Як правильно варити неочищені креветки для салату?
Відварні креветки – це дуже смачна, швидка і низькокалорійна закуска, яку можна їсти великими порціями без шкоди для фігури. А ще величезний плюс цього молюска полягає в тому, що він поєднується з безліччю інгредієнтів, таким чином, з креветок можна приготувати не тільки закуску, але і салати, супи та багато іншого.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Креветки – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Спеції для риби і морепродуктів – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Морепродукти розморожуємо і ретельно промиваємо під струменем води.
2. У каструлі відповідного розміру кип’ятимо воду з однією столовою ложкою спецій для риби і морепродуктів.
3. До розчину додаємо кухонну сіль і кілька аркушів лаврушки.
4. Як тільки бульйон почне закипати – додаємо ложку оливкової олії і додаємо креветки.
5. На сильному вогні варимо 5 хвилин після закипання, потім вимикаємо плиту, але молюски залишаємо в бульйоні ще на 10 хвилин для просочення.
6. З допомогою шумівки виймаємо готові креветки на блюдо, щедро поливаємо соком лимона і додаємо в салат. Приємного апетиту!