Яловичий язик відварений класичний – 8 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Відварена яловича язик – це справжній делікатес вашої кухні. Такий продукт можна нарізати і подавати як самостійну закуску або додавати в різні салати. Крім того, відварна мова стане чудовою основою для заливного. Для варіння мови використовуйте наш перевірений рецепт із восьми рецептів приготування у каструлі з покроковими фотографіями.

Класичний яловичий язик відварений в каструлі

Класичний яловичу язик відварений в каструлі вийде ніжним, поживним та цікавим за смаком. Їжте його просто так або додавайте до улюблених холодних закусок для святкового столу. Для варіння обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Яловича мова – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.

Процес приготування:

Як смачно відварити яловичу мову в каструлі? Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Очищаємо овочі та корінь петрушки, потім обробляємо їх на великі шматочки.

Яловичу мову ретельно промиваємо і викладаємо в каструлю з водою.

Сюди ж відправляємо цибулю, моркву та корінь петрушки. Всипаємо сіль та варимо близько трьох годин.

Через 2 години варіння обов’язково додаємо перець горошком та лавровий лист.

Виймаємо яловичу мову з гарячої води. Відразу кладемо його в холодну воду та починаємо очищати від шкіри.

Очищену мову обробляємо на скибочки і доповнюємо сіллю до смаку.

Відварена яловича мова в каструлі готова. Частуйтесь!

Як смачно відварити яловичий язик 1 кг цілком до готовності

Як смачно відварити яловичу мову 1 кг до готовності, ми докладно розповіли в нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та порадуйте себе смачним та поживним делікатесом, який підійде як для домашнього, так і святкового столу.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яв’ячий язик добре промиваємо під водою.

Крок 2. Також очищаємо та промиваємо овочі.

Крок 3. Морквину натираємо на великій тертці, цибулю обробляємо на шматочки середнього розміру.

Крок 4. Подрібнені овочі посипаємо сіллю.

Крок 5. Промиваємо під водою лаврове листя.

Крок 6. Натираємо сіллю язик і викладаємо його в каструлю. Сюди ж відправляємо овочі та спеції.

Крок 7. Заливаємо це все водою, солимо до смаку і варимо 2,5 години.

Крок 8. Готову мову на хвилину занурюємо у крижану воду та очищаємо від шкіри.

Крок 9. Ви дізналися, як смачно відварити яловичу мову 1 кг до готовності. Спробуйте!

Відварений яловичий язик для нарізки

Відварена яловича мова для нарізки – це справжній делікатес, перед смаком якого неможливо встояти. Подавайте частування до домашнього чи святкового столу, доповнивши зеленню, соліннями, хлібом та іншими улюбленими продуктами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Вода – 4 л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яв’ячий язик ретельно промиваємо під водою. Після цього заливаємо холодною водою на 30 хвилин і ще раз промиваємо.

Крок 3. У велику каструлю вливаємо 2 літри чистої води і доводимо до кипіння.

Крок 4. У киплячу воду занурюємо підготовлену мову.

Крок 5. Варимо на помірному вогні 20 хвилин і в окремому посуді кип’ятимо ще стільки ж води.

Крок 6. Зливаємо першу воду і вливаємо сюди новий окріп. Варимо близько 1:00.

Крок 7. Очищаємо цибулю з морквою і обробляють на великі частини.

Крок 8. Шматки овочів занурюємо в бульйон, сюди ж відправляємо спеції та варимо ще 20 хвилин.

Крок 9. Після цього додаємо сіль і варимо 30 хвилин.

Крок 10. Виймаємо язик із каструлі і відразу занурюємо у холодну воду.

Крок 11. Мова достатньо потримати у холодній воді 7 хвилин. Далі його починаємо очищати від шкіри.

Крок 12. Шкіра відходитиме легко, завдяки перепаду температур.

Крок 13. Очищену мову знову опускаємо в бульйон і варимо на слабкому вогні ще 15 хвилин. Потім вогонь вимикаємо та залишаємо мову остуджуватись у бульйоні.

Крок 14. Дістаємо остиглий язик з бульйону.

Крок 15. Відварена яловича мова для нарізки готова, нарізайте скибочками і подавайте до столу!

Відварений яловичий язик з цибулею

Відварена яловича мова з цибулею виходить поживною і дуже цікавою до смаку. Його можна їсти просто так або додавати до улюблених холодних закусок, салатів. Для варіння яловичого делікатесу обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час приготування – 3 години 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Додатково:

  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Бульйон – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Візьмемо одну яловичу мову. Попередньо його потрібно добре промити під водою. Відправляємо підготовлену мову в каструлю з водою.

Крок 2. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Після закипання необхідно забирати пінку.

Крок 3. Далі каструлю із вмістом закриваємо кришкою та варимо до повної готовності. На це піде приблизно 2-3 години.

Крок 4. Точний час приготування залежить від розміру вашої мови.

Крок 5. За півгодини до готовності ще раз прибираємо пінку і відправляємо сюди подрібнену цибулю.

Крок 6. Також додаємо сіль, перець і знову закриваємо кришкою. Варимо ще 30 хвилин.

Крок 7. Дістаємо мову з цибулею та з бульйоном.

Крок 8. Даємо йому охолонути та очищаємо від шкіри.

Крок 9. Далі підготовлені продукти обробляють на скибочки рівної товщини.

Крок 10. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди скибочки відвареної язика.

Крок 11. Зверху на язик викладаємо півкільця цибулі.

Крок 12. Обсмажуємо близько трьох-чотирьох хвилин, потім перевертаємо язик. Цибуля має залишитися внизу. Вогонь зменшуємо.

Крок 13. В окремому посуді перемішуємо дві столові ложки бульйону, який залишився після варіння язика та подрібнений часник. Також вливаємо трохи окропу.

