Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати соковиту яловичину з баклажанами?

Простий рецепт поживного і смачного блюда з яловичини. Баклажани чудово доповнюють м’ясо і роблять його смак яскравим і насиченим, а подрібнені помідори забезпечують апетитну і ніжну підливку.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Баклажани – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сік томатний – ½ склянки
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо та нарізаємо брусочками.

2. Помідори бланшируем, після чого один помідор ріжемо кубиками, а інші за допомогою блендера подрібнюємо в пюре і змішати з томатним соком.

3. Яловичину ріжемо брусочками, а цибуля з часником подрібнюємо.

4. Розігріваємо на сковороді оливкове масло, а потім обсмажуємо на ньому цибулю з часником до прозорості першого. Додаємо воду і яловичину і, помішуючи тушкуємо її приблизно 5 хвилин.

5. Додаємо на сковороду помідори, перець, сіль і спеції. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.

6. Викладаємо до м’яса баклажани, і тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.

7. Готову страву подаємо з гарніром на вибір. Приємного апетиту!