Як зварити компот з кураги і родзинок на 5 літрів води?
Компот можна зварити замість чаю або какао до домашньої випічки і десертів. А іноді такий напій подають навіть на святковий стіл. Щоб приготувати компот для великої компанії, вам знадобиться не менше 5 літрів води.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Вода – 5 л
- Курага – 300 гр.
- Ізюм – 300 гр.
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
1. Родзинки і курагу залийте теплою водою на 5 хвилин, потім промийте проточною водою і просушіть на паперових рушниках.
2. Перекладіть сухофрукти в підходящу за розміром каструлю, посипте їх цукром. Для отримання більш солодкого напою, додайте велику порцію цукру.
3. Влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Потім зменшіть вогонь і варіть компот 10-15 хвилин. За цей час напій набуде яскравий колір і насичений смак.
5. При бажанні компот перед подачею можна процідити через марлю або зберігати його разом з сухофруктами.
Приємного апетиту!