Як заморозити гриби правильно – 6 рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

Як заморозити відварені опеньки на зиму

Як заморозити відварені опеньки на зиму? Напевно, кожен грибник задавався питанням, яким ще способом можна заготовити смачні і ароматні грибочки на холодний період року, щоб насолоджуватися ними не тільки в сезон. І якщо ви один з таких любителів «тихого» полювання, то цей рецепт для вас!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8-9.

Склад:

  • Опеньки – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби перебираємо і позбавляємося від старих опеньків та зіпсованих.

Крок 2. Під струменем води гарненько обполіскуємо кожен опеньок.

Крок 3. Великі гриби розрізаємо на кілька частин.

Крок 4. Обдаємо грибочки окропом і відкидаємо на друшляк, після чого відразу ж відправляємо в киплячу воду і варимо близько 20 хвилин, не забуваємо посолити, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. Знову висипаємо опеньки в сито і даємо повністю стекти рідини.

Крок 6. Остиглі гриби розфасовуємо по пакетах і переміщаємо на полицю морозильної камери. Приємного апетиту!