Крок 14. Отриманою сумішшю обмазуємо кожен шматок язика.

Крок 15. Через пару хвилин прибираємо язик із цибулею зі сковороди. Смажимо порційно цибулю з скибочками вареної язики.

Крок 16. Відварена яловича мова з цибулею готова. Подавайте до столу!

Як відварити яловичий язик в бульйоні з гвоздикою

Як відварити яловичу мову в бульйоні з гвоздикою, ми поділилися у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та порадуйте себе смачним та поживним делікатесом. Така мова вийде дуже апетитною та ароматною.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичу мову під водою і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 2. Заливаємо язик водою та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 3. Потім воду зливаємо і вливаємо нову. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання обов’язково прибираємо всю пінку.

Крок 4 Продовжуємо варити субпродукт на слабкому вогні під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 5. Далі язик дістаємо з каструлі і добре промиваємо під холодною водою.

Крок 6. Повертаємо мову в чисту каструлю.

Крок 7. Знову заливаємо водою та відварюємо до готовності.

Крок 8. На процес варіння піде 2-4 години. Точний час залежить від розміру субпродукту. Через півтори години обов’язково додаємо сіль та спеції. Бутони гвоздики зроблять наше частування приємнішим і ароматнішим.

Крок 9. Готовий язик витягаємо з каструлі та тримаємо кілька хвилин під холодною водою.

Крок 10. Після перепаду температури можна легко зняти шкіру.

Крок 11. Повністю очищаємо мову від шкірки і далі її можна нарізати.

Крок 12. Бульйон, що залишився, можна процідити і використовувати в приготування інших страв.

Крок 13. Ми розповіли, як відварити яловичу мову в бульйоні із гвоздикою. Беріть на замітку!

Класичний яловичий язик відварений з цибулею та морквою в каструлі

Класична яловича мова відварена з цибулею та морквою в каструлі виходить цікавою за смаком та апетитною. Він може стати самостійною закускою вашого столу або складовою частиною інших частування. Для варіння мови обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Соль – 1 ст.л.
  • Перець запашний горошок – 15 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо під водою яловичу мову.

Крок 2. Перекладаємо його в каструлю та заливаємо водою. Варимо на слабкому вогні під кришкою близько 1:00. За потреби обов’язково прибираємо піну.

Крок 3. Через годину в каструлі відправляємо очищену цибулю з морквою. Закриваємо кришкою та варимо на тихому вогні близько 45 хвилин.

Крок 4. Через вказаний час додаємо сіль та спеції. Знову закриваємо кришкою та варимо ще 20 хвилин.

Крок 5. Перевіряємо мову на готовність, проткнувши вилкою. Якщо вилка заходить легко, то мова готова. Його ми відразу дістаємо з каструлі і ставимо під струмінь холодної води.

Крок 6. Після перепаду температур язик буде легко очистити від шкіри.

Крок 7. Класичний яловичий язик відварений з цибулею та морквою в каструлі готовий. Нарізайте тонкими скибочками та подавайте до столу!

Як смачно зварити яловичий язик з часником та спеціями

Як смачно зварити яловичу мову з часником та спеціями, ми розповіли у нашій перевіреній кулінарній ідеї. Дотримуйтесь простих кроків і у вас вдасться зварити ідеальну нежорстку мову, яка стане родзинкою вашого домашнього або святкового столу. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1 шт.
  • Чеснок – 1 зубчик.
  • Укроп – 0,5 ст.л.
  • Майоран/чабер – 0,5 ст.л.
  • Базилік сушений – 0,5 ст.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 2-3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлі два-три літри води, додаємо сюди сіль, лавровий лист і запашний перець. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.

Крок 2. Яв’ячу мову заздалегідь розморожуємо і добре промиваємо.

Крок 3. Перекладаємо язик у каструлю з окропом.

Крок 4. Варимо яловичий субпродукт до готовності близько 2,5-3 годин.

Крок 5. У цей час підготуємо спеції. Подрібнюємо часник будь-яким зручним способом і перемішуємо його з рештою подрібнених сухих трав.

Крок 6. Готову мову злегка остудити, очищати від шкірки і нарізати. Далі субпродукт обсипаємо часником та спеціями, залишаємо до повного остигання.

Крок 7. Ви дізналися, як смачно зварити яловичу мову з часником та спеціями. Обов’язково спробуйте!

Як правильно відварити заморожений яловичий язик

Як правильно відварити заморожену яловичу мову, ми докладно розповіли у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та порадуйте себе апетитним делікатесом. Мова можна додавати до салатів, використовувати для заливного або є просто так.

Час приготування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець запашний горошок – 1 гр.
  • Перець чорний горошок – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Заморожену мову попередньо необхідно потримати на нижній полиці холодильника. Після такого щадного розморожування заливаємо продукт холодною водою на 30 хвилин. Далі його добре промиваємо.

Крок 3. Підготовлений язик викладаємо у глибоку каструлю та заливаємо чистою водою.

Крок 4. Ставимо заготовку на плиту та доводимо до кипіння.

Крок 5. У процесі кипіння обов’язково прибираємо пінку.

Крок 6. далі вогонь зменшуємо та варимо язик під кришкою близько 3 годин.

Крок 7. За годину до готовності в каструлю відправляємо шматки цибулі, моркви та всі спеції.

Крок 8. За 15 хвилин до кінця приготування додаємо сіль.

Крок 9. Дістаємо субпродукт із бульйону та очищаємо від шкіри. Якщо шкіра відходить важко, то обдаємо мову крижаною водою.

Крок 10. Очищену мову можна нарізати порційними шматочками.

Крок 11. Тепер ви знаєте, як правильно відварити заморожену яловичу мову. Беріть на замітку!