Як приготувати соковиту яловичину з баклажанами?
Простий рецепт поживного і смачного блюда з яловичини. Баклажани чудово доповнюють м’ясо і роблять його смак яскравим і насиченим, а подрібнені помідори забезпечують апетитну і ніжну підливку.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Баклажани – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Вода – 2 ст. л.
- Сік томатний – ½ склянки
- Спеції – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо та нарізаємо брусочками.
2. Помідори бланшируем, після чого один помідор ріжемо кубиками, а інші за допомогою блендера подрібнюємо в пюре і змішати з томатним соком.
3. Яловичину ріжемо брусочками, а цибуля з часником подрібнюємо.
4. Розігріваємо на сковороді оливкове масло, а потім обсмажуємо на ньому цибулю з часником до прозорості першого. Додаємо воду і яловичину і, помішуючи тушкуємо її приблизно 5 хвилин.
5. Додаємо на сковороду помідори, перець, сіль і спеції. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо близько 3 хвилин.
6. Викладаємо до м’яса баклажани, і тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.
7. Готову страву подаємо з гарніром на вибір. Приємного апетиту!