Як зварити компот із сухофруктів – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Як зварити компот з кураги і родзинок на 5 літрів води?

Компот можна зварити замість чаю або какао до домашньої випічки і десертів. А іноді такий напій подають навіть на святковий стіл. Щоб приготувати компот для великої компанії, вам знадобиться не менше 5 літрів води.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Вода – 5 л
  • Курага – 300 гр.
  • Ізюм – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Родзинки і курагу залийте теплою водою на 5 хвилин, потім промийте проточною водою і просушіть на паперових рушниках.

2. Перекладіть сухофрукти в підходящу за розміром каструлю, посипте їх цукром. Для отримання більш солодкого напою, додайте велику порцію цукру.

3. Влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.

4. Потім зменшіть вогонь і варіть компот 10-15 хвилин. За цей час напій набуде яскравий колір і насичений смак.

5. При бажанні компот перед подачею можна процідити через марлю або зберігати його разом з сухофруктами.

Приємного апетиту!