Ікра форелі пряної засолювання
Якщо вам подобається рибка пряного посолу, тоді неодмінно приготуйте в домашніх умовах і ікру форелі в пряної засолюванні. У такого продукту не буде надто вираженого рибного запаху, зате з’явиться аромат спецій та прянощів. Крім зазначених у рецепті спецій та прянощів, ви можете експериментувати і додавати в розсіл і інші спеції і прянощі, наприклад, свої улюблені.
Склад:
- Ікра форелі – 200 гр.
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – 40 гр.
- Цукор – 15 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець білий горошком – 3-4 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Гвоздика в бутонах – 2-3 шт.
- Імбир на кінчику ножа.
Процес приготування:
1. У воду додайте спеції, сіль і цукор, потім доведіть її до кипіння і прокип’ятіть не більше трьох хвилин. Накрийте каструлю кришкою, щоб розсіл охолов. Якщо у вас більше ікри, ніж зазначено в рецепті, тоді і води, і спецій потрібно взяти більше, щоб приготувати більше розсолу.
2. Коли розсіл охолоне до 50-45 градусів, його потрібно процідити. У чистий розсіл помістіть ікру і витримайте її там 15-20 хвилин.
3. На марлю відцідіть або виловите за допомогою дрібного сита ікру з розсолу. Дайте воді стекти повністю та підсушіть ікру хвилин 10-15.
4. Зберігайте ікру в скляній банці не менше доби, поки вона повністю не просолится.
5. Ікра форелі пряної засолювання однаково хороша як додавання до рибного салату, так і в якості наповнення канапе, кошичків з тіста або на бутербродах.
Приємного апетиту!