Як зварити гречку на воді з маслом в каструлі?
Кашу маслом не зіпсуєш – говорить народна мудрість. Гречана каша – популярне блюдо російської і білоруської кухні, її готують з давніх часів і люблять за її смак і корисні властивості.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Крупа гречана – 165 гр.
- Вода – 400 мл
- Масло вершкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. 1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.
2. Залийте гречку водою і поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння.
3. Посоліть кашу і перемішайте.
4. Потім щільно закрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити 20-25 хвилин. Гречка має ввібрати всю воду і дійти до готовності.
5. Після цього додайте вершкове масло, перемішайте і залиште кашу ще на 5 хвилин під кришкою. Смачна і розсипчаста гречана каша готова.
Приємного апетиту!