменшуємо вогонь до мінімального і додаємо лимон, нарізаний або часточками, або кільцями – як вам більше подобається.
5. Кип’ятимо бульйон 2-4 хвилини і додаємо молюсків, заморожені варимо близько 5-7 хвилин, станули – 3-4 хвилини. Після того, як зняли розчин з вогню, кладемо креветки на кілька хвилин в ньому, для повної просочення і насиченням спеціями.
6. Виймаємо неочищений основний інгредієнт з допомогою шумівки і залишаємо остигати, а поки приготуємо соус.
7. Часник дрібно-дрібно шаткуємо або натираємо на дрібній тертці і перемішуємо в піалі із сметаною.
8. Є два варіанти подачі: креветки можна залити часниковим соусом, перемішати і подавати на стіл.
9. А можна залишити соус в соуснику і кожен сам буде вирішувати вмочати йому креветку чи ні. У будь-якому випадку, це дуже смачно і не калорійно. Приємного апетиту!