Як засолити сало в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Ніжне і м’яке сало з аджикою в домашніх умовах

Оцініть оригінальний спосіб домашньої засолювання сала з додаванням аджики. Готова закуска виходить м’якою, але при цьому пікантною і неймовірно ароматною. Порадуйте домашніх або гостей!

Час готування: 3 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,5 кг
  • Аджика – 150 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Зубчики часнику очищаємо від шкірки. Сало можна обдати холодною водою і витерти.

Крок 2. Далі зубчики часнику ділимо на тонкі, але не дуже дрібні шматочки.

Крок 3. В салі ж робимо кілька розрізів не надто сильної глибини.

Крок 4. У ці розрізи рівномірно розкладаємо половину шматочків часнику.

Крок 5. Щільно обмазуємо продукт аджикою.

Крок 6. Зверху посипаємо сіллю.

Крок 7. Перекладаємо пряне сало в зручну глибоку посуд. Додаємо сюди часник і лаврові листочки. Залишаємо при кімнатній температурі на дві доби.

Крок 8. Далі сало кладемо на добу в морозильник і після повного застигання його можна нарізати і подавати до столу.