Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі – 6 рецептів з покроковими фото

Як зварити гречку на воді з маслом в каструлі?

Кашу маслом не зіпсуєш – говорить народна мудрість. Гречана каша – популярне блюдо російської і білоруської кухні, її готують з давніх часів і люблять за її смак і корисні властивості.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Крупа гречана – 165 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. 1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.

2. Залийте гречку водою і поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння.

3. Посоліть кашу і перемішайте.

4. Потім щільно закрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити 20-25 хвилин. Гречка має ввібрати всю воду і дійти до готовності.

5. Після цього додайте вершкове масло, перемішайте і залиште кашу ще на 5 хвилин під кришкою. Смачна і розсипчаста гречана каша готова.

Приємного апетиту!