Яловичий язик відварний – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як правильно зварити заморожений яловичий язик на холодну закуску?

Господиням добре відомо, що спосіб розморожування будь-якого м’яса істотно впливає на смак готової страви, і яловичий язик не виняток. Замороженим мова не варять, так як він звариться нерівномірно, так і естетичний вигляд буде непривабливим. Правильне розморожування мови – на нижній полиці холодильника. На це потрібно 10 годин, але готову страву буде набагато якісніше, ніж при інших способах дефростації. Для холодної закуски варимо мову в бульйоні з приправами.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

  • Язик яловичий – 1500 гр.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Соєвий соус (за бажанням) – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Правильно розморожений яловичий язик ретельно промийте під проточною водою. Забруднену зовнішню поверхню мови поскобліть ножем або щіткою. Чистий мову покладіть в варильну посуд, повністю залийте холодною водою і на сильному вогні доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, зніміть всю пінку і поваріть мова під прикритою кришкою 15 хвилин.

Крок 2. Після закінчення цього часу мова вийміть з посуду, ще раз змийте всю накип під проточною водою і поверніть його в посуд (її промийте). Налийте чисту воду, щоб вона повністю покрила мову, і доведіть до кипіння. У киплячий бульйон покладіть горошки чорного перцю, лаврові листи і крупно нарізаний лук. Налийте 100 мл якісного соєвого соусу і додайте сіль. Якщо будете варити без соусу, додайте більше солі.

Крок 3. Варіть мову на маленькому вогні і під кришкою протягом 3,5–4 годин. Готовність м’яса перевірте, нарубав мова виделкою, при цьому сік повинен бути прозорим. Періодично доливайте до мови гарячу воду, так як вона википає. Зварений язик перекладіть з бульйону на тарілку, нехай 10 хвилин полежить і трохи охолоне. Після чого зніміть щільну оболонку, і очищений мова перекладіть в бульйон. Залиште його в бульйоні на 2-3 години.

Крок 4. Після закінчення цього часу мова, а він вийде дуже соковитим, перекладіть з бульйону на блюдо і нашпигуйте його нарізаним пластинками часником. По своєму смаку посипте мову будь-якими спеціями.

Крок 5. Потім приготований яловичий язик можете нарізати тонкими скибочками, укладати на сервірувальне блюдо і подавати до столу. Приємного апетиту!