Ніжне і м’яке сало з аджикою в домашніх умовах
Оцініть оригінальний спосіб домашньої засолювання сала з додаванням аджики. Готова закуска виходить м’якою, але при цьому пікантною і неймовірно ароматною. Порадуйте домашніх або гостей!
Час готування: 3 діб
Час приготування: 1 добу
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Сало свиняче – 0,5 кг
- Аджика – 150 гр.
- Сіль – 60 гр.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Часник – 2 зубчики.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Зубчики часнику очищаємо від шкірки. Сало можна обдати холодною водою і витерти.
Крок 2. Далі зубчики часнику ділимо на тонкі, але не дуже дрібні шматочки.
Крок 3. В салі ж робимо кілька розрізів не надто сильної глибини.
Крок 4. У ці розрізи рівномірно розкладаємо половину шматочків часнику.
Крок 5. Щільно обмазуємо продукт аджикою.
Крок 6. Зверху посипаємо сіллю.
Крок 7. Перекладаємо пряне сало в зручну глибоку посуд. Додаємо сюди часник і лаврові листочки. Залишаємо при кімнатній температурі на дві доби.
Крок 8. Далі сало кладемо на добу в морозильник і після повного застигання його можна нарізати і подавати до столу.