Як варити заморожені креветки неочищені – 7 рецептів з покроковими фото

Як правильно варити неочищені креветки для салату?

Відварні креветки – це дуже смачна, швидка і низькокалорійна закуска, яку можна їсти великими порціями без шкоди для фігури. А ще величезний плюс цього молюска полягає в тому, що він поєднується з безліччю інгредієнтів, таким чином, з креветок можна приготувати не тільки закуску, але і салати, супи та багато іншого.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Креветки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Спеції для риби і морепродуктів – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Морепродукти розморожуємо і ретельно промиваємо під струменем води.

2. У каструлі відповідного розміру кип’ятимо воду з однією столовою ложкою спецій для риби і морепродуктів.

3. До розчину додаємо кухонну сіль і кілька аркушів лаврушки.

4. Як тільки бульйон почне закипати – додаємо ложку оливкової олії і додаємо креветки.

5. На сильному вогні варимо 5 хвилин після закипання, потім вимикаємо плиту, але молюски залишаємо в бульйоні ще на 10 хвилин для просочення.

6. З допомогою шумівки виймаємо готові креветки на блюдо, щедро поливаємо соком лимона і додаємо в салат. Приємного апетиту!